Kaizers Orchestra v Akropolis

Kaizers Orchestra v Akropolis

11. 12. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
12. dubna 2008 přijede poprvé do České republiky norská skupina Kaizers Orchestra. Tuto šestičlennou formaci doprovází hodnocení jedné z nejlepších evropských koncertních kapel a předchází pověst výjimečného hudebního zjevení.
Na podiu hrají divoký "waitsovský" rock, silně ovlivněný východoevropskou a romskou hudbou a jejím patosem. Každé jejich "pořádné" vystoupení zahrnuje plynové masky, bubnování sochory a topůrky na ropné barely či staré železo a podobné neobvyklosti. Kaizers Orchestra jsou první norskou kapelou, která zpívá v mateřštině a která se kromě domácí scény prosadila i v zahraničí. O tom svědčí několik evropských turné i pozvánky na velké mezinárodní festivaly. K tomuto úspěchu výrazně pomohlo účinkování v roce 2002 na dánském festivalu Roskilde, kde získali ocenění "Koncert Roskilde 2002" a v Norsku "Koncert roku". Jejich texty jsou o velmi "nenorských" tématech – válce, mafii, ruské ruletě, revoluci, náboženství – smíchané s tragikomickými písněmi o lásce a pití. Něčemu naopak není rozumět vůbec a není to pouze norštinou. Koncert, který se koná v pražském Paláci Akropolis, začíná ve 20 hodin. Vstupenky v ceně 390,- Kč včetně poplatku jsou již nyní k dostání v sítích Ticketpro a Ticketportal a v kavárně Palace Akropolis. Koncert pořádá agentura Transmusic Booking.



Kapela vznikla v roce 2000 na úsvitu nového tisíciletí, kdy si mnoho lidí ze strachu před kolapsem počítačů vytvářelo zásoby jídla a pití ve sklepích svých domů. Kaizers Orchestra absorbovali tyto obavy z konce civilizace, spojili je se zvukem ropných barelů a výsledkem je hudba, která není podobná ničemu na světě. Za dobu své existence vyprodukovali tři studiová alba, na kterých najde posluchač velkou šíři písní – od disharmonických zvuků přes divoké rytmy až po pomalé melodie. Díky pověsti, které se těší jejich koncerty, se debutového alba "Ompa Til Du Dør" prodalo v Norsku přes 100 000 kopií a kapela získala norské Grammy a hudební cenu Alarm. Podobný ohlas měly i jejich další desky. V roce 2004 jako první norsky zpívající kapela podepsala smlouvu s německou pobočkou Universal Music. Kapela v současné době připravuje své čtvrté album, které vyjde v únoru 2008 a které také představí v Praze.

www.kaizers.no
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: KAIZERS ORCHESTRA

Sobota 12. 4. 2008
Vstup: Předprodej 390 Kč
Vystupují:
Kaizers Orchestra live
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika