Nick Cave v Praze již zítra

Nick Cave v Praze již zítra

22. 05. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Nick Cave je bezesporu jednou z nejzásadnějších a kultovních postav světové hudební scény. V naší zemi má on i jeho Bad Seeds obrovskou fanouškovskou základnu a všechny jeho koncerty jsou velkou událostí, na kterou je těžké se dostat, neb jsou vždy vyprodané. Koncert je plánován na 24.5. v Aréně HC Sparta Praha.
Nápad vyrazit na turné se zrodil s natáčením nové desky Dig, Lazarus, Dig!!!, která spatří světlo světa 3. března.Jak název napovídá, inspirací se tentokrát stalo biblické vyprávění o Lazarově vzkříšení. Nick Cave vysvětluje: „Vybavuje se mi, jak jsem prvně slyšel Lazarův příběh jako kluk v kostele a byl jsem jím zasažen, rozrušen a traumatizován. Všechny nás přece naplňuje posvátnou úctou největší z Kristových zázraků, Lazarovo zmrtvýchvstání. Mě ale také zajímalo, jak celou věc pociťoval Lazar. Jeho příběh jsem přenesl do New Yorku, aby byl současný.“

nick cave

"I když jsme do téhle desky dali maximální množství energie, zbylo jí hodně i na to, abychom vyjeli na turné. Chceme ji předvést živě, chceme se s ní podělit." Říká Nick Cave krátce před vydáním nové desky.

Nick Cave, který vloni oslavil kulaté padesáté narozeniny, ohlásil vydání již čtrnácté studiové desky se svou domovskou kapelou The Bad Seeds. Album "Dig, Lazarus, Dig!!!", které se nahrávalo v červnu a červenci loňského roku v richmondských Ark Studios, bude prvním počinem Nicka Cavea po realizaci vedlejšího projektu Grinderman a druhým albem bez Blixy Bargelda. Ten z The Bad Seeds odešel, aby se mohl plně věnovat svým Einstürzende Neubauten. Novinka vyjde v produkci The Bad Seeds a Nicka Launaye, který pracoval i na předchozím albu "Abattoir Blues / Lyre Of Orpheus". Kromě rockové hudby má Nick Cave mnoho dalších aktivit. Skládá hudbu k filmům i divadelním představením, je autorem románu "A uzřela uslice anděla" a zkusil si i pár epizodních rolí v několika filmech. Posledním mimorockovým počinem, na kterém pracoval, byl soundtrack k filmu "The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford", který vyšel na sklonku roku 2007.

www.nickcaveandthebadseeds.com
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: NICK CAVE & THE BAD SEEDS

Sobota 24. 5. 2008
Vstup: Stání - 880 Kč, sezení - 1300 Kč, VIP - 2000 Kč
Vystupují:
Nick Cave & The Bad Seeds
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika