Felipe: Zůstanu u vydávání EP

Felipe: Zůstanu u vydávání EP

17. 03. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (5)
(Promotion) Už tuto středu vystoupí v brněnském klubu Perpetuum rakouský Dj a producent Felipe alias Philipp Straub, který přijal pozvání na party NU Pagadi. Felipe vystoupí také na finálním večírku Dance Music Awards a my vám  s ním přinášíme rozhovor.
Ahoj Philippe, jak se máš? Na čem zrovna pracuješ?
Ahoj! ;) Je pátek a zrovna sedím v kanceláři a procházím detaily svých posledních bookingů. Právě jsem poslouchal všechny novinky tohoto týdne a přál bych si, abych měl na hudbu víc času. Ale kromě hudby mám na práci také dost jiných věcí.
 
Vedeš vcelku velkou bookingovou agenturu Titan.
Kolik DJs a producentů celkově zastupujete? Můžeš nám představit vaše největší esa?
Titan není pouze bookingová agentura, ale spíše marketingová a poradenská agentura. Děláme taky propagační kampaně např. pro Adidas, pořádáme módní přehlídky a spolupracujeme s akcemi, kde dodáváme kontakty komunikačním společnostem, atd... a samozřejmě taky děláme booking umělců. Ale nebookujeme pouze djs, ale I rockové kapely, popstars , modely/ky, celebrity a spostu dalších. Záleží to na tom, co si naši klienti zadají. Během 14 let působení jsme si vybudovali spoustu kontaktů a dobrou pozici na trhu. Pracovali jsme například se Snoop Doggy Dogg, Shaggy, Scissor Sister, Fatman Scoop, Jimmy Sumerville, Michelle Hunziker, Michael Buble, Metallica, ale taky se Sven Väth, Carl Cox, John Digweed, Sasha, Richie Hawtin a dalšími.

felipe
 
Tvoje další úspěšné počiny jsou znovuspuštěný label Titanium Recordings a nový label PS Recordings. Jak vám oba labely šlapou a pro koho přednostně vydáváte? Jaká jsou kritéria vašeho výběru, komu vydáte track?
Titanium se znovu rozjedlo, když přestala fungovat ta "stará společnost" a já jsem také přestal pracovat s Nicolasem Bacherem, s kterým jsem produkoval mnoho let. Titanium by mělo být půdou pro talenty, které potkávám na svých cestách po světě. Například jsem vydal první release projektu Chymera, který se potom podepsal u Ovuk Joshe Winka. Nyní první release bude od mladých talentů z Ruska, druhý od producenta z Vídně a třetí od jednoho skvělého dj ze Srbska. Samozřejmě se je pokouším kombinovat s mými kamarády umělci, aby to vydáni vzbudilo větší pozornost. Takže já jsem zremixoval první, druhý bude remixovat Danilo Vigorito a třetí Valentino Kantyani.

PS Recordings je pouze pro mé vlastní releasy, ošem znovu kombinované se skvělými remixéry. První právě vyšel, jmenuje se Rich of Madness, a má skvělý remix od Gregora Treshra a Moniky Kruse. Druhý bude zahrnovat také remix Christophera Justa. Mám opravdu rád tyto releasy.

Tvé jméno se právem řadí mezi aktivní producenty. Vydal jsi uz nespočet releasů, remixů. Neplánuješ vytvořit vlastní album?
Zkoušel jsem pracovat na albu, ale zůstanu u vydávání EP releasů, protože hudební průmysl v poslední době jednoduše nepracuje ideálně. Jenom ty nejlepší produkty přežijí a já nemám čas pracovat na 110% jen na albu.
 
Máš nějaký osvědčený recept na to, jak vytvořit track, který bude hitem? Jaké kritéria by měl mít a čemu se naopak snažíš vždy vyvarovat?
Kdybych to vědel, byl bych štastný muž. Není na to žádný recept. Můžeš produkovat jako jeden z nejlepších producentů na světě a tvoje tracky se nikdy nestanou hitem, ale mužeš taky produkovat jen 2 roky doma a tvůj track se stane hymnou roku. Je to dost o štěstí. Taky marketing a kontakty jsou důležité, ale podle mě je nejdůležitější mít štěstí.
 
Jakou techniku a software používáš pro produkci?
Co se nachází ve tvém studiu?
Pracuji s Mac a používám Logic. Dřív jsem používal Atari, stejně jako PC a Cubase a později taky Sony Acid. Zkoušel jsem také Ableton, který je dobrý pro liveacty. S logicem se mi ale pracuje nejlíp a je dobře postavený. Před lety jsem prodal svoje analogové zařízení a pracuji už jen s digitálním. To mi vyhovuje.
 

Je o tobě známé že spolupracuješ s celou řadou společností, které vyrábí a vyvíjí DJ techniku. Podílíš se nějak na jejich vývoji?
Používám Traktor, Native Instruments, Stanton, N2it, Magma, UDG, Pioneer, Allen & Heath, Redsound, Jazzmutant a další. Vžycky jim dám samozřejmě feedback a radu co mají dělat lépe. Tomu se říka beta user.

Sám využíváš zajímavou "mašinku" při svém vystoupení. Co to je a co umí?
Už asi 2 roky si užívám práci s Allen & Heath 3D a Traktor 3. Používal jsem také mašinky od Roland, loop sampler, effectory a jiné mixéry. Také touchpad Lemure od Jazzmutant je skvělý, ale pracuje líp pro Ableton než pro Traktor. 

Jaká hudba či interpreti tě ovlivnili, když ses rozhodl že budeš pracovat v hudebním průmyslu?
Jsem ovlivněný hudbou 80. let, lidmi jako Jean Michelle Jarre, Mike Oldfield, Limahl a dalšími. Vyrůstal jsem s něčím takovým jako synthie pop a pořád to mám hodně rád.

A jaký je tvůj aktuální zvuk. Specitikuj prosím co teď hraješ.
Velice těžká otázka. Pořád to nazývám techno, ale občas se z toho stává minimal, někdy je to spíš housové, někdy je z toho progressive...vždy to záleží na situaci. Můžeš to nazvat pěkná elektronická taneční hudba. Nic komerčního ale naopak praktické.

Hodně lidí v Česku o minimalu tvrdí, že to není styl na tancování, ale spíš na poslech. Můžeš prosím říct, co se hraje za našemi hranicemi a jak se na minimal dívají v cizině? V čem vidíš problém, že u nás zatím není minimal tak oblíbený jako třeba v Německu, Francii, Itálii nebo Španělsku?
V Německu, některých částech Španělska a Itálie, je minimal velká věc! Ale minimal nepotřebuje být minimální. ;) Myslím tím, že existují různé druhy minimalu. Otázkou je, co je minimal. Podle mě to není jen o tempu. Osobně to nazývám minimal-techno. Souhlasím s tím, že opravdový minimal není pro tancování nebo na party, ale spíš na uklidnění.

Je nějaké místo, které sis během svého vystoupení zamiloval? Kde se ti nejlépe hrálo a kam by ses vždy bez rozmýšlení vrátil?
Tokio je pokaždé vzrušení, které miluji. Možná proto ho mám tolik rád, že je úplně jiné. Ale je tu i spousta jiných skvělých míst, je těžké zvolit to nejlepší.

Jak vzpomínáš na krásné období kolem roku 2000, kdy jsi do ČR jezdil skoro pořád a byl jsi tu nesmírně populární? Vzpomínáš si ještě na hraní na Mácháči společně s MC Marsem?
Samozřejmě že si pamatuji Mácháč. Měl jsem velké štěstí, protože tehdy nepřijel Luke Slater a tak jsem mohl hrát druhý set a dost jsem si to užil. Česko pro mě bylo vždycky skvělou zemí a moc se mi líbí. Ale už nemůžu jezdit na jedno místo tak často, protože mám svůj osobní život ve Vídni, své společnosti a labely a musím jezdit i do jiných zemí.

Díky za tvůj čas a rozhovor, budeme se těšit 19. března v Perpetuu na party NU Pagadi!
Díky, těším se, že se s vámi všemi znovu brzo uvidím. Nějaké info o mě můžete nalézt na následujících odkazech.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

NU PAGADI

Středa 19. 3. 2008
Vystupují:
Felipe, Subsist Shala a Louis EliO, Tommy Riu a Kellys
Další informace
5 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
deivis
19. 03. 2008 | 15:22:13
+0 | -0

soulbass

Přesně :)
soulbass
18. 03. 2008 | 21:01:17
+0 | -0
jo Slater byl,Felipe hral navíc za Gayle San ne? :p co sežrala nějaký špatný houby prej

18. 03. 2008 | 18:18:19
+0 | -0

odkazy

je asi zapomneli pridat, tady jsou:

www.djfelipe.com

www.myspace.com/philippstraub

www.myspace.com/titaniumrec

www.myspace.com/psrecordings

www.titan.co.at
Geil
18. 03. 2008 | 16:19:43
+0 | -0

Odkazy

Chybi...
deivis
18. 03. 2008 | 14:12:19
+0 | -0
Jsem si na 99% jistý že Slater na Mácháči byl.. Jen Felipe hrál místo někoho jiného a hrál 3.5h. Slater na tom M8cháči byl neskutečný..
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika