FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Zoomujeme na Booka Shade

Zoomujeme na Booka Shade
20. 02. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Kdo jsou to Booka Shade? Kde se vzali, co všechno pro taneční scénu udělali a co bychom od nich měli očekávat na jejich premiéře v ČR na festivalu Creamfields Central Europe? To vše by vám měl přiblížit tento článek. Na velkém rozhovoru s Booka Shade již pracujeme.
Na scéně nejsou žádnými nováčky, hrají od počátku devadesátých let, takže rostli současně s boomem elektronické taneční hudby na světě. Zpočátku synth-pop kapele učaroval zvuk house, trance a techna, který slýchali v klubech. První desky vydaly na značkách RaS, Music Man, Tommy Boy a Harthouse Sven Vätha. Jejich prvním velkým hitem byla trance vypalovačka Una musica senza ritmo, později se proslavili skladbami Kind of Good a Silk na holandské Touché.

Koncem devadesátých let hledali Booka Shade směr, kterým by napřeli svou energii a tvůrčí schopnosti, tak vznikl label Get Physical Music, který založili spolu s DJ T. a starými kamarády Patrickem Bodmerem a Philippem Jungem aka M.A.N.D.Y.

booka shade

Get Physical vydává M.A.N.D.Y., DJ T., Sunsetpeople, Chelonis R. Jonse a další spřízněné „duše“. Značka velmi rychle vystoupala mezi nejrespektovanější a nejpopulárnější labely underground dance music na světě. Mezi horké favority stáje Get Physical patří také Samim, Lopazz, Fuckpony, Elektrochemie a Jona.

Na špici katapultovaly Booka Shade singly Body Language (společně s M.A.N.D.Y.) a Mandarine Girl. Postupně jimi ovládli Ibizu a svět. Body Language se stal skladbou sezóny na Ibize, Mandarine Girl doslova ovládl světové kluby, jeho živé provedení se stalo jedním z nezapomenutelných okamžiků Sónaru v Barceloně v roce 2005. Výrazně pomohlo i monstrózní světové turné Movements world tour se 150 vystoupeními během 20 měsíců. Patřily mezi ně i společné akce s francouzskými Royksopp a předskakování Depeche Mode, před jejich berlínským koncertem.



Další skvělé singly Booka Shade - Tickle/Karma a Numbers, začaly hrát světové rozhlasové stanice a rychle se staly klubovými hity. Mix CD kompilace Booka Shade DJ-Kicks představuje další globální úspěch, kompilaci roku britského DJ Magazínu a druhé místo ve stejné kategorii v časopisu Mixmag. Booka Shade bodují také na poli remixů, mezi nejlepší patří třeba „Kingdom“ pro Dave Gahana a „I Feel Speed“ pro Dubfirea.

V roce 2004 vydali Booka Shade debutní album Memento na Get Physical. Album se výborně prodávalo, bavilo i kritiku. Díky všem dosavadním úspěchům se pochopitelně dostavila řada nabídek na remixy. Mimo jiné přišly od velikánů jako Moby, The Juan McLean, Yello, Hot Chip, Depeche Mode, Roxy Music, Dubfire, Tiga, Dave Gahan, Azzida Da Bass a The Knife.

Koncem roku 2006 korunoval nejnavštěvovanější britský web o taneční muzice, Resident Advisor, Booka Shade hned ve dvou kategoriích a to Nejlepší Live Act a Nejlepší album, kterým se podle webu stalo Movement, vydané v květnu 2006 s hity Mandarine Girl, Body Language a klubovými hymnami Night Falls, In White Rooms a Darko. Všechny tyto skladby figurovaly v loňském roce na předních místech žebříčků popularity a samozřejmě i prodejů. Vynikající prodeje, skvělé úspěchy na pódiích klubů, parties a festivalů, čelní umístění v anketách nejrůznějších magazínů a webů zabývajících se taneční muzikou, nominace alba Movement na Plug Award US a dokonce zařazení tohoto alba do seznamu stovky nejlepších tanečních desek všech dob amerického časopisu XLR8R, to jsou Booka Shade. Prakticky stále na turné, objeli už Evropu, Austrálii, Severní i Jižní Ameriku a hráli také na, pro kapely jejich typu netypických, festivalech The Montreaux Jazz Festival a Virgin Rock Festival.

Letošek je pro Booka Shade dalším hektickým rokem, vydávají live DVD We Came to Dance, s kompletním záznamem jejich vystoupení na Pukkelpop festivalu v Belgii a také zajímavým dokumentem z turné, plus spoustou bonusů. Na duben ohlásili Booka Shade nový singl, který předznamená květnové vydání studiového alba, poté navážou na předchozí 100% úspěšné turné Movement , novým světovým turné, které se mimo jiné zastaví také na Creamfields v Břeclavi.

Booka Shade - special DJ Set 01.06 2007

www.myspace.com/getbookashade
www.bookashade.com

Připravil Kaisersoze
CREAMFIELDS CENTRAL EU

CREAMFIELDS CENTRAL EU

Sobota 12. 7. 2008
Předprodej 850/890/930/970 Kč, na místě 1100 Kč
Vystupují:
Gus Gus, Coldcut (UK), Sasha (UK), John Digweed (UK), Ferry Corsten (NL), Booka Shade live (GER), Bridgeheads (SK), Andy C + Mc GQ (UK), Sébastien Léger (FR), Michel De Hey, Kasey Taylor, Smokin Jo (UK), Funk D Void (UK), Lexicon Avenue (UK), Lucca (CZ). Corvin Dalek (HU), Markantonio, Preach (CAN), Monkey Business (CZ), Hot X (HU), Wehbba (CZ), Chriss of The Quassar (HU), Ladida (CZ), Navigators (CZ), Elio (CZ), Lakeside X (CZ), Inina Gap (AT), Felipe (AT), Orbith (CZ), Javy Union (ESP), DisaZt (AT), Javas (CZ), Jerry (CZ), Dandy (HU), Kühl (HU), Michal Poliak (CZ), Agent (CZ), Chris Sadler (CZ), Katcha (CZ), Sayko live (CZ), Hyde (CZ), Texx (CZ), Crazy Sonic (AT), Breeth (SK), Pappi (SK), Monoriders live (CZ), Bela En (CZ), Enrico (CZ), Martin Hloch (CZ), The Fakes (CZ), Holy (CZ), Josef Sedloň (CZ), Coyote (HU), Michael C (CZ), Dan Cooley (CZ), Roman Rai (CZ), Kaisersoze (CZ), Javas, Michal Poliak, Stepan Bruck, Michael C, Antena (SK) a Drinkteam (SK)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ SOUTĚŽ

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |