Miss Djax: Ranní vstávání u mě nehrozí

Miss Djax: Ranní vstávání u mě nehrozí

08. 11. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
O libé tóny rajské hudby se na Pig Festu 17.11. postará mimo jiných i holandský plavovlasý anděl s ďáblem v těle, který sí říká Miss Djax. V následujících řádkách můžete nahlédnout do života djky, která má na svém kontě několik vystoupení na Love Parade a pravidelně se objevuje i na nejlepších evropských festivalech jako Nature One, Mayday, I Love Techno či Love Nation.
Ahoj Saskie jak se daří? Ještě než začneme, tak bych ti rád poděkoval za tvůj čas na několik mých otázek. Léto a s ním spojené festivaly jsou pro letošní rok definitivně za námi a rok 2007 se chýlí ke konci, jaký byl rok 2007 pro tebe?
Ahoj, mám se skvěle, díky za optání. Letošní léto bylo opravdu skvělé, mám za sebou hraní na Awakening, Nature One, Ground Zero a také afterparty po Love Parade, takže po této stránce spokojenost a navíc i počasí vždy vyšlo na jedničku.

V roce 1989 jsi založila Djax Records, label, který má v historii techno scény svoje neodmyslitelné místo. Od té doby uplynula pěkná řádka let, jak se na tu pouť až do dnešního dne díváš?
Abych řekla, tak čas doslova letí, speciálně když si to člověk užívá stejně jako já. Každopádně celých těch 18 let bylo úžasných a já jsme za ně moc vděčná.

Takže jsi spokojená naprosto se vším, co se za tu dobu událo? Neměnila bys nic?

Ne, jsou opravdu spokojená naprosto se vším co jsem v minulosti udělala.

Dobře, pojďme se bavit o muzice. Dokázala bys odhadnout jakým směrem se bude taneční hudba vyvíjet, co se bude hrát za dalších 18 let?

Nikdy moc nepřemýšlím o budoucnosti, takže ani o tom co kdo bude hrát či poslouchat, ale za sebe můžu říct, že pro mě techno nikdy nezemře!

Přečetl jsem si několik tvých rozhovorů a ve většině z nich si vyznávala nefalšovanou lásku k vinylům. Ten poslední byl z loňského roku a i v něm si upřednostňovala klasické gramofony před CD-playery. Takže mi to nedá, zeptat se i teď, jestli stále vinyl nebo už taky CD?
Stoprocentně vinyl.

V roce 2005 jsi vydala svoje debutové album s názvem Raw, které jsi prezentovala jako „Album komponované srdcem, bez zbytečných pozlátek a vycházející z opravdové lásky k old schoul technu.“Zajímalo by mne, jaké jsi na něj měla ohlasy a také jestli se můžeme v blízké době těšit na album s pořadovým číslem 2?

Ohlasy na moje první album byly hodně pozitivní a to nejen od lidí z mého blízkého okolí, což mě potěšilo. Takže teď dodělávám tracky pro své druhé album, které by mělo vyjít během příštího roku. Před tím, ale ještě chystám vydání nového singlu na 12“. To by mělo být venku hned v lednu 2008.

OK, řekni jak vypadá tvůj „normální“ den?
No určitě nejsem žádný ranní ptáče ) Jsem určitě víc noční člověk, takže vstávání před jedenáctou dopoledne u mě nehrozí  Hned jak rozloupnu oko, tak většinou jako první zcheckuju maily a pak si udělám snídani, což bývá tak okolo 1 hodiny odpoledne. Po té přijde na řadu kancelářská rutina a taky práce ve studiu. O víkendech pak hraju, ale svoje vystupování jsem už omezila na jedno za celý víkend, přeci jenom už mě to neustálé cestování nebere tak jako před tím.

17. listopadu vystoupíš premiérově v České republice. Máš o naší zemi a naší scéně nějaké informace? Chtěl by jsi lidem, kteří se chystají na Pig Fest, něco vzkázat?
Na Čechy a party u vás jsem slyšela jen samé pozitiva od svých kolegů, takže se k vám moc těším. Bylo mi řečeno, že si Češi umí party pořádně užít, takže ode mě můžete očekávat pořádnej techno nářez a jsme si jistá, že propaříme celou noc!

Super, tak na to už se moc těším, na závěr bych tě poprosil o pět rychlých odpovědí na 5 jednoduchých otázek:


a) Tvoje aktuální Top 5
Major Rush – Fireball (The big man is still the number 1!)
Felix Krocher – Travel pussy (Very fat pumping production!)
Hardsignal – Volume 11 (Very cool dark trippy techno)
Dogs on Crack vs Katz on K (Nice hard stuff!)
Sven Wittekind & Boris S – Membran Killers (Hard rolling techno with old skool basslines)
b) All time Top 5 (dance tracks)

Phuture – Acid trax (the mother of all acid tracks)
Edge of Motion – set up 707 (Djax-Up power!)
Daft Punk – Rolling & Scratching (absolute killer acid track)
Plastikman – Spastik (this is the real minimal hahaha)
Robert Armani – Ciircus Bells (Chicago classic!)

c) Top 5 Djs
DJ Rush
Marco Remus
Pet Duo
Felix Krocher
Jeff Mills

d) Best Thing Top 5
Hudba
Internet
Filmy
Kreslení hororových postav
Moje domácí zvířátka

e) Top 5 vopruz
Ranní vstávání
Cibule
Válka a násilí
Zneužívání žen a dětí
Country hudba
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PIG FEST

Sobota 17. 11. 2007
Vstup: Předprodej 219 Kč, na místě 299 Kč
Vystupují:
Miss Djax, Agent, Paul Hawk, Home, Jamal Djs,
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika