Showtek: Lidé hardstyle milují

Showtek: Lidé hardstyle milují

01. 01. 2008  |  Autor: dance-girl  |  Komentáře (43)
Na vánoční edici Techno Masters jsme si ještě před jejich vystoupením odchytili hardstylové headlinery a položili jim několik otázek. Chlapci nám s sebou z Holandska přivezli dobrou náladu, a bavili tak všechny přítomné po celý zbytek party.
Čau kluci, tak co jste si pro nás dneska připravili? Co vůbec víte o taneční  scéně v ČR?
Duro: Slyšeli jsme, že hardstylová scéna zde není moc rozvinutá, spíše zde jede techno. Pokusíme se lidi pobavit věcmi z našeho alba a nějakými novými songy, jsme zvyklí hrát především naši společnou produkci.

Jak jste strávili rok 2007? Dokázali jste něco významného ve své kariéře?
Duro:
No, rok 2006 byl pro nás o něco lepší. Pak přišel rok 2007 a hráli jsme na spoustě parties v Holandsku jako Defqon nebo Qlimax, hodně času jsme strávili ve studiu a naším největším úspěchem je bezpochyby album Today Is Tomorrow. Stali jsme se známými také v zahraničí – lidé hardstyle milují zkrátka všude. Nedávno jsme se vrátili z turné po Austrálii. Myslím, že rok 2007 byl pro nás dalším krůčkem vzhůru. A doufáme, že v dalším roce si budeme vést ještě o mnoho lépe.

showtek
 
Můžete mi říci něco víc o vašem albu, které bylo vydané v dubnu. Co od něj mohou posluchači očekávat?
Duro: Začali jsme jako producenti, ne jako Djs, a měli jsme tedy dobré producentské zázemí. Byli jsme první na hardstyle scéně, kdo vytvořil vlastní autorské album. Zkusili jsme dát dohromady vše, co jsme kdy složili. Nakonec se nám povedlo sesbírat 40 songů, nové i starší věci. Album obsahuje dva disky – na prvním je čistě naše produkce, na druhém songy našich projektů jako například Southstylers, Walt.
 
Jak dlouho trvalo dát dohromady toto album?
Walt: Asi půl roku. Většinu věcí jsme měli hotových již v červenci 2006, a dále jsme jen přidávali nové tracky - nejnovějším je Shout Out.
 
Který umělec vás ovlivnil ve vaší tvorbě?
Duro:
To se nedá tak lehko říci, nikdy jsme vyloženě nevzhlíželi k nějakému producentovi z oblasti hard dance music, abychom se inspirovali.

Walt: Já hraju na kytaru a na klavír, takže někdy mohu uplatnit například znalosti z jazzu a klasiky.

Duro: Spíš to bylo tak, že jsme se inspirovali různými hudebními styly, ale na albu jsou jen naše vlastní myšlenky a výtvory.

Walt:  Nemáme rádi jen tvrdší hudební styly jako hardstyle, v minulosti nás hodně ovlivnil pop, věci Michaela Jacksona nebo dokonce hip-hop.

Takže jste měli dobré rodinné zázemí pro rozvoj vašeho hudebního talentu?
Walt: Určitě, celá naše rodina je velmi muzikální. Moje sestra velmi dobře zpívá, její vokál je použit v tracku La La Song, na albu se vyskytuje pod názvem Zushi – což znamená v holandštině něco jako „ségra“. 

Máte i nějaké oblíbené umělce mimo oblast elektronické hudby?
Duro: Jak jsem řekl, mám rád mnoho hudebních stylů, nemůžu říct, že bych měl nějakého oblíbence.

Walt: Mně přijde dobrý třeba Robbie Williams, jeho hudba se hezky poslouchá. A taky „gipsy music“, třeba Bestie Boys. Z oblasti taneční hudby mám rád například tvorbu Marca V nebo Sandera van Doorna.

showtek

Kde berete inspiraci pro svou tvorbu? Jak děláte své songy?
Walt:
Hodně inspirace přichází po party. Jedeme autem zpět a přemýšlíme o našich trackách, co můžeme zlepšit, jaký nový song uděláme. Melodii si nejprve zahrajeme na klavír, a poté song dokončíme ve studiu. Předtím, než jdeme do studia, máme již track předem připravený v našich hlavách.

Duro: Je to fajn. Pracujeme přes týden, abychom potěšili lidi o víkendu, po víkendu můžeme zase přemýšlet, co máme zlepšit, a přes týden to zrealizujeme a produkujeme. Je to vlastně takový kruh, který se neustále opakuje. 

Jaké je to pro vás spolupracovat jako bratři? Hádáte se?
Walt: Ne, ne…

Duro: No, občas se samozřejmě neshodneme, ale to jsou jen zdravé sourozenecké hádky.

Walt: Nepanuje mezi námi žádná žárlivost, ani jeden se nesnaží být lepší než ten druhý, komunikujeme spolu bez problémů. Myslím si, že je to obrovská výhoda, že spolu děláme. Vzájemně se hodně podporujeme, rozebíráme spolu naši tvorbu a diskutujeme o ní.

Jak vnímáte rozdíl mezi holandským a zahraničním publikem?
Walt: To je těžké říci, protože publikum v Holandsku se kompletně liší od publika v jiných částech světa, jelikož zdejší scéna je velmi velká a rozvinutá, a každý Dj je zde na dosah ruky. Oproti tomu v jiných zemích, kde nehraješ na každém rohu, přijdou lidé na party opravdu jen kvůli tobě, což je skutečně jiný pocit. A lidé opravdu ocení, když je navštívíme, protože je to třeba čtyřikrát do roka, dobrým příkladem je Švédsko nebo Dánsko. 

Kdy jste vůbec začali s tvorbou hudby? Zkuste zavzpomínat na své začátky.
Walt: Kolem roku 1999 jsme začali produkovat doma jen tak pro zábavu, ale časem se věci vršily na sebe, my se stávali čím dál tím lepšími a chtěli jsme zpětně něco vydat. To se nám naštěstí povedlo, a tak jsme začali tvořit více a více, a během posledních 3 let jsme si vybudovali náš typický energický sound, jež se dá snadno rozpoznat. Teď už přesně víme, co chceme dělat a co se lidem líbí. Během 2-3 let jsme se stali celkem známými. 

Co děláte ve svém volném čase?
Walt: Hmm, tak chodíme do tělocvičny…

Duro: Jojo. Občas jdem i do casina a samozřejmě také trávíme čas se svými přítelkyněmi, bohužel ale času na zábavu mnoho není.

Jak jste si užili letošní Vánoce? A co jste dostali?
Walt: Já jsem dostal od přítelkyně hodinky. Byl jsem asi na čtyřech večeřích, dvě s mými rodiči, dvě s rodiči přítelkyně. Od neděle do středy…už si to nepamatuju.

Duro: Mně Walt koupil sushi set – jak dělat sushi. Mám rád sushi, a řekl jsem mu, že bych si ho chtěl udělat sám doma, a tak mi koupil tuhle sadu. Je to super dárek.

showtek

Ja
ké jsou vaše plány na Silvestra?
Walt: Budeme vystupovat na akci Qrime Time. Nejdřív hraju solo set jako Walt Jenssen, o půlnoci, když začnou ohňostroje, vystoupíme společně jako Showtek. A potom jedeme do jiného města ve středu Holandska, kde hrajeme od 3:00 do 5:00, a pak už konečně domů.

Duro: Spát a odpočívat…

Walt: Další den jedeme do Skotska. A poté si dáváme na 3 týdny pauzu, až 26. ledna nás čeká X-Qlusive Showtek.

Vaše top 5 za rok 2007?
Duro: No, bylo toho hodně, spousta skvělých tracků a „floorfillerů“.

Walt: Určitě remix Wonderful Days.

Duro: Taky Pounding Senses, track od Southstylers..

Walt: Nothing Else Matters od Zanyho je taky skvělý. Dál naše Shout Out.

Duro: Vlastně všechny naše tracky. Máme prostě rádi svou produkci.

Jaké jsou vaše plány pro příští rok?
Duro: V lednu máme X-Qlusive Showtek v Heineken Music Hall, což je hala v centru Amsterdamu pro 6000 lidí. Předvedeme sedmihodinový set od půlnoci do 7:00, také přizveme nějaké hosty. Pět týdnů před akcí je již vyprodáno. Pro nás je to další důležitý krok do budoucnosti, vidíme, že lidé tam jdou skutečně kvůli nám, což pro nás hodně znamená. Pravděpodobně zase zamíříme na konci roku do Austrálie a doufám, že budeme hrát všude po světě, protože chceme přinést hardstyle do každé země. Chystáme se do Asie, konkrétně do Malajsie. A asi i do Mexika a USA. Máme velký plány.

Walt: Možná dokonce vydáme další album. Máme toho hodně rozdělaného.

Máte nějaký vzkaz pro vaše fanoušky v ČR?
Walt: Jestli si chcete koupit nějaký pěkný Showtek merchandise, navštivte www.hardstyleshop.com.

Duro: Jo. A hlavně: užijte si náš dnešní set a pěkně se vyřáděte.

 To myslím nebude problém.
Duro: Snad se bude všem naše vystoupení líbit.
 
Určitě. Díky za rozhovor.
Duro: Není zač, těšilo nás.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TECHNO MASTERS

Pátek 28. 12. 2007
Vstup: Předprodej 329 Kč, na místě 399 Kč
Vystupují:
Showtek, Space Djz, Sven Wittekind, Ortin Cam Agent, Jamal Djs, Dan Cooley, TinTin, Crossryders, Real One, Thomas Coastline
Další informace
43 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
HS ADDICT
23. 10. 2010 | 03:33:15
+0 | -0
Ta netolerance je u technařů normální. Sou to na 85% "technaři z novy" co žerou tekno.
DJ A
06. 04. 2009 | 13:37:45
+0 | -0
HARDSTYLE 4 LIFE MUTHAFUCKA. Zijem v zahranici, nikdy som o hardstyle nepocul a potom prisiel SHOWTEK a ja som sa do nich zblaznil......Keep it up 4 dat hardstyle shit.....momentalne si setrim love na QLIMAX.....75 euro ale party na nezabudnutie........HARDSTYLE RULEZ THA WORLD

18. 01. 2009 | 22:15:03
+0 | -0
I can't understand these words... :((

Não consegui ler nada...
Petr Němčík
30. 11. 2008 | 17:33:53
+0 | -0

KDY BUDE AKCE??

Čaute lidi, HARDSTYLE uplně miluju, jsem z toho uplně ... hej chci se zeptat bude nějaká HS akce v Ostravě ne blízkém okolí prosím dejte mi všdšt na icq 370 854 676... rad bych si vyzkoušel i shuffle

27. 09. 2008 | 20:17:21
+0 | -0

Debilove

mate nekdo nejaky problem ohledne HS (hardstylu pro dementy) jestli jo rad vyresim. jestli se vam tento styl nelibi tak bezte jinam kde hraju dechovky nebo neco podobneho k vasemu vkusu dmnti.......
pasta
06. 05. 2008 | 10:26:20
+0 | -0
hovno o tom víte, hovno se v tom vyznáte a tlačíte hovna. prej mladší scooter. jsem se pobavil. to je jako prirovnavat hardstyle ke Gottovi. sak proc ne. hardstyle je starsi Karel Gott a nebo mladsi Scooter? :-) :-)
lahire
11. 01. 2008 | 15:38:24
+0 | -0
rozhosdne lepsi jak na party muzeme slyset vuce hudbenich stylu.... ne jak na systemech ( to co hra na zacatku tak i na konci ... ) proto proc ne hardstyl na technomaster ... ;-)
Cox
07. 01. 2008 | 16:39:09
+0 | -0

...a co na to Pavel?

...poslouchal jsem na parketě jak zní hardstyle,pařil vedle mě Krejdl,takže jsem se zeptal jak se mu to líbí...normal,no...trochu komerce,ale že by měl názor typu,ať s tím jdou do prd... nebo,že to je sračka?...myslím,že Pavel je Technař s velkým T,ví o čem je tolerance,ale to vám blbům,kteří na akci chodíte jen hledat chyby,asi nic neříká!...nějaká slečna píše,že se pletou lidi s jiným stylem k technařům....jak dlouho jezdíš pařit???...celá taneční scéna byla vždycky stavěná na toleranci,pařili vedle sebe všichni,bez ohledu na styl..,ale to Ty asi nikdy nepochopíš náctiletá TECHNAŘKO!!!
Filuta
06. 01. 2008 | 23:14:07
+0 | -0

Filuta

člověk žije možná!!jen jednou..jo jsem černej a zboží mám vždy dost...vadí ti to???
Sq4Raa
06. 01. 2008 | 21:48:14
+0 | -0
Tys toho zboží měl až příliš koukám...
Filuta
06. 01. 2008 | 21:14:21
+0 | -0

Filuta

člověk žije možná jen jednou.....techno -to opravdové- má trochu hlubší význam než -vyřádit se o víkendu- U spousty lidí je to (diskuze) určitě o netolerantnosti,to je jistě pravda,ale u těch co věci(né zrovna snadně) pochopili v Jiných ROZMĚRECH,je hardstyle prostě jen hodně moc nudná (komerční) odnož techna,která tu onu tolerantní pravdu,neviděla ani z rychlíku.Hardstyle?Proč Hardstyle?Co tím chce básník říct?Vždyt ten rozhovor je prázdný...Kupte si zboží?O víkendu pařte,nepřemýšlejte a pak civilizovaně válčete?je to každého věc..!..ale techno masters vypadají určitě jinak.kdo má rád válku?já néééé..nechci jí..a going concern?what's going on here (?)



Sq4Raa
06. 01. 2008 | 16:51:28
+0 | -0

elle

''Když jdu na technoparty tak tam očekávám techno a ne trapnej hardstyle''

Hlavně že bylo dopředu avizováno, kdo je headleader a co hraje.



Přijde mi, že největši problém je v lenosti a neinformovanosti návštěvníků akce. Možná byste si měli o té páty něco zjistit, než na ní jdete.



bublyshé
06. 01. 2008 | 13:05:55
+0 | -0
každej hraje to co se mu líbí...taky chodím na techno a newadí mi,když ráno rozjedou nějaký ty dupačky...ba naopak....taky si dupnu...kolikrát je to wíc rytmičtější než hard core....tákže sem pro hardstyle X-P
elle
06. 01. 2008 | 10:58:19
+0 | -0
Když jdu na technoparty tak tam očekávám techno a ne trapnej hardstyle na kterej se nedá pařit,když už tak se HS hodí k trancu a ne k technu,to je uplně o něčem jinym,i ty lidi...co se pletou k nám technařům???!!!tan proč neudělat hardstyle akci a technoparty zvlášť,dohromady se to nedá míchat!!!jste asi všuchni hluchý.
jejej:(
06. 01. 2008 | 09:34:56
+0 | -0

néééééé

Hardstyle strašnýýý jako!!!! děs, prostě něco jako na německý diskotéce.... a to řikal každej druhej a nemusel bejt technař!!! prostě mladší Scooter, takhle bych to řekla.. tak at se založí akce který se budou specifikovat jen na tento styl a neplácejte ho zase k technu..... p.s. rozhodnutí hardstyle nebo miniumal mě děsí!!!??
Jr
05. 01. 2008 | 20:34:23
+0 | -0

souhlas s Honzinem

presne tak - je strasne zajimavy, ze si stezujou jenom technari na hardstyle, zatimco hardstylisti se podobnych reakci zdrzuji ... tady je krasne videt, kdo je tolerantnejsi ...

04. 01. 2008 | 23:28:49
+0 | -0

Respect

Jezisi kriste co resite na techno akci se objevil hardstyle no boze,....a kde jinde by se mel styl tohoto razeni objevit, na house akci? panoboze nebudte zatvrzeli lidi....vryraz: A pořád je lepší jít na techno a vydržet 90 minut hardstylu, než jít na hardstyle a vydržet osm hodin techna :-) respect se Sq4Rou :D myslim hovori za vse, vsichni technari ten vecer na to nadavali, ve stylu ze je to komerce a tak, ale co mela rikat nase skupina kdyz jsme jeli na hardstyle a slyseli jen to techno a 90min hardstylu..mi nic nerekli ani nepomlouvali, akorat jsme to respektovali, takze PEACE :D
Jr
04. 01. 2008 | 13:11:13
+0 | -0

Technaři?

To opravdu technaři stojí jen o akce s těmi samými DJs dokolečka? Co takhle tolerance? Co takhle open your mind?



P.S. Výtky typu "diskotéka" - je vidět, že daní pisatelé na diskotéce už hodně moc dlouho nebyli ...
Cox
04. 01. 2008 | 03:29:21
+0 | -0

...asi tu něco klepe?

...spoustu vás jsem raději ve čtení přeskočil,pouze názory?!..a ty není třeba komentovat...a jaký je vlastně hardstyle?...myslím,že vám technařům je to stejně jedno,přišli jste na pořádnou ,,melu",takže vás nemohlo oslovit ,,komerční štýlo"hardstylu...,ale proč taková nenávist?Vy všichni jste neskutečně nasraný,že se mezi techno zapletl hardstyl,a co jako?Něco nového,ale alespoň se o něco nového někdo pokusil.Lidi přemýšlejte,vaše negativa příště můžou být o akcičce pro 200 lidí.....:-)...a další???Více tolerance ...myslím,že o tom hlavně pařby jsou....zdar.
Agent
03. 01. 2008 | 19:24:45
+0 | -0
taky me zarazi ta naprosta netolerance takzvanych technaru, ja sam jsem a povazuji se predevsim za techare. Kazdy je tam kde prave ma byt, takze OPEN!!!!
Sq4Raa
03. 01. 2008 | 16:10:16
+0 | -0
Že se to technařů, nebude líbit, to se dalo tušit. Ale vzhledem k tomu, že šlo jen o hodinu a půl, čekal jsem méně negativních ohlasů.
lesy
03. 01. 2008 | 15:12:01
+0 | -0

to SedRicK

jasny, kazdej mame to svoje. nekdo radsi brunetky, jinej zase blondyny:) ja nikomu jeho nazor neberu, ani se ho nesnazim zmenit, jen proste pisu ten svuj. i techno ale urcite muze bejt melodicky- napada me treba Augusto Merli...

jinak samozrejme, ze spousta producentu hleda inspiraci ve starsich stylech hudby, ale jazz je zalozenej hlavne na improvizaci a svobode zvuku, coz teda u Showtek celkem postradam, jak je tomu u jinych HS producentu, nevim- v HS se proste nevyznam, ale asi by to chtelo opravdu velkou davku predstavivosti:)

03. 01. 2008 | 14:45:13
+0 | -0
Jinak jeste proc by nemohl vyuzit znalosti toho ze hraje na piano a ze ma rad jazz v HS. Většina hudební produkce je zalozena na mnohem strasich stylech hudby. Jinak kdyz si vezmes jazz pridas basy a beaty mas house, pridas trosku temnejsi hs basy a beaty a mas HS. (Samozrejme to chce trochu predstavivosti :D)

03. 01. 2008 | 14:41:30
+0 | -0
Taky to nemyslim nějak špatně. Jako nabušený diskanty nemá rád nikdo, kromě nic samotnejch. Byl jsme na HS akci v polsku, a atmosfera byla naprosto pratelska a vpohode. Ani tedkon na Technomasters to nebylo spatny. Jen mi jde pak o reakce v diskuzich, kde lidi reknou, ze to je srac.a, že to hrajou na každý diskotéce apod. Když řeknou ne nelíbilo se mi to neni to muj styl tak vpohode, ale nadavat mu nemusi. Ja si taky obcas techno poslechnu zalezi na nalade, ale me v technu chybi melodie a tu mi prave dodava HS.
lesy
03. 01. 2008 | 14:27:13
+0 | -0

to Hustey

je teda pravda, ze trance akci jsem navstivil opravdu velmi malo a vetsinou jsem spis byl jen na trance stage na nejakym festivalu, takze tohle asi nemuzu z vlastni zkusenosti objektivne posoudit, ale prostredi na techno akcich mi proste prijde takovy pratelstejsi, uvolnenejsi- lidi si jdou poradne zaparit x trance akce (hlavne teda ty halovky)- tam se jde hodne lidi spis ukazat, protoze tam bude hafo lidi a kdo nebyl na Tiestovi, tak je looser:) hudba mi tam proste neprijde jako primarni cil navstevy akce pro vetsinu ucastniku...

a co se tyka te hudebni vyspelosti- to muzu rict akorat ze svyho okoli: znam dost lidi, co posloucha techno a o hudbe se s vetsinou da konstruktivne pobavit. znam taky lidi, co poslouchaj trance a prijde mi, ze maj nekdy problem to rozumne komentovat. nerikam, ze vsichni, ale ten ukazatel hudebni vyspelosti mi prijde vic naklonen k tem technarum...

03. 01. 2008 | 14:07:30
+0 | -0

lesy

je zajimave, ze ja jsem se na zadne tranceove akci, kterou jsem navstivil s zadnou netoleranci nesetkal a to jsem jich navstivil opravdu mnoho.



casto mi take prijde ze na technu jsou lide daleko mene hudebne vyspelejsi nez na tranciku, ale to plati zejmena o klubovkach o halovkach spise ne, tam je to s typem ucastniku tragedie zejmena u trancu.
lesy
03. 01. 2008 | 14:00:07
+0 | -0

to SedRicK

tak s tim intelektualnim rozsahem to byla trochu nadsazka, nekdy proste trochu rejpu, ale nemyslim to zase tak zle:) kazdopadne ver tomu, ze jsem za nekolik poslednich let precetl opravdu MNOHO rozhovoru s ruznymi DJs a casto me jejich nazory a pohled na hudbu velmi obohatily, ale tadyto jsou vicemene jenom plky- jako odpovedet, ze ve svoji tvorbe muze pouzit znalosti z jazzu, protoze hraje na klavir a na kytaru? sorry, ale jazz je naprostej protiklad a je zalozenej na absolutne opacnejch principech, nez tvorba Showtek... jinak nerikam, ze nejsou v pohode, jen bych cekal, ze lidi, ktery si zakladaj na vlastni produkci, tak o ni vic premejslej... jo a ze jsou lidi na trance akcich tolerantnejsi vic nez na technu??? leda tak k hudbe, protoze velky casti navstevniku trance akci je celkem jedno, co se hraje... jinak jestli myslis vsechny ty nabuseny diskanty, co se na tebe vrazedne divaj, jen kdyz do nich nechtic trochu strcis, tak mame asi trochu rozdilnej pohled na slovo tolerance:)

03. 01. 2008 | 13:06:00
+0 | -0
lesy: by mě zajímalo jak posuzujes jejich intelektualní rozsah? Podle mě jsou to normální vpohodě kluci. A myslim si ze plno ostatních djs sou na to o dost hůř.

Jinak s tebou souhlasim v tom, že na Techno akcích by HS už neměl bejt, protože co sem tak vycetl ze vsech diskuzí jsou technaři netolerantní a ignoranti. Příště opravdu radči s trancem, protože ty lidi jsou na tom o dost líp :D

03. 01. 2008 | 13:04:49
+0 | -0

lesy

waaaa k trancu neeee ^_^
lesy
03. 01. 2008 | 11:48:41
+0 | -0
ja moc dobre vedel, co od Showtek cekat- bylo mi jasny, ze tech 90min budu muset nejspis proparit na druhy stagei, nebo nekde prokecat... a obvzlaste po naprosto uzasnem setu od Ortina to opravdu neslo na ne zustat- vic nez 5min jsem nedal:) z rozhovoru je patrne, ze chlapci asi nebudou zrovna adepti na obdrzeni nobelovky a jejich intelektualnimu rozsahu odpovida i rozmanitost a napaditost jejich tvorby... takze ja rikam: NA TECHNO AKCICH UZ HARDSTYLE NECHCI. a podle ohlasu primo v KCcku a po ceste domu tehle nazor vyjadrovalo opravdu dost lidi. jestli je to tak super hudba a kazdej ji miluje, at se delaj teda jenom hardystyle akce, nebo to hodit k nejakymu duchaplnymu tranceu- k tomu to ma rozhodne bliz... jinak TechnoMasters celkove super- hlavne zvuk a atmosfera! uz se tesim na dalsi...
Zobrazit další komentáře   >>
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika