Osmitisícovka FS

Osmitisícovka FS

09. 12. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
(Komerční sdělení) Přinášíme Vám recenzi na novou Osmitisícovku. Fernet Stock. Pokud jste ji ještě nečetli, doporuču-jeme Vaší pozornosti…
Oficiální název: FERNET STOCK 8000
Nový žánr: Bylinný destilát
V hlavních rolích: 35 druhů bylin a koření, jemný líh, speciálně upravená voda a malé množství cukru
Režie: Dlouhodobá macerace a destilace v měděných kotlích
Scénář: Mistři bylinných receptur a destilatéři firmy Stock
Producent: Stock Plzeň
Premiéra: říjen 2007
Hodnocení: *****


Krystalicky průzračný Fernet? Se zcela novou chutí? Vypadá to jako nesmysl, ale není. Na začátku byl nápad, vyrobit zcela nový alkoholický nápoj s jedinečnými vlastnostmi. Mistři starých bylinných receptur a umění destilace se nechali inspirovat těmi nejlepšími vlastnostmi existujících lihovin. Pojali úkol nevšedním způsobem a rozhodli se, že spojí do jednoho celku všechny vytříbené atributy špičkových lihovin. Přípravy projektu i jeho realizace byly náročné, samotné dílo vznikalo téměř 2 roky.

Výsledkem je naprosto unikátní Fernet, který je průzračně čistý a má úplně jinou chuť, než by se očekávalo. Dalším oříškem bylo, kam tento nový Fernet zařadit. Vyrábí se totiž z macerovaných bylin a přesto se nejedná o likér; vzniká speciální destilací a přesto chutná jinak než ostatní destiláty; vyniká neobyčejnou míchatelností, ale s vodkou ho zaměnit nemůžete; vychází ze starých receptur Fernet Stocku a přesto je zcela jiný než klasický Fernet.

Na láhev z čirého skla s etiketou Fernet Stock 8000 a krystalicky průzračným destilátem chvíli nevěřícně zíráte. Fernet takhle přece nevypadá! Nevadí, autoři vysvětlují, že použili unikátní technologii, díky které mohli převést tmavý bylinný macerát do podoby absolutně čistého destilátu.

Jste ještě pořád navnaděni? Pozor, teď přijde hlavní epizoda. Nastává ochutnávka. Dobře vychlazená osmitisícovka FS voní jemně a má jen lehký bylinný nádech. Opatrně se napijete, protože pořád nevěříte, že pijete Fernet. A pak to přijde. Na jazyku vás pohladí nečekaně čistá a jemná chuť. Postupně se rozbaluje do hebké a příjemné příchuti bylin. Pomalu popíjíte panáka a v závěru si uvědomíte, jak je tento nápoj chuťově barevný a přitom dokonale sladěný do jednoho celku.

Pokud patříte mezi příznivce akčních příběhů, nenecháte si ujít druhou zápletku. Nalijete si dalšího panáka a tentokrát ho do sebe kopnete. Napřed nic, jenom chuť chladného a čistého destilátu. Hlavou vám bleskne, „vždyť to chutná skoro jako vodka!“, jenže pozvolna cítíte, jak pomalu přichází jemný a a lehký dotek bylinné příchuti. V tuto chvíli jste vystaveni takzvanému Hold efektu (H-efektu). Jedná se o unikátní rozvinutí chuti destilátu ve dvou úrovních, které se v závěru spojí v harmonický celek.

Vzhledem k tomu, o jak chuťově svěží a zajímavý destilát se jedná, najdou v něm zalíbení muži i ženy. Při prvním ochutnání máte sice dojem, že jste nikdy nic takového nepili, ale vzápětí vás překvapí pocit důvěrně známé chuti. Jenom si pořád nemůžete vzpomenout, odkud ji znáte. A tak si dáte další sklenku a snažíte se na to přijít. A jak tak popíjíte a převalujete ho na jazyku, zjišťujete, že vám chutná. A to stále víc.
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Muzzy
10. 12. 2007 | 18:51:24
+0 | -0
cekam kdo si rypne...
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika