Trance Energy 2008 – radost i zklamání

Trance Energy 2008 – radost i zklamání

26. 02. 2008  |  Autor: dance-girl  |  Komentáře (60)
Patnáctá edice tohoto jedinečného eventu se odehrála v sobotu v nizozemském Utrechtu. Jak již nadpis napovídá, zažili jsme šťastné i méně šťastné okamžiky, jež dost možná reflektují pozici trancu na současné taneční scéně. Více již ve velmi subjektivním reportu.
Halová megaparty Trance Energy se za devět let své existence stala takřka fenoménem mezi příznivci trancu a housu, jež zde má také své neodmyslitelné místo. Postupně si osvojila přívlastek „trancový svátek“, který jí zůstal až do současnosti. Tento fakt v kombinaci s výtečným line-upem nakonec zapřičinil, že se podařilo naplnit dva party-busy. Dvanáct hodin dlouhá cesta uběhla rychle jak vod(k)a, v osm hodin večer příjíždíme před Jaarbeurs a zábava tedy může začít.



Před vchodem se již tísní velké množství návštěvníků zejména z Holandska a Německa, úderem deváté se vstupní brány otevřou a party začíná. Věci si odložíme do tzv. lockerboxů (skutečně bezvadný systém!), následuje důkladná osobní prohlídka, při které securiťáci rezolutně odhazují do košů i zdánlivě neškodné věci jako například hřeben. Hned poté již pádím na High Contrast stage a zahajovací set Sieda van Riela. Ptáte se proč? Mým hlavním záměrem (a tudíž i cílem tohoto reportu) je poznat zejména Djs, kteří ještě v České Republice nevystoupili a nejsou tolik známí. Protagonisty hlavní stage jsem slyšela již několikrát, bylo o nich napsáno nemálo reportů, tak proč se opakovat. Mým hlavním působištěm tedy byla tvrdší High Contrast stage (ano, zde se jedná pouze o shodu jmen, i když Lincoln si možná rve vlasy) s občasnými úprky na hlavní stage. Ale zpátky k muzice. Po Siedovi nastupuje Jochen Miller, jehož set je pro mě jedním velkým zklamáním - a že se jich za ten večer sešlo hned několik. Zezačátku rozpoznávám jeho zbrusu nový výtvor zvaný And Then... Co že to tedy pak vlastně následuje? Nefalšovaný techtrance, který se pro mě však v jeho pojetí stává jednou hodinou nudy. Ronald van Gelderen přebírající oteže hned poté nedopadne v DJ setu o moc lépe (ano, Big Sky si opravdu mohl odpustit). Všechno se však změní během poslední čtvrhodinky jeho vystoupení, kdy tento Holanďan s černě podmalovanýma očima, nalakovanými nehty a kravatou vystoupí na podium a pěkně od podlahy odzpívá své vlastní This Way a Dirty Rocker a Prodigy – Firestarter. Pravděpodobně jediný live act na této Trance Energy se vydařil vskutku excelentně a i přes naprosto tragický DJ set si Ronald zaslouží hodnocení jednoho z nej Djů této party. Zkrátka – když někdo s emo vizáží řve do mikrofonu „I'm a freak dirty rocker!“ jen málokoho to nechá chladným. Ronaldova image a vystupování může sice někomu připadat jako předem vykalkulovaný marketingový tah (a neříkám, že není), kromě toho je však nezbytná síla osobnosti, která tomuto hudebníkovi rozhodně nechybí. Páni promotéři, co vy na to?

Alex M.O.R.P.H. předvádí další z výkonů, které musím jednoznačně pochválit. Vyjma několika málo neoblíbených tracků parádní set, trance jak má být, což dokazuje i zařazení jeho vlastního songu, jež se honosí názvem I Love Trance. Bohužel po hodince následuje další střídání, a jelikož Nica Chagalla bez výčitek svědomí oželím, vydávám se na průzkum haly a všeho ostatního. Nákupy jídla a pití jsou zajišťovány pomocí osvědčeného žetonového systému, ceny pravidelného návštěvníka holandských parties již nepřekvapí. Bary jsou takřka na každém rohu, totéž platí i o záchodech. Pokud dostanete čirou náhodou chuť nechat si propíchnout nějakou část těla či nechat se namasírovat, žádný problém - piercing salon i masáže jsou za poplatek k mání. Prostor haly je rozlehlý, se získanou mapkou však přehledný. Menší problémy se vyskytují při kolizi zvuku z High Contrast a vedlejší Club stage. Na Club stagi, jíž vládne madhousový Jean se zastavujeme jen na chvíli. O to víc nás potom mrzí, když se dozvídáme o úžasném vystoupení ženské MC Boogshe a již zmiňovaného Jeana. Na Future stagi zastihneme na pár minutek Johna O'Callaghana, jehož výkon nezní vůbec špatně, bohužel umístění této stage není zdaleka nejšťastnější. Na Mainstage přicházíme s koncem setu Marca V a to, co slyšíme, je taktéž opravdový luxus. Set laděný převážně do techtrancu a tech-housu sedí Marcovi jako ulitý, neopomene též odprezentovat pár svých děl, mezi nimi například False Light či remix k Meck - Feels Like Home.



Přichází druhá hodina a za mix pult nastupuje pravděpodobně největší a nejprofláklejší hvězda celé Trance Energy. Tiesta představí intro, v němž dominuje půlminutová ukázka nefalšovaného gabberu, poté se však již BPM značně sníží a pokračuje se v trancovém rytmu. Ač jsem k tomuto pánovi byla zezačátku hodně skeptická, musím otevřeně prohlásit, že jeho set byl výborný. Začátek v podobě klasiky Push - Universal Nation již předznamenal další vývoj tohoto excelentního setu, ve kterém dále zazněly songy jako Alex Kunnari - Lifter či Saltwater - The Legacy (Alphazone remix). Je vidět, že Tiesto před domácím publikem zkrátka umí! Takhle nějak si představuji trance. Po půl čtvrté však začínám netrpělivě pokukovat na hodinky. V mém plánu totiž stojí jasně další jméno - Ernesto vs. Bastian. Těžkou volbu nakonec vyhrává racionalita na úkor požitku. Ernesto a Bastian rozbíjejí hard stage svým techtrancovým vystoupením, jež mě nijak zvlášť neoslovuje, ačkoli není špatné - největší radost mám jednoznačně z energií nabitého Nenes & Pascal Feliz - Platinum. Na závěr hymna Thrill (zklamání, rozsekávačka naživo se nekoná) a za pult si to mašíruje Piet z Rank 1. Zazní songy jako Cygnus X – Superstring, Rank 1 – Airwave či Vincent de Moor – Fly Away, přesto si však set moc neužívám. V porovnání s vystoupením na polské Trance Xplosion pouze velmi slabý odvar. Na poslední hodinu mám v plánu opět Mainstage, a to konkrétně Marka Sherryho. Set ani dobrý ani špatný, zazní například Terry Ferminal vs. Mark Sherry - Walk Away, Kay D. Smith & Marc Tall present Passive Resistance - Praiseworthy Tunes či techtrancový remix klasiky od Chemical Brothers - Hey Boy, Hey Girl. S úmyslem stihnout alespoň posledních dvacet minut Ultraforma se přesouvám na Future stage, ale ouha! Je zde ticho a DJ si už balí svá fidlátka. Poté, co se dozvím, jaké neuvěřitelné vylomeniny vyváděl naživo, mě skutečně mrzí, že jsem si na něj neudělala čas a doufám v nějaké příště – někdy, někde... Tohle už je opravdu konec, davy návštěvníků se mohutně valí ven, přidávám se k nim a zalézám do tepla autobusu.

Závěrem stručná (a opět čistě osobní) rekapitulace. Ze sedmi Djs mě bavili dva a půl, dejme tomu tři (Ronald van Gelderen, Alex M.O.R.P.H., Tiesto). Možná jsem si vybrala špatné stage, možná jsem neměla ten den prostě jen náladu. Djs se zde sešlo skutečně mnoho a stihnout všechny by bylo nad lidské síly. Dle referencí mých přátel předvedli výborné sety také Ferry Corsten, Marcel Woods, Marco V, Jean, Airbase a Phynn, oproti tomu většinu zklamal Sander van Doorn propagací svého nového alba. Každopádně od Trance Energy jsem čekala více. Jednalo se o velmi dobrou party, jsem však toho názoru, že Trance Energy nemá být jen „velmi dobrá“, nýbrž úžasná, excelentní a neuvěřitelná, což pro mě skutečně nebyla. Mrzí mě, že jsem se nezdržela déle na house stagi a nestihla Jeana a Ultraforma, což jsou pro mě však tipy pro příště. Osobně mě překvapil fakt, že se Trance Energy vyprodala – myslela jsem, že jsou Holanďané hudebně jinde a poslouchají spíše minimal, house či hardstyle a hardcore, faktem však je, že se této party zúčastnili zástupci mnoha evropských států, kteří také tvořili významnou část všech návštěvníků (celkově jich bylo cca 30 000). Jakou má vůbec Trance Energy a celý tento hudební subžánr budoucnost? Nejprve je třeba si uvědomit, že na Trance Energy se nehrál jen trance (viz celá housová Club stage, sety Marca V a SvD...) a tento styl v poslední době čerpá hodně inspirace z ostatních odvětví elektronické hudby. K tomu připočtěme fakt, že v západní Evropě je trance de facto odepsaný, zatímco v zemích východní Evropy prožívá obrovský boom (co se týče nejen pořádání parties, ale například i mohutného přílivu producentů z Ruska, Polska, Ukrajiny či Slovenska). Další úvahy již nechám na vás, osobně jsem docela zvědavá, kterým směrem se bude tato scéna ubírat, zda se za pět let dočkáme dvacátého dílu Trance Energy a pokud ano, v jaké podobě.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TRANCE ENERGY

Sobota 23. 2. 2008
Vstup: 38 €
Vystupují:
Tiësto, Ferry Corsten, Marco V, Sander van Doorn, Kyau and Albert, Mark Sherry, MC Mighty Mike, Marcel Woods, Rank 1 (dj-set), Nic Chagall, Alex M.O.R.P.H., Ronald van Gelderen, Ernesto vs. Bastian (dj-set), Joop, Jochen Miller, Sean Tyas, Phynn, John O'Callaghan, Airbase, Tom Cloud, Sied van Riel, MaRLo, Ultraform, MC Gunner, Jean Funkerman, Tony Cha Cha, Chris Rox, Mike S, Roy Gates
Další informace
60 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
kuba
24. 08. 2008 | 20:43:21
+0 | -0

trance energy 2008

poslal by někdo prosím na americanos@seznam.cz odkaz na stáhnutí trance energy 2008? díky
igor
19. 03. 2008 | 13:08:53
+0 | -0
kto mi posle novi klip trance energy 2008 na ICQ 424-393-841


01. 03. 2008 | 09:33:47
+0 | -0

par poznamok

ta Guide je imho uplne trapna. niekto si tam pise svoje nazory, prezentuje ich ako svatu pravdu a vsetci mu to zeru. ze dnesny trance ma korene v italo discu je podla mna uplna blbost, skor by som povedal Jarre, Vangelis a spol. Plus samozrejme stary nemecky trance z prvej polky 90-tych



pokial ide o to, co na zapade bezi - par nojnovsich spraviciek. Armada je nominovana na 9 cien IDMA (http://supra.armadamusic.nl/?id=1468). Pokial ide o Beatport, akurat tam ziskala Gold Label award, co znamena viac ako 50 000 stiahnuti za rok (http://supra.armadamusic.nl/?id=1461). Nehovoriac o tych vsetkych cenach, ktore Armin uz ma a o tom, ze DJ Mag Top 100 vyhravaju tranceaci min. od roku 2002 az do dnes. Obidvom holandskym danceovym rebrickom momentalne dominuje hymna Trance Energy, v Technics Dance Charts na prve miesta trance ziadny iny styl nepusti



Ano, teraz si precitam, ze ceny a hitparady nie su vsetko. Ale ako chcete posudzovat popularnost? To, ze sa trance tak rozmaha na vychode (Nitrous Oxide, Pollner, Lieskovsky,, Nifra, Bobina s dalsimi Rusmi a tak) je imho len logicky dosledok dostupnosti techniky



O tom, te trance umiera, ci umrel, pocuvam poslednych 15 rokov. Potom pride rebricek DJ Magu a z prvych 10 je 7-8 DJ-ov, ktori hraju hlavne tento styl. Tak uz klud



K samotnemu reportu - dievca si povedal, ze tychto uz poznam (Tiesto, K a A), tito ma nezaujimaju (Nick Chagall) a podla zvysnych idem hodnotit party a vyvoj tranceu vo svete. To ako by som siel hodnotit hocijaky tym v hocijakom sporte, odignoroval najlepsich, lebo ich poznam a niektorych nemam rad, a napisal, ze ten tym je na nic. WTF?
Daniel Pánek
29. 02. 2008 | 18:42:27
+0 | -0
Me se prave libi jak na te strance je presne ukazane kam ten trance vede...nejprve mel uplne zacatky v ITALO DISCU, prechazel pres HOUSE az se to vyvinulo k EURO TRANCU a ANTHEMu , ktery se rozjeli na nekolik smeru vcetne tech ktere poslouchame dnes a opet se vraci k HOUSE mozna proto se Holandska scena rozjela opet k House na svych party.



myslim, ze ten strom to dokonale ukazuje kam to s hudbou vede. :)
Daniel Pánek
29. 02. 2008 | 18:26:34
+0 | -0

Andrews

1 ) vim ze tam nakupuji, bavim se s nima dost casto. At je to Ferry a spol nakupuji vsichni.

2 ) To je prave ono vis ? :) Celou dobu se bavim o vyvoji hudby takhle. Proto jsem zareagoval na to co napsala Dance Girl ze se zapadni trance prestal vyvijet. Moje reakce byla presne na tohle. Nekdy nez nekoho poslat k zemi je lepsi se zamyslet jak to ten dotycny skutecne myslel. Vyvoj je vyvoj a rict ze zapadni trance dostava upadek ? ne....nedostava...a prvni sinusoida ? ja myslim, ze tohle neni tak uplne sinusoida..spis jako casova osa...jen se zapadni cast evropy mozna uz pomalu dostava na dalsi uroven
Andrews
29. 02. 2008 | 11:35:16
+0 | -0

Daniel Pánek

1) Beatport - naučit se používat v jakém smyslu? Že si vyfiltruju akorát žebříček prodejnosti tranceu - a o čem to podle tebe pak bude vypovídat? Já jsem se snažil poukázat na to, v jaké míře je zastoupený trance aktuálně mezi všemi ostatními žánry; myslel jsem že tady řešíme, jak si stojí globálně. Co se týče toho, že djs na TE nakupují na beatportu - proboha, jak jsi na to přišel? Myslíš, že tihle top djs jako Ferry nebo Tiesto ještě platí za hudbu, kterou hrajou? U nich je to spíš naopak - každý jim cpe proma, protože jakmile se nějaký track objeví v playlistu známého dje, dostane se mu logicky velké pozornosti. Mám pocit, že ne úplně chápeš, jak tenhle průmysl celkově funguje.



Nelze říct jednoznačně, co určuje 'směr djs', jaks to nazval. Samozřejmě v ideálním případě by každý dj měl hrát to, co se mu nejvíc líbí, bez ohledu na to, jak se to prodává, jestli se to lidem líbí a jak staré to je. Není tady žádná ultimátní korporace nebo skupina lidí, která by globálně určovala 'Bude se hrát to a to'. DJs - pokud si odmyslíme fakt, že plno z nich dnes produkuje vlastní muziku - je závislý na tom, jaká hudba vychází a z té si vybírají. Jsou DJs, kteří hrají to, co se jim líbí bez ohledu na to, co je momentálně 'in' a jsou DJs, kteří hrají to, co je 'in', protože většinou nemají vlastní představu o hudbě a jenom se 'vezou' na vlnách popularity toho kterého směru. Proto vidíš spoustu techno djs, kteří dřív hráli takové to u nás 'klasičtější' rychlé techno a dnes přešli spíš na minimal techno. Někteří to udělali proto, aby mohli dostávat po světě hraní a byli aktuální, někteří částečně i z donucení museli pozměnit styl, protože hudba, kterou dřív hráli, se prostě přestala dělat.



2) Electronic Music Guide - díky, já tuhle stránku dobře znám, ale úplně nechápu, jakou to má souvislost s tím, o čem jsme se bavili. Samozřejmě, že se všechna tahle hudba neustále vyvíjí, o tom snad není debata! Úplně jiná kapitola přece je, jak se ta hudba vyvíjí - kdy má svůj (tvůrčí) vrchol, kdy má vrchol popularity atd. Protože tímhle si prochází každý styl - víceméně jsou to určité sinusoidy. A trance má ten svůj (první?) vrchol za sebou. Pokud se shodneme na tom, že tohle je to, co tu chceme řešit, tak jsem ti ochoten vysvětlit detaily, ale teď už mám spíš pocit, že se tu bavíme každý o něčem jiném.
Ajinka05
29. 02. 2008 | 10:52:26
+0 | -0
Dan:

Ten strom je fakt hustej, škoda, že není česky :-D ale nářez jako, to vypovídá fakt o vývoji si myslím néééé
Daniel Pánek
29. 02. 2008 | 08:51:06
+0 | -0

Andrews

Tady je ten strom:



http://techno.org/electronic-music-guide/
Daniel Pánek
29. 02. 2008 | 08:45:49
+0 | -0

Andrews

Jeste takova vec, na netu existuje takova paradni vec. Je to takovy strom hudby. Jaky styl se jak vyvijely od 70tych let az v podstate po soucasnost. Co se z ceho dostatecne vyvinulo. Doporucuju ho najit, popripade se po nem podivam.

Ono slovo vyvijet neni jen drzet jeden styl a rozsekat ho na 5 pod-stylu. Trance se stale vyviji at chces nebo ne. Za par let uz to nebude trance ktery jsme znaly, ale vyvine se postupem casu na neco zcela jineho.



Hip Hop ma taky koreny v Jazzu a veril bys tomu ? Dost odlisne vid ? Takze ano Trance se vyviji.
Daniel Pánek
29. 02. 2008 | 08:26:53
+0 | -0

to Andrews

Laskave klidni slovnik taky se stebou nebavim jak kde s kym. Za druhy top 100 ale Trance kdyz uz a ne TOP 100 celkove vsech stylu. Nauc se pouzivat Beatport. Druha vec je ze Beatport je to nejvetsi zrcadlo ktere odrazi co se prave hraje. A at chces nebo ne, kazdy z tech DJs kteri hrali na Trance Energy nakupuji sve tracky na Beatportu tudiz je jasne ze to co se drzi on top je hrane nejvice takze koupi samozrejme tracky nahore. Max par z nich koupi uplne nove tracky ktere pote zremixuji nebo prekopou.



Pokud je to tedy jak ty rikas, kdo pak tedy urcuje smer DJs ? Oni sami, kazdy individualne ? To by se asi moc neshodli nemyslis ?
Sq4Raa
29. 02. 2008 | 05:58:03
+0 | -0
Je až neuvěřitelný, jak tu většina z vás ztrácí logický myšlení v případě, že vám sáhnem na váš milovanej trance. Připomná mi to různý diskuze o Falling Slowly, kde si jeden návštěvník dovolil vyslovit názor, že ten song vlastně za moc nestojí. Posléze byl označen za idiota...



Nevím, proč sem Jessie pořád plete hardstyle, dance-girl si samozřejmě byla vědoma, na jakou akci že to jede, tudíž že tam žádný hardstyle nebude. Je to možná škoda. Přál bych vám ten pocit, kdy přejdete z jedné (trancové) stage do druhé (hardstylové) a pochopíte, proč report z TE nevypadá jak ten z Qlimaxu 2007. Já to zažil na Energy v Curychu a musím říct, že toho nikdy nebudu litovat.
hellman
29. 02. 2008 | 01:18:46
+0 | -0
podepisuju se pod andrewse všema deseti, líp to napsat snad ani nejde..



a prostě ne každej je z trance tak unesej tak jako kdysi.. slečna dance girl podala report, na začátku kterýho nebyla kopa entuziasmu, nýbrž kopa očekávání. mně se její report líbí už jen v tom, že to neni pojatý jako psaní, kde je jen skvělá akce se skvělejma djs, skvělou hudbou i skvělym zvukem, skvělejma stánkama, skvělou špínou na zemi a skvělou první řadou před tiestem a všechno ostatní je na nic.. takový podání je naprosto nicneříkající a dance-girl report i návštěvu TE pojala trochu jinak, koneckonců poslechnout si tam mohla koho chtěla. a ty, co slyšela, evidentně až zas tak úžasný nebyli..



jessie: payu mám rád jako člověka i jeho živý reporty, ale tohle vážně nemůžeš srovnávat.. paya je "tradiční hudební fanatik entuziasta", pokud to tak můžu říct (nemyslim to nijak hanlivě, payu mám v úctě minimálně jako kamaráda) :-) a je jasný, že paya si jede poslechnout ostřílenou klasiku a je jasný, že se mu to bude líbit :-)

dance-girl podala report z tý druhý strany, i takhle trance energy vypadala. ne každýho baví tracky, co hraje půlka světovejch trance djů
Jessie
29. 02. 2008 | 00:16:59
+0 | -0

Takhle vypada report

Tak dance-girl by se mohla poucit jak se pise od kamarada z brance Payi z rave.cz http://www.rave.cz/clanek.php?id=10771 ten clanek o necem vypovida a po jeho precteni jsem zpatky o tyden v Utrechtu, Slecna by se mohla stydet za to co predvedla jako vystup ze svetove akce, hold jak nekdo podotkl nebyl tam jeji milovany hardstyle tak to stalo za prd :( oh no :(
Andrews
29. 02. 2008 | 00:03:11
+0 | -0

Daniel Pánek

Proboha, co to tady plácáš? :) Tomu už se ani snad jinak říkat nedá. Že trendy ve světě ovlivňuje Beatport? A jak? Že lidi kupují tracky podle toho, co je na prvních místech prodejnosti nebo jak? Je to přesně naopak - Beatport je jedním (a to zdůrazňuju) ze zrcadel trendů v taneční hudbě. Trendy tvoří nové nápady, neotřelé postupy, které v hudbě někdo používá a které se pak určitou shodou okolností stanou (na určitou dobu) všeobecně populárními. Jsou to určité vlny, které lze vysledovat už od počátků tvorby téhle hudby, rozdíl oproti dnešku je, že to jejich střídání je možná o něco rychlejší. Ale rozhodně existovaly i bez Beatportu.



A když se už tím Beatportem tak oháníš: v top 50 prodejnosti je tam momentálně JEDINÝ trance track - a to Cressida s Kyau vs Albert remixem na 36. místě. Globálně trance zkrátka dneska už nemá co nabídnout - je pro to důkazů víc než dost (mohl bys ty konečně dát nějaký konkrétní, když si myslíš opak).



Copak si někdo při vší soudnosti dokáže představit, že některé z těch nových tracků budou za deset let remixované do nových 2015 verzí? Jako se to teď děje v hojné míře s nejrůznějšími klasikami z minulosti? Trance výrazně žije ze své minulosti - vždyť se stačí i podívat na to, co hrál Tiesto na TE - Airwave? Universal Nation? Legacy v Alphazone remixu? Co to je - vzpomínky na jeho první Tic? A víš, jaký track vyhrál na tranceaddict.com anketu pro nejlepší skladu za rok 2007? Vincent De Moor - Fly Away (Cosmic Gate 2007 Remix) - tedy ne originální produkce, ale nový remix/remake starší věci. Celkem to mluví za vše.



Těch náznaků a projevů toho, že trance dýchá z posledního je opravdu spousta, ale těžko (a teď se nechci nikoho dotknout) je rozeznají ti, kteří třeba trance sledují rok nebo dva. Je fajn, že jste plní nadšení do téhle muziky, ale nesnažte se někomu namluvit, že se rozvíjí nebo něco v tom smyslu.
Daniel Pánek
28. 02. 2008 | 23:44:46
+0 | -0

to HELLMAN

uprimne hledat takhle neco noveho je trosku nelogicke. Jasny na takovehle akci hraje kazdy jinak, ovsem musis brat zretel, ze tam kazdy nebude hrat maximum a proc ? Protoze DJs po nem jako headlineri musi byt vyzdvizeni oproti nim. Takze je jasne ze na takovyhle akcich to nepoznas. Nejlepsi je stahnout mixy z jejich stranek nebo nekde na webu, ale ne z takovyhle akci.

Urcite ja ji jeji nazor v tomhle neberu, jen jsem se ohradil v tom co psala o zapadnim trancu a s cim nesouhlasim.

A jak si sam rekl kazdymu se libi neco, ja taky nejsem zalezlej jen na trancu a posloucham velike spektrum elektronicke hudby.



A propo nedavno jsem se bavil s par DJs a to co mi rekli celkem dost sedi. Hudebni svet u nas i ve svete neudavaji trendy v zahranici nybrz Beatport.com. Podivejte se na ty stranky zjistete co je top 100 a pak si projedte tracklisty jednotlivych setu a mixu a zjistite, ze tam je toho vic nez dost.
Daniel Pánek
28. 02. 2008 | 23:39:10
+0 | -0

Andrews

Co konkretniho bys chtel slyset ? Ze se staci podivat na Beatport.com najit si par producentu z tehle zemi a zaposlouchat se ? Nic proti ale kazdy styl se rozviji a rozvijet bude nadale. At je to trance, techno ci cokoliv jineho. Takze mluvit tu o tom ze upada je trochu mimo.
Ajinka05
28. 02. 2008 | 22:20:22
+0 | -0

TRANCE ENERGY FOREVER

Tak mě se Sander líbil hned po Marcovi V a po Marcelovi Woodsovi nejvíc. Já jsem z celou party spokojená, nemůžu si na nic stěžovat, až teda na to, že jsem se nevyspala po cestě domů :-D ale to je bokem, prostě taky mi nebylo dvakrát nejlíp po tý cestě, ale dostatečně a na maximum jsem si to tam užila a jela bych klidně znovu. Nho nic nho.... mějte se pá
hellman
28. 02. 2008 | 22:14:52
+0 | -0

Daniel Pánek

ne, já hledám věci, který mi i po letech přijdou originální a nápaditý a nějakym způsobem mě uspokojujou.. když budeš několik let jíst jenom chleba s medem a pak ochutnáš i slaninu, zjistíš, že existujou i jiný věci.. a chleba s medem, byť namazanej na tisíc způsobů a pokaždý jinak, je furt jenom jedno a to samý. já to nikomu nevnucuju, taky sem si myslel, že mě trance nikdy neopustí a neunudí, žel rok 2007 byl pro mě z hlediska trancu tragickej. anička podala report, ve kterym píše, že hledala něco novýho a nic nenašla.. když tě baví mainstream, neni na tom nic špatnýho, každej ať si poslouchá, co ho baví.. ale anička určitě nenapsala nic špatnýho! jen jí nebaví to, co tuny lidí, co žijou asotem
Andrews
28. 02. 2008 | 21:56:33
+0 | -0

Daniel Pánek

Zkus mi, prosím, říct něco konkrétního k těm zemím, co jmenuješ a dokázat to svoje tvrzení, že se tam trance rozvíjí.
jirka
28. 02. 2008 | 21:22:22
+0 | -0
Ten report psala holka, která opravdu má ráda trance? Mně přijde, že skoro všechno zespula...
Daniel Pánek
28. 02. 2008 | 20:50:10
+0 | -0

to HELLMAN

A neni to treba proto ze ten Trance BOOM vydite pouze vy ? Ze jste se zasekli o par let vzadejs a nepokrocili jste dal ? Proto vam Vychod prijde bliz stylem nez zapad ? Myslim, ze spis tady bude zakopanej pes. Podle mne stale hledate to co se vam libilo nejvic. rok 03-06
Daniel Pánek
28. 02. 2008 | 20:47:02
+0 | -0

to Andrews

to jsem psal já, víš chtělo by to zabrouzdat třeba taky do španělska, anglie, francie a dalších zemích které jsou na západě. Holandsko fakt neni jedina země. zkus najdi a uvidíš sám
Daniel Pánek
28. 02. 2008 | 20:41:12
+0 | -0

to DanceGirl & Honzin

To ze nekdo slysi 8x Sandera jeste neznamena ze je znalec. Ale neco na tom co rika Honzin asi bude. Protoze kdyby hrali vsichni na to co jsou zvykli, Tiesto by byl jen dalsi v rade co by nevyniknul.
Denny
28. 02. 2008 | 19:44:36
+0 | -0

I never forget Trance Energy 2008

nevim jak ostatní ale já jsem spokojená :-D

asi se podle tady těch názorů dance girl tedy v trancu vůbec nevyznám ale pro mě to byla luxusní párty s ještě luxusnějšíma lidičkama

MÁLO CHLASTÁŠ A BLBĚ ČUMÍŠ....... :-)))))))))))))))))))))))

zdravím zadní část autobusu č.1 :-D
Starf
28. 02. 2008 | 18:47:21
+0 | -0

pro Ancu

koukam nevsimla sis toho baru pro vegetariany :) ja si tam prave spravil zaludek a pak sem byl v pohode - meli tam obrovskej vyber snad z 15 druhu ovoce, ja osobne si vzal bilej jogurt s kouskama jahod, lahoda O:-)
HELLMAN
28. 02. 2008 | 17:03:10
+0 | -0

bod pro dance-girl

nedá mi to a taky vám něco napíšu do diskuze..

slečna autorka nám podala sice osobitej zážitek, ale aspoň se máte šanci podívat na celou událost očima někoho, kdo se v hudbě už několik let orientuje a má za sebou nespočet akcí mnoha stylů a přitom jí neni 30 let..

vám se nelíbí, že celkově vyzněl report pesimisticky, ale ona trance poslouchá už pár let a má něco za sebou. že jí letošní vydání zklamalo, se dalo čekat, koneckonců proto mnoho z nás už TE vůbec neláká. trance na západě skutečně odumírá, a to ne z hlediska popularity (na roste obrovskym tempem), ale z hlediska kvality! východ je v tomhle opožděnej, proto trance boom na východě, vždyť všimněte si, jak mocnou geometrickou řadou narůstá počet producentů z východu..

je jasný, že to, co se v současný době považuje za vrchol trance, nedokáže nadchnout někoho, kdo má scénu "prokouklou". trance energy je hudba pro masy. v tomhle reportu máte krásnou příležitost vidět, jak se na trance dívá někdo, kdo má záběr i mezi jiný vkusy a není odvařenej z kdejakýho tiesta nebo armina.

já jen přeju dance-girl co nejmíň zklamání při navštěvování akcí, jako je tahle.. a vám přeju míň útočnejch slov, berte tenhle report jako psaní od někoho, kdo to nepíše proto, že už ho to nezajímá, ale proto, aby v oblíbenym stylu našel ještě něco lákavýho.. za pár let budete v tý samý situaci
Filips
28. 02. 2008 | 16:37:18
+0 | -0
Ještě něco. Nechápu proč se někdo ptá, co kdo myslí, že ted pojede...? To jako abych moch nakoupit dopředu triko s nápisem Harstyle nebo si nechat narůst dredy...?:-D Přijde mi, že lidi se říděj podle toho,co zrovna letí. Myslim, že bysme měli všichni začít poslouchat to, co se nám líbí, at je to za ery Mozarta, Coxe nebo Pendulum;-)
Filips
28. 02. 2008 | 16:26:02
+0 | -0
No nechápu, proč se tu řeší, kterej styl má něco za sebou nebo před sebou...? Dyt je to skoro dycky sinusovka. Prostě něco se rozjede ve velkym, je toho všude moc, časem to omrzí a oklikou se to zase vrací trochu pozměněný. Co takhle poslouchám nový tranceový věci, přijde mi, že se všude vyrodilo hrozně moc "talentů", který chtěj zbohatnout a jít nahoru, ale nemaj na to. Ve výsledku je hrozně novejch, mně nic neříkajících průměrnejch věcí bez nápadu...najde se i občas něco dobrýho, občas. Proto preferuju Djs, který jdou skrz stylama a nenuděj mně 4 hodiny jednim. Takže nakonec jsem došel k tomu, že vůbec nezáleží na stylu skladeb, ale na stylu Dje;-)
Sq4Raa
28. 02. 2008 | 15:42:58
+0 | -0
ElectroGirl: A proč by to nemohly být právě tyhle styly? Upřímně, řekl bych, že při porovnání videí z trancu v jeho nejlepších letech a zmiňovaného hardstylu v dnešních dnech můžete vidět stejný obrázek - nadšené lidi. Osobně si myslím, že vůbec není od věci vykašlat se na trancové akce na západě a navštívit něco ve zdejších končinách. Uvidíte o třídu lepší atmosféru na akci, která už organizačně či line-upem málokdy zaostává za těmi zahraničními, jako tomu bylo dřívější době. Na hardstyle u nás si ještě chvíli počkáme...
krOky
28. 02. 2008 | 14:17:14
+0 | -0

oblíbenost

Nezlobte se na mě, ale řešit tady co je oblíbené na západě nebo na východě, příjde mi to jako totální kravina....každej má svuj styl, každýmu se líbí něco jinýho a rozhodně řešit co se líbí třeba vedle německejm oficírům, nebo španělům je naprosto bezpředmětné....stejnak to , pokud v té zemi nežijete, nedokážete objektivně posoudit :)
Zobrazit další komentáře   >>
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika