Oliver Koletzki: Mix techna, housu a minimalu

Oliver Koletzki: Mix techna, housu a minimalu

06. 02. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Před páteční Elektrou na Flédě se nám díky pořadatelovi podařilo získat rozhovor s headlinerem akce, kterého jsme měli možnost slyšet také v září na festivalu Semtex Culture, kde jeho set patřil k nejlepším vystoupením toho večera. Těšíte se?

Čau Olivere! Minulý rok jsme měli příležitost si tě poslechnout na festivalu Semtex Culture, moc pěkný set mimichodem. Změnilo se od té doby něco v tvých mixech, nějaké novinky?

Ahoj a díky. Na Semtexu to bylo moc fajn! Jinak pořád hraji mix techna, housu a minimalu. Občas trošku víc tribal, někdy zase melodičtější věci.

Zrovna poslouchám tvoje hip-hopové remixy. Jak moc je široký tvůj hudební záběr?
Hodně, hodně široký. :) Na hip-hopu jsem vyrůstal, takže k němu mám pořád vřelý vztah. Neposlouchám např. heavy metal, ale vždycky se snažím zůstávat co možná nejotevřenější všem hudebním žánrům.

Na svém Myspace máš motto “Enjoy The Silence” (užívej si ticho). Je tu nějaká spojitost se stejnojmenou skladbou od Depeche Mode nebo je za tím víc? Opočíváš rád v klidu a tichu?
Hehe, tohle bylo moje prázdninové motto! Hudba mě pořád obklopuje, ale někdy je ticho nejlepší způsob, jak si skutečně pročistit hlavu.

oliver koletzki

Tvoji největší oblíbenci?
Jean Michel Jarre, Pet Shop Boys, Depeche Mode, DJ Shadow a Zoot Woman.

Nějaké současné hudební tipy? Koho bys nám doporučil?
Format B, Channel X, Hosh, Kollektiv Turmstraße.

Už jsi hrál v mnoha zemích po celém světě, Turecko, Thajsko atd. Jakou zemi bys označil za nejexotičtější? Setkal ses někdy/nekdě s neobvyklými reakcemi na tvůj set?
Nejexotičtější bylo Thajsko a Brazílie. Lidi reagují pokaždé odlišně, v některých zemích ještě nejsou tak úplně seznámeni s hudbu jakou hraji, takže se od toho pak taky odvíjí jejich reakce (což byl mimochodem případ i mé minulé návštěvy tady v Brně).

Jedna z tvých skladeb se jmenuje “Don’t Forget To Go Home” (Nezapomeň jít domů). Co tě vedlo zrovna k tomuhle názvu? A co přesně znamená v překladu název tvého labelu “Stil Vor Talent”? Napadá mě víc věcí, víc smyslů, verzí…ale němčina není moje silná stránka. :)
Hehe, Don’t Forget To Go Home – ten název má lidem připomenout, že pařit se se dá fakt dost dlouho, třeba dva dny, ale vždycky je tu nějaké místo, kam se chceme vrátit – domů. Stil Vor Talent znamená něco jako “Neber se moc vážně”. Nemusíš být dokonalý, stačí, když ze sebe vydáš to nejlepší.

Minulý rok v létě jsi řekl, že minimal techno vládne nad Berlínem. Je to pořád pravda? Zaznamenal jsi nějaký posun? Bude minimal brzy vládnout světu? :)
Je to tak, minimalová scéna je obrovská, a to obzvláště v zemích západní Evropy. Ale to platí i pro techno a house. Co se týče ještě minimalu, možná je to jen všeobecný hype, ale myslím si, že nějaký ten pátek tu s námi ještě určitě zůstane.

Jak jistě víš, minulý rok jsme se viděli v berlínském klubu Maria, ale především mi v hlavě utkvěl bar Panorama. To bylo opravdu “něco víc” než jen typický klub. Působilo to na mě dojmem jakési “undergroudové centrály, meeting point” veškerého berlínského dění na poli elektronické hudby.
Jo, jo, přesně tak! Panoramabar je srdcem berlínského undergroundu. Pro mě osobně nejlepší klub na světě!

Díky za tvůj čas a těšíme se až to tady v pátek na Flédě svým setem pořádně roztřískáš!
Díky a naviděnou tam.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA

Pátek 8. 2. 2008
Vystupují:
Oliver Koletzki a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Elektra - 8.2.2007, Fléda
1. cena - 1 x Parfém z Parfumcity.cz Police Wings pro muže nebo Victoria secret heavenly pro ženy + 2 x 1 vstup + 1 x tričko Elektra + 1 x placka Elektra, 2. cena - 1 x vstup + 1 x tričko + 1 x placka, 3. cena - 1 vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika