Kdo je Eddie Halliwell?

Kdo je Eddie Halliwell?

08. 01. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Časopisem MixMag 2x oceněný jako nejlepší Dj roku a nejlepší komunikace s publikem. Vlastní pořad na rádiu BBC Radio One, nejmladší Dj, co namíchal legendární Essential mix.
Prvotřídní dj skillz, absolutní schopnost přetáhnout publikum na svojí stranu, podmanivost hudebních stylů podle fanoušků a jejich reakcí. Svižné pumping techno, elektro a techtrance. Podílí se na vývoji výrobcích Dj techniky značky Pioneer, rezident noci jako Fire It Up, Judgement Sundays, velmi často bývá headlinerem party Cream.

Eddie Halliwell je bezpochyby jedním z největších objevů současné taneční scény. Jeho spontánní, charismatické a energické vystupování si získává čím dál více fanoušků na celém světě. O tom jistě svědčí i fakt, že se Eddie pravidelně umisťuje na předních pozicích v mnoha prestižních anketách a soutěžích. Jeho show si zkrátka pořádné ocenění zaslouží.

eddie halliwell

Eddie se hned dvakrát po sobě umístil v TOP 15 nejlepších světových DJů, a to má samozřejmě své opodstatnění. Jeho bezchybné mixování, scratche, vybroušená technika a neuvěřitelná schopnost bavit a zaujmout publikum ho vynesly do popředí této prestižní ankety. Časopis Mixmag Eddieho také dvakrát ocenil jako „nejleší DJ roku“. Dalším jeho obrovských úspěchem je vlastní pořad na rádiu BBC One, které je největší a nejoblíbenější britskou rozhlasovou stanicí. V květnu roku 2003 si jeho talentu všiml ředitel rádia a nabídl mu vlastní show. Ve věku 23 let se také Eddie stal nejmladším DJem, kdo namíchal legendární Essential Mix.

K hraní se Eddie dostal už ve svých 15ti letech. Ovlivnil ho zejména jeho starší bratr, který poslouchal elektronickou hudbu a hip hop. Eddie si pořídil vlastní gramofony a učil se hrát. Začínal ale právě u hip hopu a učil se scratchovat. Právě „hip hopový“ způsob míchání z něj dnes dělá DJe se skvělou technikou, neboť jak je známo, z těch, kteří dříve hráli hip hop jsou dnes ti nejzručnější DJs (mezi takové patří třeba brazilský DJ Murphy). Zajímavým faktem jistě je, že se Eddie nerealizuje coby producent. Jeho úspěch tak souvisí pouze s jeho odehranými sety. Už tato skutečnost jasně dokazuje, že hrát opravdu umí nadčasově.

Pro časopis Mixmag Eddie namíchal tři CD – Bosh, Next Level Bosh a Fire It Up, dále se také podílel na kompilaci pro klub Gatecrasher (2002) a připravil CD pro party Judgement Sundeys.

Během vystoupení je pro Eddieho nejdůležitější jedna věc, a to bavit lidi. Je schopen se publiku naprosto podat, přizpůsobit se jeho nárokům, umí si vytvořit ten správný kontakt s lidmi, že se během chvíli stane jejich naprostým miláčkem. Atmosféra během jeho setů je neopakovatelná. Eddie nemá rád stereotyp, jeho sety tedy rozhodně nejsou nudné a monotónní. Prolínáním mnoha stylů a prvků tak vytváří funky sound, který je neuvěřitelně taneční a plný energie.

Je těžké vám popisovat Eddieho další kvality, dokud ho sami neuslyšíte a nepřesvědčíte se na vlastní oči i uši, že je skutečně o co stát, neboť jeho sound, charakteristický jako svižné pumping a groovy techno s příměsí electra, techtrance i dalších stylů nemá v dnešní době jen tak obdoby. Zkrátka, to musíte zažít na vlastní kůži!

Během krátké doby Eddie vystoupil na mnoha významných světových akcích, jako jsou Skol Beats Festival v Brazílii, Ultra Music Festival v Miami, Mysteryland a Dance Valley v Holandsku, Creamfields v UK.

Jistě stojí za zmínku i výčet jeho rezidentních akcí – jmenujme namátkou klub Amnesia na Ibize, nebo „nikdy nekončící večírek“ Judgement Sundays – společně s Judgem Julesem. Velmi často také vystupuje v rodné Anglii, je pravidelným headlinerem parties Cream, Godskitchen, The Gallery, Planet Love, Insideout, Passion a Lush.

Eddie také úzce spolupracuje s firmou Pioneer a podílí se na vývoji jejich nejnovějších technologií. Dámy a pánové, bez nadsázky Vás čeká jedna z největších show v historii celé Apokalypsy. Moderátor BBC Radia, DJ, který láme rekordy na taneční scéně a který svou energií dokáže lidi dostat do skutečného varu – mimochodem, jeho skákání do lidí během vystoupení se stalo již pověstné – Eddie Halliwell.

www.eddiehalliwell.com
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA ELECTRONIC CARNIVAL

Pátek 22. 2. 2008
Vstup: Předprodej 399 so 31.12., poté 469 Kč
Vystupují:
Eddie Halliwell, Joris Voorn, Pet Duo, D.A.V.E. The Drummer, Clodagh, Dejan Milicevic, Killswitch, Misa Salacova, Jerry, Michal Poliak, John B, IM Cyber, Martin Frank, Tripmain, Bon Finix
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Marden
09. 01. 2008 | 23:06:12
+0 | -0

SUPER EDDIE

Jen škoda, že se tam nedostanu... Snad se ukáže i v nějakém klubu v ČR... Jinak naprostý souhlas spisatelem tohoto článku!!!!
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika