Mladý talent Deadmau5 zavítal do Roxy

Mladý talent Deadmau5 zavítal do Roxy

04. 02. 2008  |  Autor: dance-girl  |  Komentáře (21)
Páteční noc Human Traffix uvítala hosta až z daleké Kanady, jednoho z nej talentů roku 2007 – Deadmau5. Ač jsem o jeho kvalitách předtím mírně pochybovala, musím uznat, že si toto označení právoplatně zaslouží a jistojistě o něm v budoucnosti ještě hodně uslyšíme.
Human Traffix v Roxy jsem navštívila premiérově, jelikož house a jeho odnože sleduji spíše okrajově, pokud vůbec. Jméno Deadmau5 však v roce 2007 nemohlo uniknout nikomu – několik brilantních releasů, jež protáčeli ve svých setech všemožní Djs, mě nakonec přesvědčilo, abych tomuto producentovi a Djovi dala šanci. Zezačátku jsem vlastně ani nevěděla, co mám očekávat. Jeho songy se mi líbí, avšak spíše na poslech, proto jsem si nedovedla představit, jak budou znít naživo. Z tříhodinového vystoupení se nakonec vyklubal set vhodný k poslechu i k tanci a myslím, že jisté pasáže musely zvednout ze židle prostě každého.

human traffix

Do Dlouhé přicházím kolem půl dvanácté. Po odložení věcí do šatny nacházím přátele a přidávám se do diskuzního kroužku. DJ Javas mě netáhne, spíše poslouchám a pozoruji některá individua na parketu a jejich taneční kreace. Ačkoli se set nese v pomalejším a progressivnějším duchu, některým to zdaleka nebrání, aby si jej užili naplno, navíc v poloprázdném prostoru. Proč ne, každý jsme zvyklí na něco jiného. Obcházím klub a zjišťuji, že známých tváří je zde víc, než jsem původně čekala, což mi náladu jen zlepšuje. Hodinku čekání na headlinera vyplňuji tedy popíjením a přátelským klábosením.

Pár minut před půl jednou jdeme na stage, abychom viděli pana Myšáka již pěkně od začátku v akci. Obligátní zapojení kabelů a jde se na věc. „They know what is what, but they don't know what is what, they just strut. What the fuck?“ se line z repráků a my poznáváme skladbu Fatboy Slim – Star 69. Parket se již mezitím celkem slušně zaplnil. Není ani narváno, ani prázdno. Zkrátka tak akorát. Kdo si chce zapařit, tomu je dopřán dostatek místa. Deadmau5 vzbuzuje image hip-hopera. Nízko posazené kahoty s rozkrokem v půli stehen, na nich stříbrný řetěz, kšiltovka mu zřejmě již nadobro přirostla k hlavě. Později objevuji i graffiti na přední straně jeho notebooku a obrázek čertíka, jež je vtipně zasazen do jablíčka symbolizujícího značku Apple. Chvíli postávám a sleduji Deadmau5ovy mixážní schopnosti, jelikož se ale v Abletonu vyznám zhruba tak jako v Schrödingrově fyzice, nedokážu jeho um bohužel patřičně ocenit ani popsat.

human traffix

Scházím tedy dolů na parket, abych zakusila i tu taneční stránku jeho setu. Věci pro mě zajímavé míchá s věci méně zajímavějšími, rozpoznávám jeho Arguru. Cítím kolem sebe pach páleného konopí, což u Roxy považuji za obvyklý standard. Na zimu si rozhodně stěžovat nemůžu – spíše naopak, místy mi vadí přílišná tma, kterou mám ovšem také s Roxy již pevně spojenou, a tak nezbývá, než si zvyknout. O všudypřítomných cizincích snad ani nemá smysl se zmiňovat. Ze stereotypního pohupování mě vytrhnou klokotavé a čvachtavé zvuky. Ano – moje nejoblíbenější a zároveň nejnašláplejší Deadmau5ova skladba – The Reward Is Cheese. Zdá se, že song je povědomý více návštěvníkům. Po náročném skákání nás však čeká ještě jeden hit. Daft Punk - Harder, Better, Faster, Stronger v Deadmau5ově remixu opět nenechá dolní končetiny jen tak líně postávat na zemi, ale donutí je odlepit se od země. Většina tracků jde mimo mě, myší taneček praktikuji opět až na Not Exactly, velkým překvapením je pekelně stará Tiestova záležitost Theme From Clockwork Orange a Deadmau5ova ještě nevydaná I Remember. A co by to bylo za vystoupení, kdyby nezaznělo i pohodové Faxing Berlin. Ke konci setu už se absolutně nechytám, navíc na mě doléhá únava, takže posledních dvacet minut strávím pouhou observací místa děje z křesla. Publikum se místo orgiastického poskakování spíše nenápadně vlní. Kromě jiného nejspíš také proto, že komunikace Dje s publikem se během celého večera jaksi nekoná, za což uděluji Joelovi Zimmermanovi velké mínus.

Celé vystoupení končí kolem půl čtvrté ráno. Mrtvý myšák si pomalu začne balit fidlátka a na jeho místo nastupuje rezident DJ Loutka. Se záměrem pořídit si společné foto s Djem opět vylézám na stage. Po delším čekání je nakonec mému přání vyhověno. Deadmau5 působí možná trochu zamkle, avšak sympaticky. Moje fyzické síly jsou však již vyčerpány a navíc vidina náročného víkendu je dalším důvodem, proč klub opustit. Pravda, moc dlouho jsem zde nepobyla, ale to hlavní jsem stihla. S ohledem na má předchozí očekávání, která byla téměř nulová, docházím k závěru, že návštěvy party rozhodně nelituji. Deadmau5 byl příjemným zpestřením v mém party životě, jeho nově vydané věci si vždy ráda poslechnu a kdo ví – třeba časem náležitě ocením i kouzla, která pomocí Abletonu s hudbou provádí.

forum
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HUMAN TRAFFIX

Pátek 1. 2. 2008
Vstup: 180 Kč
Vystupují:
special guest: Deadmau5, resident dj Loutka, guest dj Javas, chill out: Cubik & dan Cooley
Další informace
21 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
kaik
07. 02. 2008 | 16:26:00
+0 | -0

poklona pro Mr. Deadmau5

Zažil jsem hudební orgasmus... Trochu jsem se bál, že Joel nedá to, co známe z tracků, ale opak je pravdou. To že nezvadal ruce nad hlavu pochopí asi jen ten, kdo se někdy snažil elektroniku vyrábět, to že ho nějaká k*nda prudila o foto jsem trpěl za něj, bo to musí bejt honička to celý koordinovat. A přestože loutka je můj top dj a mám rád jeho "periody", neměl jsem na něj sílu a utek z roxy, co deadmau5 dohrál...



Závěrem musim říct, že mě Deadmau5 posunul ve chtíči se dále tomuto bláznovství věnovat, že live act lze zdařile zvládnout v jednom, ale zároveň musím konstatovat, že nevim, jestli kdy najdu odvahu s něčim podobnym předstoupit před posluchače.
Lucka
07. 02. 2008 | 12:12:16
+0 | -0
Tenhle odstavecek vcetne hrubky je zde podle me naprosto zbytecny



Do Dlouhé přicházím kolem půl dvanácté. Po odložení věcí do šatny nacházím přátele a přidávám se do diskuzního kroužku. DJ Javas mě netáhne, spíše poslouchám a pozoruji některá individua na parketu a jejich taneční kreace. Ačkoli se set nese v pomalejším a progressivnějším duchu, některým to zdaleka nebrání, aby si jej užili naplno, navíc v poloprázdném prostoru. Proč ne, každý jsme zvyklí na něco jiného. Obcházím klub a zjišťuji, že známých tváří je zde víc, než jsem původně čekala, což mi náladu jen zlepšuje. Hodinku čekání na headlinera vyplňuji tedy popíjením a přátelským klábosením.
heap
06. 02. 2008 | 14:19:57
+0 | -0

prudici

Nejsem si jistej, ale vazne chcete neustale cist kladny reporty?

Mimochodem i v reportu od Myclicka se doctete, ze az zas takova pecka to nebyla....

Nevim, ale podle me Deadmau5 zas takova star neni. 60% tech tracku co vydava si je strasne podobnejch a pokud ten pan neumi uz nic vic, bude brzo zvukove vycerpanej. Navic hraje z abletonu, coz ja osobne treba nepovazuju za DJing. Party to mozna byla dobra, ale proc se opijet rohlikem a rikat, ze to byla party roku, kdyz je teprve unor... :-)

Ac reporty od teto slecny vylozene nemusim, me prijde vyvazenej. A ze se nerozplyva nad Deadmausovym klickanim? Proc by mela, kdyz si mysli, ze to nebylo super??
Aki
05. 02. 2008 | 18:12:31
+0 | -0
ad nekomunikace s publikem - taky vypadal celkem namíchlej z toho, že v první části jeho setu nebyl přítomen guard a jakási nalitá slečna tak vletěla za ohrádku a začala se mu plazit kolem krku a otravovat ho...a pak kdosi další chtěl podpis, dobrej jantar. d5 z toho byl fakt docela vyjukanej. mrzí mě tento naprosto neprofesionání přístup od ochranky roxy :(
Martin
05. 02. 2008 | 15:34:30
+0 | -0

INTELIGENT MUSIC PARTY

Pojďme udělat inteligentní párty pro hudebně inteligentní lidi... Jinak další report je na technu od Myclicka a to je myslím větší odborník...
ozzby
05. 02. 2008 | 15:13:32
+0 | -0
kdyz to tak ctu, o to vic me mrzi, ze jsem nevyrazil... vahal jsem vahal.. i pres antibiotika .-)

05. 02. 2008 | 14:58:52
+0 | -0

Super mejdanek

Souhlas s TinTInem a Drobexem. Ten nesmely kanadan fakt valel, pred setem sice takovej vystrasenej prochazel se po roxy, ale na place to z nej opadlo a pustil se do toho jak se patri. Ukazal co v nem je a proc se dostal tak rychle do podvedomi. u me naprosta spokojenst, roxy jsem kolem 3 opoustel vekmi nerad.
Marta
05. 02. 2008 | 14:56:43
+0 | -0

DM5 = pan DJ

jeden z nejlepších setů, co jsem kdy slyšela..pokud vůbec ne ten nejlepší (kvalitou a genialitou srovnatelný mě napadá akorát již níže zmiňovaný Josh Wink na Mácháči)....

a sledovat jeho práci za pultem, to byl vážně zážitek. DM5 jednoduše kouzlil...ne nebylo to tak pařící, ale zato geniálně promyšlené od začátku až dokonce.

Foster
05. 02. 2008 | 14:50:05
+0 | -0

Deadmau5 party roku

ocividne tato slecne mela zustat doma, jeji report je popisem roxy cehoz se mohla zdrzet, kdo nekdy do Roxy zavital vi co ma ocekavat. Slecna ocividne je na neco jineho tak at se toho drzi, z Deadmau5 tam toho napsala tolik asi jako ja toho vim o te fyzice (jelikoz jsem fyzikou prosel s hodnocenim dobre tak neco malo o ni vim), tenhle report je hodne slabi :(. Co Joel delal za kouzla a jak si tam s tim vyhraval, no proste bomba. A ze nekomunikoval s publikem, no zenska nediv se on s toho byl takovy nejaky rozpacity, ale popral se s timcelkem dobre. respect!!!
Starf
05. 02. 2008 | 14:06:11
+0 | -0
ja byl taky naprosto spokojenej, ta jeho prace za pultem a vsema moznyma kontrolerama je proste neuveritelna...



to skoda: je to nejsvetlejsi podstyl trancu hodne jednoduse receno "na zasneni"... ja osobne sem zastancem jeho non-vocal stranky (kdyztak mrkni na google video na zaznam Push z Trance Energy 2001, abys mel predstavu)
achayo
05. 02. 2008 | 13:36:22
+0 | -0

Vyjmečná párty

Parádní večírek! Rozhodně! Po příchodu mě mrzelo, že jsem dorazil tak pozdě, protože mi došlo, jaká je velká škoda, že DJ Javas zavítá do prahy tak málo. Deadmau5 začal před sice ne uplně narvaným roxy, ale pro malé procházce (a to zejména na podiu za DJ), člověk potkal snad všechyn DJs, kteří právě neměli "noční šichtu" ,jak okukují jeho práci na několika mašinkách najednou a parádním touchboardu ,ale bohužel i pár zvonáčů a lightsticků :-). Hudebně pak předvedl, proč je práve považován za jednoho z nejnadějnějších producentů současnosti, jeho hudební rozpětí je unikátní a kvalita jeho setu jako celku byla opravdu zažitek. Takhle já si představuju užít si poslech setu, třeba Josh Wink v létě byl extrém, u kterého se tančit vážně nedalo, ale na podobný set snad pamatuju u Jody W. z WOW, prostě paráda. Popravdě jsem se bál, že Loutka pojede ve stejném rytmu a že mě unava přemůže,ale co tenhle chlapík, který by mohl být půlce roxy otcem, předvedl?! Jeho hudební periody sice moc nechápu, ale současný sound nemá chybu!!!
Rody
05. 02. 2008 | 12:55:18
+0 | -0
Souhlasím se všemi, dnešní trend je poslouchat debílky, pouštěče cd, co si pustěj písničku a házej líbezný úsměvy do publika a opravdu kvalitní hudbu, jaká jen tak není ke slyšení, neumí moc lidí ocenit.
škoda
05. 02. 2008 | 11:03:59
+0 | -0
Reporty od téhle slečny bývají obvykleji o něco kvalitnější. Tohle měl psát někdo s pokorou, zkušenější. Srovnávat DM5 s tranceovými djs se prostě nehodí.



vysvětlí mi někdo pojem uplift?

05. 02. 2008 | 10:45:21
+0 | -0
souhlas s Lesy i Rodym..

05. 02. 2008 | 10:38:26
+0 | -0

Monstr zážitek

Nevídané, neslýchané. Něco tak úžasnýho tady dlouho nebylo a asi ani nebude, vzhledem k zabržděnosti českejch partypeople. Souhlasím s Drobkem, na tohohle chlapíka klidně i ven. Co mě dostává, je kritika za komunikaci s publikem. Vzhledem k tomu, že měl chlapík pořád ruce na kontroleru, aby mohl tvořit, tak asi nemohl mávat jak někteří "estrádní umělci" známí z českých parties...
lesy
05. 02. 2008 | 09:44:32
+0 | -0

genialni

Narozdil od autorky reportu jsem sel do Roxy s velkym ocekavanim a Deadmau5 me rozhodne nezklamal. Naopak! Vazne nevim, kdy jsem naposledy slysel neco tak napaditeho, hraveho a genialniho. Je fakt, ze atmosfera byla ve velmi slusne zaplnenem klubu ponekud chladnejsi, ale zadne hecovani publika od mistra z Toronta jsem teda necekal:) jen u nas asi proste lidi nejsou zvykly parit na pomalejsi hudbu, i kdyz podle me se na jeho set dalo parit vyborne... Deadmau5 je pro me zratka opravdova hvezda, ktera se snazi delat neco novyho a posouvat hudbu dal, narozdil od mnoha radoby hvezd(nejch poustecu CD). Jinak report opravdu bida- mam z nej pocit, jako bych byl na uplne jiny akci. Nechci nikoho kritizovat, ale z takovyhle party by ho mel napsat nekdo hudebne vyspelejsi s ponekud sirsim rozhledem a povedomim o elektronicke hudbe...

btw: jestli byl jeho set zaznamenan a vite nekdo o linku, pls hned sem s nim...
Aki
05. 02. 2008 | 08:28:48
+0 | -0
Naprostý souhlas s drobexem, ve všem. Kdo čekal uplift jízdu a celej set ruce nahoře, neměl tam co dělat. Deadmau5 předvedl inteligentní a nabušenej set a pozorovat ho při mixu v akci byl opravdu zážitek. Osobně jsem kvůli tomu absolvoval 7 hodin cestování tam a 7 zpět. Jsem rád že ho dovezli, naprosto geniálně naplánované vzhledem k tomu, že jeho cena každým dnem a releasem stoupá..

05. 02. 2008 | 07:25:30
+0 | -0

Nejlepší klubovka za poslední roky

Musím říct, že dlouho, opravdu dlouho jsme nezažil lepší klubovou akci, než Human Trafix v Roxy.Nutno říct, že deadmau 5 narosto překonal mé očekávání.Lepší a inteligentnější set u nás dlouho nezazněl.A pokud to někomu přijde utahaný, ať nechodí na houseovou party.

drobex
05. 02. 2008 | 03:21:54
+0 | -0

Deadmaus je borec

Asi by to chtělo jiny reportery. Tahle slečna poslouchá hlavně trance, jejím idolem je Menno de Jong (trance tralalačky) a nedokáže náležitě ocenit jiné styly. Ta by raději kdyby DJ pri svem setu podepisoval všem cedečka a se všema se fotil a ještě u toho míchal desky. K tomu aby lidi burcoval "a všichni a všichni a všichni ruce nahoooorůůůůůů" Nevim tenhle report je o ničem. V Roxy byla jedna z nejlepších hudebních událostí letošního roku. Umělec, který má v současnosti snad jako jediný na světě ambice na to, předčit Tiesta, Sashu s Degweedem, nebo Dyka v jejicho karierách. Prostě "mrtvá myška" umí jako čert a byl to pro mě na dlouhou dobu ten nejlepší zážitek jak hudebně tak i na koukanou, jak si s tim všim ten borec hrál. Už se na něj těšim, až ho zase někde potkám a jsem ochoten za nim vyjet i za hranice, protože to prostě stojí za to.

05. 02. 2008 | 01:07:42
+0 | -0

?

docela negativni report na to co se v patek v roxy delo za veci O_O : )

05. 02. 2008 | 00:52:47
+0 | -0

hmm.

hmmm......to ho jiste dojme. Je videt, ze se holka vyzna:)
SOUTĚŽTE
Human Traffix, 1.2. v Roxy
3 x 1 volný vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika