Dead Kids na Recyclit night

Dead Kids na Recyclit night

09. 03. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Další Recyclit night se uskuteční v sobotu 29. března poprvé v Paláci Akropolis. Připravili jsme si pro Vás totiž skutečnou lahůdku, a to britský objev Dead Kids (UK) a slovenskou naději The Uniques (SK).
Dead Kids ?.... žádné válečné tažení, černá magie nebo heavy metal. Název téhle londýnské partičky vypovídá o tom , že už zkrátka nejsme nejmladší. Dead Kids Vás svým charakteristickým electrogroove soundem, který vzešel z mateřské londýnské indiescény, přenesou přímo do srdce současného raveu. Spolu s kapelami jako Late Of The Pier, Foals či These New Puritans jsou důležitými představiteli současné britské postkytarové scény, ubírající se vlastním směrem, ve vlně, kterou rozpoutali Klaxons či Shitdisco. Ať už odkazují na Fugazi, The Specials, Adam and the Ants či Blur, jejich čerstvý, zábavně originální, znamenitý mix nabroušených kytar, melodických vokálů a temného diska, nezapře vliv takových legend jako LCD Soundsystem či David Bowie. Syntetizátory, samplery, našťavené aparáty, melodický postrock, disko s barevnou smyčkou kolem krku. Prostě kapela, co za vás vydýchá veškerý vzduch v místnosti.

Ostatně jak říká sám excentrický leader kapely Mike Frankel (podle některých řádi na podiu jako Freddie Mercury na cracku) : „Pisně Dead Kids se na vás přilepí jak sperma ve vaně“. Hezky řečeno. Zkrátka londýnská pětice Dead Kids je plná kontrastů. Už samotný název kapely, evokující spíš death metalovou kapelu, jakoby souvisel s jejich svérázným podáním vcelku popových tracků. Dead Kids se snaží provokovat a jejich živá vystoupení jsou diky Frankelovi, jež jako své vzory uvádi Iggy Popa, Prince či Jamese Browna, nabité strhující energií.

Dead Kids vznikli na troskách Frankelova predešlého projektu Sona Fariq v roce 2006 a poprvé na sebe upozornili debutovým singlem Dead Wife Pills. Na konci loňského roku vydali singl Fear and Fluoride, který se paranoidním zpěvem o konspiraci ve vodě a vlastně i životě stal definicí žánru samotného. Byl mnohokráte zremixován (Shy Child, Lillica Libertine, Rio) či pražskými Re:ply! (projekt dje Tvykse a Gregory Finna). Po loňských vystoupeních například na Transmusicalle ve Francii, bude pražský koncert jen jednou z mnoha zastávek jejich letošního nabitého programu. Britská média přisuzují Dead Kids velkou budoucnost o čemž svědčí už jen fakt, že již v dubnu supportují kanadským hvězdám Chromeo na jejich turné. Death disco se všim všudy. A že jste si chtěli vzít ty zářivý prestiže? Jasně! A v koženým kabátu).

Po dlouhé době má tak Praha opět možnost vidět kapelu na startu velké kariéry. To co platí pro Dead Kids, platí dvojnásob pro předskakující The Uniques. Slovenská trojice je jednou z největších nadějí tamní indie scény a svým precizně dotaženým zvukem si už vysloužila přirovnání ke Klaxons či Bloc Party. Jejich singl Get your points válcuje hitparádu startéru Wave radia a my jsme jen zvědaví, jak dopadne jejich pražská premiéra.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

RECYCLIT NIGHT

Sobota 29. 3. 2008
Vstup: 250/290 Kč
Vystupují:
Live: Kids (UK), The Uniques, Malá scéna: Rec* DJs
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika