Reportáž z Czech DrumandBass Awards

Reportáž z Czech DrumandBass Awards

23. 03. 2008  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Byl to takový obyčejný sobotní večer. Jedna akce vedle druhé, ale ta „abatonská“ byla tentokráte výjimečná. Nebyl to jen Drum and Bass večírek plný zlámaných beatů, čekajících až je ti tancechtiví posbírají a promění v pohyb, nýbrž slavnostní vyhlášení historicky prvních Czech Drumandbass Awards.
Já nad tím vlastně ani nepřemýšlel. Jít či nejít? Nějak se to vyvrbilo samo. Najednou jsem stál v Abatonu a přistihl se jak si říkám: „Hmm, že by Brooklyn, nebo Pixie?“ Třeba budu po dalším pivku chytřejší. Sotva jsem dopil to první, Philip TBC akorát pouštěl Satellite Type 2, výbornou to pecku z dílny dua Commix. A když už jsem zmínil producenty George Levingse a Guye Brewera můžu rovnou prozradit, že právě jejich dílko Be True se stalo skladbou roku 2007.



Jasně – jako první se udělovaly ceny zahraniční. Docela trefnou se stala kategorie zahraniční producent roku, kdy vítězem se stal o den dříve v metropoli vystupující Lincoln Barrett aka High Contrast. Díky tomu nám tak mohl obrazově poděkovat z pláten, na kterých bylo zvěčněno předání ceny v Roxy. Cenu předávala Elis z Drumandbass.cz crew, která také společně s Akirou, zastupujícím shadowbox.cz celý večer moderovala. Akira v černé košili s kravatou dodával celému večeru právě ten slavnostní charakter, a to decentní formou, kdy úroveň byla zajištěna a zároveň nebyl tento večer příliš škrobeným. High Contrast si pak ještě připsal úspěch v podobě alba roku. Jeho Tough Guys Don´t Dance se zřejmě líbilo nejvíce. V kategorii zahraniční DJ roku 2007 se žádné překvapení nekonalo. České ceny kopírovaly to co je delší dobu ve světě známo. Andy C prostě umí. A jak nám předvede 18.4. v Roxy. Což je taky docela hezká paralela, kdy během jednoho měsíce máme možnost slyšet hned dva vítěze zahraniční části Czech Drumandbass Awards. Druhé a třetí místo v této kategorii obsadili v Čechách velmi oblíbení třetí Aphrodite a druhý Ed Rush.

První část večera rozprouděná střídavým setem Philipa TBC, jenž musel vcelku brzy Abaton opustit pro hrací povinnosti, a Babe LN byla i s vyhlášením zahraničních cen za námi a po live vsuvce v podobě kapely Segundo jsme se mohli vrhnout na ceny české. U kapelky Segundo je myslím docela dobrý se na chvíli zastavit. Docela novinka na české scéně byla zajímavým zpestřením. Otázkou je jak moc zajímavým, vzhledem k faktu, že se během jejího hraní parket kapku vylidnil. Na druhou stranu je nutné říci, že ona celá návštěvnost tak trochu pokulhávala za očekáváním, což je tak trochu s podivem, když vstup byl pro všechny hlasující či registrované zcela zdarma. Na tuto úvahu mi Marťas odpovídá: „Se divíš vole, když jsou všichni po pátku a hlavně háj kontrastovi out?!“ Hmm, asi jo, pomyslel jsem si a šel si Segundo poslechnout víc z blízka. A rozhodně jsem nelitoval, poněvadž kapela o sobě tvrdí, něco ve smyslu Live Punk Jungle Band, a to jako jo. Kontra & bass, klari & net, baryton saxofon a bicí nakonec dokázaly vyloudit dostatečně živý zvuk pro udržení nejen mé pozornosti a především výkon Tomcata na bicí stál za pozornost. Jenže ta tento večer patřila především předávání cen, a tak hezky zpátky do drum and bass pohádky.



To takhle jednou se Drumandbass.cz crew rozhodla vyrobit anketu a její nápad se líbil přes sedmi stům hlasujících lidí. A že jich bylo tolik, slušelo se vyhlášení zaštítit našláplý mejdanem. Jak vypadala jeho první část jste četli výše a pokračování je z mého pohledu tak trochu v mlze. Samou radostí z uhádnutých prvních míst v zahraničních kategoriích jsem se jal tento úspěch a hlavně úspěchy našich DnB chlebodárců zapít nějakým tím panákem a vymazat tak část dojmů. Ale žádný strachy – to hlavní si ještě naštěstí pamatuju. Pořadí v jakém byly jednotlivé sekce vyhlášeny už sice dohromady nedám, ale myslím, že to ani není důležité. Zvláště, když se právě teď všichni technokrati radují z faktu, že „jejich“ kovový Cross se stal klubem roku. Suki se zase pro změnu raduje z ceny pro nejlepší festival, kterým se ve spojení s tímto jménem stalo dle očekávání Let it Roll. Dalo by se říci, že toto ocenění je znamením toho, že nedostatky z LIT poslední byly přátelsky zapomenuty a všichni očekávají z čímže to přijdou pánové příště. A neméně oblíbenou akcí je z pohledu hlasujících akce pro Abaton domovská, a tedy z této rovnice vycházející Take Control. Cenu si přebrala Im Cyber. A po jejím milém úsměvu se šlo dále. Bralo se to hopem. Všichni byli nervózní, kdo vlastně získá cenu nejvyšší, a taky se už třepali na další set, aby se mohlo dál hezky řádit. Až jsem si z toho musel dojít pro další pivko, a díky tomu jsem přeslechl vítěze kategorie domácí producent.

Mám dojem, že třetí byl Rido a druhý Brooklyn, ale zde se jedná o spekulace, které potvrdí anebo vyvrátí až oficiální výsledky. Koneckonců jako ostatní druhá a třetí místa. No a teď už mi nezbývá než sdělit to, co už beztak všichni zvídaví ví,a to kategorii poslední – DJ roku. Úspěch pro Tele2beatz. A když pro Tele2beatz, tak pro Pixieho. Je to tak – Cz DJem roku 2007 prvních Czech Drumandbass Awards se stal Pixie. Všichni si oddechli a pokračovalo se v jízdě, a to pěkně divoké, poněvadž dál si s jistotou pamatuju už jen buzení mé maličkosti řidičem noční linky na konečné. Dorazil jsem tedy do stejného cíle jako celá tahle action a spokojeně nad ránem usnul s hlavou ponořenou ještě tak trochu ve zlámaných beatech.

Videa: Kuba

Na oficiální výsledky stále čekáme.

dnb
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CZECH DRUMANDBASS AWARDS 2007

Sobota 22. 3. 2008
Vstup: Hlasující zdarma
Vystupují:
Babe LN, Philip TBC, Pixie, Sayko, X.morph, Segundo a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika