LayDee Jane: Za hudbu neutrácím, investuju...

LayDee Jane: Za hudbu neutrácím, investuju...

30. 01. 2008  |  Autor: Tzésar  |  Komentáře (9)
Před premiérou Connection party, která se připravuje na pátek 15.2. v klubu Mecca, jsme vyzpovídali rezidentku této nové klubovky, LayDee Jane. Rozhovor je zaměřen na její turné po Číně a Turecku, ale také na všeobecnější otázky ze světa Djingu. Více se dočtete zde v rozhovoru.
Nedávno jsi absolvovala turné po Turecku a Číně. Můžeš nám přiblížit, jaká se tam hraje hudba? Je pravdivé tvrzení One World One Music? Hraje se tam podobná muzika jako u nás, nebo lidé zabírají úplně na jinou hudbu?
Čínu jsem navštívila poprvé, nevěděla jsem, co mě tam čeká, do čeho jdu a projela za těch 10 dní několik obrovských měst. V Turecku absolvuji turné již v pravidelných intervalech pátým rokem a dalo by se říct, že už tamější publikum znám. Dvě naprosto odlišné země a lidé… Ale když pak ty lidi vidíš před sebou, jak si na party užívají, jak dokáží vytvořit skvělou atmosféru k muzice, kterou tam prezentuješ, tak nevidíš žádný rozdíl! Takže myslím, že na tom tvrzení, co jsi zmínil, je kus pravdy. Samozřejmě určité nějaké rozdílnosti tam jsou, jak v lidech, tak v muzice, ale když má člověk pro hudbu cit, dokáže vycítit co má publiku zahrát tak je jedno kde a pro jaké lidi.

V kolika klubech si během turné hrála a jaké bylo tvé největší párty publikum?
V Číně to bylo v šesti klubech a v Turecku dohromady za těch pět let, to bylo opravdu hodně podniků. Kromě východní části (kde žijí převážně kurdové a hodně nábožensky založení muslimové) jsem byla skoro všude. A největší publikum bylo na Beach Party v Turecku – cca 7000 lidí.

laydee jane

Kdybys mohla porovnat, jsou kluby v Číně a Turecku na stejné úrovni, nebo úplně někde jinde než kluby v ČR? Zvuk, světla, technika pro djs… Máme se ještě co učit, nebo je situace opačná?
Ono ani tak nezáleží na tom kde, ale jako na tom, jak kulturně vyspělé to město je. Ve velkých městech jak v Číně, tak v Turecku, tak v ČR je to vše v podstatě na stejné úrovni. Ale s menšími městy je někdy problém. V Číně nemůžu posoudit, hrála jsem jen ve velkých městech a s ničím tam nebyl problém, měla jsem dobrý pocit už jen z toho, že jsem host z Evropy, oni jsou hodně vděčný a vše je, jak bylo předem domluveno :o) Ale v Turecku převážně v menších městech je to velice častým jevem, že nejsou schopni sehnat gramofony nebo zajistit dostatečně kvalitní techniku. Ale to se občas stává i v menších městech bez ohledu na stát či kontinent.

Určitě jsi potkala spoustu nových zajímavých lidí a djs. Pověz nám, neplánuje se nějaká spolupráce nebo další hraní v zahraničí?
Potkala a plánuje. Ale nebudu radši předbíhat. Je pravda, že mi to trochu trvalo, ale konečně je to dle mých představ! Takže teď jsem pracovně v jednom fofru, ale spokojená.

Překvapilo tě Turecko nebo Čína nějakým netradičním zvykem, na který by sis nemohla nikdy zvyknout?
Tak Turecko je v pohodě snad až na mešity s hlasitými veřejnými modlitbami třeba v 6 ráno. Když zrovna jdete spát a takhle je to až 5x za den, tak to bych si asi nezvykla  I když Čína zatím v tom netradičním zvyku vede a to je plivání, a to naprosto kdekoliv. Na ulici, z taxíku, u jídla, na letišti… Všude, to je pro Evropana fakt nechutný

Jak je to s tebou v současné době s hraním, hraješ z CD, desek, nebo kombinace obou?
Kombinuji, ale převážně z vinylů.

Jakým způsobem nakupuješ desky / tracky? Dávaš přednost kamenným shopům, nebo internetu? Za jak dlouho poznáš, že to je ta pravá deska, která bude na lidi fungovat a která se přesně hodí do tvého setu?
Určitě internetu. Ale občas se zastavím i v obchodě a zkouknu, co mají tam. A jaká deska jo a která ne? Tak to poznám dle vnitřního barometru, který pracuje čím dál spolehlivěji 

Kolik měsíčně utrácíš za hudbu?
Velice zvláštní otázka, možná to bude znít divně, ale já za hudbu neutrácím, já do ní investuji, a to v poměrně krátkých intervalech v jakých cítím, že to je potřeba.

Tvá deska roku 2007?
Jsem vděčná za všechnu muziku ve svém kufru, která mě provázela celým rokem 2007. Z jedné desky bych těžko odehrála všechny sety :o)

Tvá současná deska NO.1 ?
Ta už snad brzy vyjde :o)

Vyhledáváš nová producentské jména, nebo dáváš přednost osvědčeným interpretům a labelům? Jací jsou tví nejoblíbenější producenti současnosti?
Od všeho trochu. Poslouchám jak nové producenty, tak i ostřílené stálice. Ale neupřednostňuji nikoho. Je to jednoduché. Kdo produkuje nebo vydává hudbu, která se mi zdá zajímavá a kvalitní, tak s toho hudbou pracuji.

Těšíš se na nějakou desku / album, co vyjde v roce 2008?
Madonna :o)

Jaký styl bys nikdy nezahrála?
Těžko říct, zkusit se má všechno, aby člověk mohl říct „tak tohle už nikdy“ :o)

Nejpodivnější žádost o zahrání desky? Stává se to ještě v dnešní době, že za tebou někdo přijde a prosí o písničku na přání?
Ano, chodí si lidé občas při setu a vydrží tam stát hodně dlouho  Někteří jsou taktnější a ptají se ještě před setem. Ale jednu veselou historku mám. Na jedné akci, tuším, že to bylo na Slovensku, se stalo, že do klubíku dorazily asi 4 dámy kolem 50 let, stály hned vedle dj pultu a objednaly si lahvinku, pak asi druhou, tančily, bavily se a tak. Dj, po kterém jsem měla nastoupit dohrával svůj set a já se už vedle něj připravovala. Když najednou přišla jedna z těch dam, že by chtěla zahrát Beatles a hned se přidala druhá, že by chtěla taky, ale něco modernějšího, předala mi papírek pro dj-e a na něm stálo: Blek áj pís 

V únoru budeš po delší době hrát v Praze. Vzpomeneš si na své úplně první vystoupení v Praze, jaké to bylo?

Ano bylo to v klubu Industry. Myslím, že to bylo fajn.

Jak vnímáš taneční scénu a jak vypadá podle tebe nyní?
Až na techniku, která se neustále vyvíjí a je to lehčí a lehčí, že už ani dj snad nemusí umět míchat, aby si mohl říkat dj, tak je to čím dál tím těžší to okolo, co lidé nevidí, to, co je za tím vším. Ale jinak je to myslím ok .)

Máš nějaký dj vzor?
Nikdy jsem neměla žádný vzor, a když už, tak to nemělo s djingem co dělat. Ale jednoho pana dje si velice vážím. Je to pro mě člověk, který mi hodně pomohl se hudebně rozvinout. A taky, díky kterému jsem přestala muziku poslouchat a začala ji cítit. Je to George Acosta.

Kolik času denně trávíš poslechem hudby? Posloucháš hudbu nahlas, nebo jako kulisu? :)
Dá se říct, že hudbu poslouchám neustále, je to taková moje droga. Ale když s hudbou pracuji, musím ji mít nahlas.

Jsou drogy pro taneční scénu „důležité“?
Spíš bych tu otázku poupravila takto: Jsou drogy „důležité“ pro lidi na taneční scéně?
Na mém názoru nezáleží a přemítaní tohoto tématu je víc než o ničem… Je to každého věc, se kterou se musí nebo bude muset potýkat, a tělo si za to svou daň vyžádá. Co se mě týká, neřeším to, neodsuzuji, ale ani to nepodporuju. A abych mohla žít kvalitní život, dělat naplno a dobře svou práci, tak tyhle věci ke svému životu opravdu nepotřebuju!

Co pro tebe znamená hudba?
Hudbu vnímám jako druh náboženství :o)

Díky za odpovědi.
Já děkuji za rozhovor a doufám že se 15.2. v Mecce všichni uvidíme!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CONNECTION

Pátek 15. 2. 2008
Vstup: Předprodej 290 Kč, VIP 490 Kč, na místě 390 Kč, VIP 650 Kč
Vystupují:
DJ Johan Gielen,DJ LayDee Jane,DJ Milan Lieskovsky,Samuel Wega, DJ DejFF, DJ Cortezz
Další informace
9 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

19. 10. 2009 | 15:33:52
+0 | -0
takže laydee jane je super djka bol som na nu na diske a bola uplne super a držím jej palce aby sa jej darilo si super lucka:)
Honza
14. 03. 2009 | 21:37:27
+0 | -0
Laydee jane ani neumi namixovat promo cd, co jsem tak slysel, delaj ji to jini lide... fakt vopruz!!!

02. 02. 2008 | 18:26:18
+0 | -0

jou

to je jasný, že nikdo není čistej jak slovo boží.. a úplnej blb je ten, co se na takovou věc ptá, a pak se diví odpovědi!
Obcese
01. 02. 2008 | 20:30:36
+0 | -0

to hustey

V každým intervju to není, já se na takové věci neptám, protože odpověď je stejně v podstatě dopředu jasná.
dance-girl
01. 02. 2008 | 19:02:07
+0 | -0

Hustey

ta otázka se opakuje, protože drogy jsou aktuální a zajímavý téma, a stejná odpověď je z toho důvodu, že ty DJs si nemůžou dovolit odpovědět jinak :-) ale bylo by fajn, kdyby někdy někdo odpověděl, že bez pěti tabletek a lajny koksu by před lidi nevylez :-D
peacemaker
01. 02. 2008 | 17:56:49
+0 | -0

!

zrejme nazor "inteligentniho" cloveka poznamenaneho "inteligentni" zabavou :D

01. 02. 2008 | 17:14:39
+0 | -0

?

praveze bych rekl ze to je uplne naopak - stupidni lide drogy nepoberou kdezto inteligentni ano : )
peacemaker
01. 02. 2008 | 15:52:34
+0 | -0
drugs only for stupid

01. 02. 2008 | 12:30:45
+0 | -0
proc je v kazdem iview otazka co se tyce drog a v kazdem iview na nej padne uplne stejna odpoved : )
SOUTĚŽTE
Connection, 15.2. v Mecce
1 x 2 VIP + odvoz luxusní limuzínou od RentPoint
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika