Velkolepá show čínského umění v Praze

Velkolepá show čínského umění v Praze

09. 01. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
(Promotion) V předjaří doputuje do Kongresového centra v Praze velkolepá čínská taneční show Shen Yun Chinese Spectacular, která sklízí již tři roky celosvětové úspěchy a nadšené ovace publika i odborné kritiky. Shen Yun bude v Kongresovém centru k vidění ve třech představeních.
Oslnivé kreace tance, zpěvu, akrobacie a bojových umění starobylé čínské civilizace představí newyorský soubor Divine Performing Arts, který sestává z čínských umělců žijících v USA. Praha je jednou ze zastávek letošního celosvětového turné čítajícího 220 představení ve více než 60 metropolích, mezi nimiž nechybí Paříž, Londýn, Vídeň, Berlín, Stockholm, New York, Los Angeles, Toronto, Sydney, Tokio, Singapur a další velkoměsta v USA, Austrálii a východní Asii. V pražském Kongresovém centru bude Shen Yun k vidění na třech představeních 10. března ve 20:00 a 11. března v 15:00 a ve 20:00. Vstupenky jsou již nyní v prodeji v síti Ticketstream včetně internetového prodeje a v sítích cestovních kanceláří Čedok, Firo Tour a knihkupectví Kanzelsberger.

Shen Yun

Číňané žijící v Americe si jsou vědomi kořenů své mimořádné a svébytné kultury, která vzkvétala po 5000 let. Za komunistické Velké kulturní revoluce v Číně 20. století však byla téměř zničena. Umělce v souboru Divine Performing Arts spojuje přání představit světu jedinečné poselství, které čínská kultura ukrývá, a znovu přivést k životu tradice, které byly v Číně ve 20. století v období Velké kulturní revoluce komunistickým režimem téměř zničeny. Jen několik měsíců od svého příchodu na veřejnost v roce 2006 soubor Divine Performing Arts vystupoval před více než 200 tisíci lidmi v publiku. Odezva byla neuvěřitelná. Soubor od té doby procestoval 30 měst po celém světě a navštívil nejlepší světové scény, jako jsou Radio City Music Hall v New Yorku, Opera House v San Francisku, Mezinárodní kongresové centrum v Berlíně a Kongresový palác v Paříži. Prestižní americký časopis The Billboard Magazine dokonce označil v loňském roce Shen Yun jako sedmou nejlepší show.

Program, který ztvárňuje více než 90 tanečníků, zpěváků a hudebníků nejvyšší profesionální úrovně, uvede hudební čísla a také pěvecká a instrumentální sóla, včetně tradičních čínských nástrojů, jako je erhu (čínské housle) a guzhen (citera). Jedny z nejpozoruhodnějších částí představení Shen Yun jsou jeho mistrovské choreografie a okouzlující taneční výstupy, sahající od klasických průvodů přes etnické lidové tance k velkým skupinovým tancům, kde se desítky tanečníků synchronně pohybují v úchvatných formacích. Program, který doplňují akrobatické skoky, draci a hřmící bubny, to vše podtrženo originalitou a neskutečnou silou 50členného živého orchestru, tak vytváří mimořádný a fascinující zážitek pro diváky všech věkových skupin.

„Představení vycházejí z hrdinských bájí, hlubokých tradičních příběhů a pověstí z dynastií Tchang, Sung a Čching, ale i z moderních témat. Společně zachycují historii mnohotvárné země s pestrým a ohromujícím kulturním dědictvím. Vystoupení jsou uvedena a vysvětlena vypravěčem a překladatelem v čínštině a češtině,“ upřesňuje Jana Novotná z pořádajícího občanského sdružení Nebeské umění.

Představení spojuje prastaré umění s velkolepou scénografií za podpory úchvatné scenérie promítané na pozadí, včetně okouzlující projekce buddhistických chrámů, hor a mongolských stepí, čínských paláců a vzdouvajících se moří. Působivého efektu je dosaženo, když se tyto obrazy dají do pohybu na plátně o rozměrech 16m x 8m a zachycují například padající sníh ve venkovské krajině nebo mraky plující po obloze.

Unikátní součástí této produkce jsou pestré a pečlivě navržené, ručně šité kostýmy, jež mají na sobě nebeské krásky, stateční válečníci, božstva a další hrdinové čínských dynastií. Návrháři si při zkoumání knih, maleb, fresek a soch počínali mimořádně pečlivě, aby při rekonstrukci dosáhli naprosto přesného vzhledu v závislosti na období, kde se dramatické tance a příběhy odehrávají, k čemuž použili původní dochovanou dokumentaci čínské historie.

Dokonalá souhra tančících, jímavá hudba, barvité kostýmy a rozmanité scénické efekty vytvářejí unikátní představení, které byste si neměli nechat ujít! Staňte se součástí této mimořádné události, která poprvé přichází i do České republiky!

Další informace najdete na českých stránkách www.nebeskeumeni.cz nebo na oficiálních stránkách www.divineperformingarts.org/sy.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SHEN YUN

Pondělí 10. 3. 2008 až Úterý 11. 3. 2008
Vstup: Předprodej 600 Kč
Vystupují:
Čínští umělci (USA)
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

10. 01. 2008 | 01:01:09
+0 | -0

Oo

Vystupují: Čínští umělci (USA)





? :)
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika