Orbith: Slovo vděk v Roxy asi neexistuje

Orbith: Slovo vděk v Roxy asi neexistuje

25. 03. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (30)
Tento pátek 28.3. se uskuteční premiéra nové noci Dje Orbitha s názvem Electroma v pražském klubu Retro Music Hall. Máme pro vás rozhovor právě k této příležitosti. Dozvíte se o jeho produkci, osobním životě,  aféře v Roxy, cestování i připravovanému dalšímu dílu party Electroma.
Ahoj Aleši. Dlouho s Tebou žádný rozhovor nevyšel, takže tenhle vezmeme co nejlépe za pačesy. Co je u tebe nového doma? Nějaký nový děti na cestě nebo tak?
Ahoj, děkuji za optání, nového je doma docela dost – v prosinci minulého roku jsme se stěhovali a s tím bylo samozřejmě hodně starostí, zkrátka to bylo opravdu vyčerpávající, kdo se někdy stěhoval tak ví, kdo ne, tak mi dá jednou za pravdu. Děti mi bohatě stačí dvě, víc bychom jich asi nezvládli (psychicky). :)
 
Co nového pracovně, co produkce a tak?
Pracovně jsem neustále o víkendech na party a baví mě to pořád stejně jako před 12 lety, až se tomu sám někdy divým. S produkcí je to teď bohužel trochu špatné díky tomu stěhování, takže na to nebyl vůbec čas. Ale už jsem si na studio vyčlenil měsíce: duben, květen. Nehledě na to, že při poslední návštěvě Francie jsem se seznámil s lidmi, kteří pracují v obrovské agentuře, která vlastní několik labelů, kde by byla potencionální možnost vydat moji hudbu a to je pro mě veliká motivace do budoucna právě při zmiňované produkci.

To mi pořád připadá, že toho moc neděláš;) jak vlastně vypadá tvůj týden?
Upřímně jsem djská výjimka, přes týden mám opravdu hodně práce. Každý den ráno vstávám v 6:30 s železnou pravidelností, vypravím obě dvě děti do školy a školky. Potom poslechnu novou muziku na netu, naobědvám se a většinou mám odpoledne trénink s malými dětmi ve fotbale. A v podstatě se dá říct, že se u nás doma všechno motá kolem hudby a fotbalu :))

orbith

A jedna taková vzpomínková :-). Od kdy a jaká byla tvoje první bookingová agentura a kdy a proč jsi z ní odešel? Máš k tomu i nějakou zajímavou (pikantní) historku? Po těch letech by si už i něco mohl čtenářům vyklopit :-)
Hahaha, moje první bookingová agentura byla z Moravy - LUNAR, patřila Nikolovi Sochatzimu, bylo to v roce 1998 - pro ty kteří neví, tak to je ten černovlasý dlouhán, tenkrát ještě hubený jako nitka, v současnosti namakaný jako současný guvernér Kalifornie Arnold S. Nicméně Nikola mi v začátcích na Moravě hodně pomohl, takže na něj nemohu říct nic špatného. Možná že v té době na můj vkus tlačil moc Dje Pietra a Leo Lycru a já byl až jako třetí housle, to mě tenkrát docela štvalo, ale všechno špatné k něčemu dobré a tak jsem v roce 2000 z Lunaru odešel samozřejmě za lepším bookingem k Aleši Blehovi, který mě zastupoval snad do roku 2003 a musím uznat, že mi také hodně pomohl a na jeho party v L klubu a pardubickém okolí vzpomínám s úsměvem dodnes, byla to zkrátka super doba.

Měl jsi za poslední dobu nějaký zajímavý hraní? S kým, kde a kdo ti to sehnal?
Zajímavé hraní je slabé slovo, za poslední půl rok jsem měl možnost navštívit dva španělské velkokluby Aduana a Macumba, kde jsem si opravdu excelentně zahrál, toto hraní mi sehnal můj současný externí manager Pavel Tesař. A také hraní ve Vídeňském klubu Flex a belgickém H20, to mi pro informaci sehnal můj druhý externí manager Roman Tomáš Ondráček. Všechny bookingy byly skvělé, v zahraničí jsou lidé zvyklí na party na aktuální světový sound, takže si hraní můžeš opravdu pořádně vychutnat.

 
Kolikátej skončíš v anketě DMA? ;)
Do čtvrtého místa s tím, že ten čtvrtý budu já :)

V podstatě se po dlouhé době vracíš zpátky do Prahy s rezidentní nocí. Jak vlastně s odstupem času vnímáš celou tu zbytečnou aféru, která ukončila tvou rezidenturu na pražské Elektře? Stojíš si furt za tím, co a jak jsi napsal? A jaktože si nedostal „padáka“ z té brněnské? A postihlo to nějak i tvé další bookingy?
Samozřejmě na hraní v Praze se moc těším a doufám, že vyjdou tak, jak mají. Co se stalo v Roxy je mi moc líto, zvláště potom všem, co jsem tam kdy zažil. Je opravdu vidět, že slovo vděk v Roxy asi neexistuje (tím nemám namysli celou Roxy crew, ale konkrétní lidi). Naopak jsem tam přišel do styku ze super lidmi, jako byl David Urban, Lenka Senová, Michal Walterstein... Aktuálně jsem to už nějak přešel a hledím opět vpřed. Celá ta aféra mi připadla přitažená hodně za vlasy, vyjadřovat se k ní už zpětně nebudu, myslím, že po tom všem už to snad ani nemá smysl. Co se týká dalších bookingů, tak kromě Roxy mě nikdo nikde neodmítnul. Víš, my jsme takový „švejkovský národ“. Spousta lidí potom za mnou na party chodila a plácala mě po ramenech, jak jsem to dobře napsal - a to i z řad promotérů, managerů, djs, ale na plno to nikdo z nich neřekne, naopak na veřejnosti budou ještě říkat, jak jsem napsal strašnou věc - to je na tom docela úsměvné. V Brně jsme taková rodina, nikdo si tam na nic nehraje a vedení klubu se k tobě nechová arogantně, po celé té kauze jsem šel samozřejmě v Brně na “kobereček“, ale o všem jsme si v klidu bez emocí povykládali a já vše vysvětlil a řeklo se jedeme dál.

Teď to bude rezident světoznámé párty „In Bed With Space“ z klubu Ibiza Tim Royko, v červnu to bude, pro čechy dozajista nezapomenutelný Hardy Hard z Electric Kingdom. Koho by sis přál jako hosta na podzimní plánované pokračování Electromy a proč?
Vzhledem k tomu, že v současnosti je pražské publikum v klubech docela komerčního rázu oproti Brnu, tak bych na Electromě neexperimentoval tak jako v Brně a zval především známější jména, například : Micha Moor, autor hitu Space, Francouze Sebastiena Legera.. :)

Jak tak píšu ty otázky, tak mě tak napadlo, že by mohl být docela zajímavý průzkum, ptát se známých lidí, a to ty jsi, na „a co drogy?“. Tak si říkám, že už i když ten Langer přiznal, že si dal jointa, tak by se o tom ostatní nemuseli tak bát mluvit ;). Vzpomněl jsem si totiž, jak si tu byl předposledně s tím hostem, co tu měl sebou ty kámoše, že měli u sebe skoro všechno… (mdma, kokain, speed, ketamin). Já to pro jistotu vyzkoušel vše :-). Takže k té otázce. Jaké máš zkušenosti ty?
Moje zkušenosti jsou takové, že nejsou větší, než menší a tím pádem můžu říct, že se k tomu nějak obzvlášť nemusí věnovat velká pozornost a rámcově to nestojí ani za řeč.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELECTROMA

Pátek 28. 3. 2008
Vstup: 100/150 Kč
Vystupují:
Tim Royko, Orbith, Martin Frank, Joshek
Další informace
30 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

17. 05. 2008 | 16:25:17
+0 | -0

best....

Myslím že Aleš je nejlepší český DJ.Co si myslí a píše po webech je jen jeho problem.Nědko sní muže souhlasit a taky nemusí,je to všech osobní názor!!!!!!Mě sedí po hudební stránce a to je pro mě hlavní!!!!§Jen tak dál....!!!!!

15. 04. 2008 | 15:14:03
+0 | -0

Jeho nazor nebudu komentovat.

Muj nazor je ten, ze to co napsal, mi vadi vic, nez kdyz mi ukradli mobil. Jeho tvorba je pro me porad The best.
jara
03. 04. 2008 | 19:48:33
+0 | -0

jiriq

a proc to jiriku?:)
Kulanda
28. 03. 2008 | 01:09:12
+0 | -0

Michael S

Vsak se tak muzes take mit, pres tyden "nic nedelat" a jen odvadet deti ze skoly. Ale nezapominej, ze v tejhle branzi a v tejhle republice se uzivit djingem, to vyzaduje mnohem vic nez par teplych kancelarskych. Dle ceho soudis vysi inteligence DJe? Pokud vyhrozujes pivem na vesnickych balech, pak bych tve zapreni chapal, ale jinak ti mohu oponovat.
Jmeno :-)
27. 03. 2008 | 17:19:14
+0 | -0

Nadpis :-)

Orbith je dj kterej neco dokazal v hudbe v jakemkoliv smeru,znam se s nim z dj skoly takze ho znam i osobne. Bavili jsme se i na tohle tema o cikanech a nevim proc by mel byt rasista. Nikde jsem necetl ze by psal ze cernosi,asiati a jakakoliv jina rasa je spatna hm?kdyby na chanove bydleli bili devianti co by ho okradli a to misto by bylo proslule ze tam je to spatny napsal by to urcite take. Ja beru slovo rasismus kdyz uprednostnuje vetsinovuo rasu:-) coz Orbith nikdy nenapsal. A nevim proc to porad probirate jak kreteni nekteri, dela vam to dobre nekoho porad pomlouvat? Orbith je slusnej clovek dobrej muzikant a rasista neni a kdo tvrdi nejakej opak sorry ale asi ho neznate: at se dari Alesi
ozzby
27. 03. 2008 | 17:16:52
+0 | -0

saiha

Neco na tom bude.. je videt, ze je potreba se stale neco ucit.. takze souhlas :-)

27. 03. 2008 | 15:00:55
+0 | -0
uff, poslouchej net sem je lepsi radsi vubec nechodit, po preceteni tohohle clanku jsem se v tom zase utvrdil..
monalisa
27. 03. 2008 | 13:05:38
+0 | -0

titulek

koho zajima titulek po nemz za dva dny nestekne pes

27. 03. 2008 | 12:47:22
+0 | -0

Tak já nevím..

Název opravdu není vhodný - přímo odkazuje opět k této tak trochu trapné kauze, a to na úkor dalších informací, které s tou kauzou vůbec nesouvisí... Nicméně, myslím, že je třeba vidět to v těch, no v těch širších souvislostech:-)

27. 03. 2008 | 12:01:14
+0 | -0

ozzby

ten titulek hazi roxy partu do jednoho pytle, coz ales sam v textu nedela. ovsem jen tim titulkem si muze nastvat dalsi lidi, kteri clanek pouze zbezne proleti. podstata na ukor ctenosti.. ale tak ano, mam s tim vlastni zkusenosti, ktere mi tez muze nekdo vycist :))
joshek
27. 03. 2008 | 11:31:53
+0 | -0

Orbith

kazdej te nemuze milovat, ja ano! ;)
joshek
27. 03. 2008 | 11:24:18
+0 | -0

kdo psal otazky?

rad bych se s nim seznamil, myslim, ze bysme si mohli velice dobre rozumet :DD
wendy
27. 03. 2008 | 10:26:58
+0 | -0
Rasismus nerasismus, z clanku usuzuji, ze je Orbith hlupacek. Holt, kdyz panbuh nadeloval IQ, sedel Orbith na hajzlu... Ale nic spatneho mu nepreju! :)
andre
27. 03. 2008 | 10:14:46
+0 | -0
To, co udělala Roxy, je krásný příklad rasismu naruby. Někteří Pražáci si některé věci dost dobře neuvědomují, žijí v jiném světě, kde si svou pravdu malují jinak, než jak je ve skutečnosti. Na druhou stranu to, aby Aleš dával článek na stránky NO je debilovina jak vrata. Takže výsledek zápasu "blbost Roxy" vs. "blbost Orbith" 1:1
richard
27. 03. 2008 | 08:43:42
+0 | -0
ten clovek jak tady pise o tom ze jeho dane konci nekde mezi nepřizpůsobiví občany nemá zase tak pravdu myslím, že to co se těmto lidem dá není zase tak velká častka jako jiná která spadne do klina všem těm úředníkům, poslancům atd. prostě je to chabá výmluva jak osobě tvrdit, že člověk vlastně není rasista ale jen že mu vadí jak někdo nepracuje a zneužívá tento systém. a přeci jenom tento systém nezneužívají jen rómové.
ozzby
27. 03. 2008 | 08:33:59
+0 | -0

rasismus

prosim zadne rasisticke prispevky.. na to tady neni nikdo zvedavej...
Z
27. 03. 2008 | 08:12:45
+0 | -0
Tak se nám to tady rozdělilo na tři tábory, ty co jsou hloupí a ještě nemají s cikánama žádný zkušenosti (chacha až vám něco provedou tak si povíme "Komu není rady, tomu není pomoci") a na ty co vědí a zřejmě nemají dobré zkušenosti (TO HNED NEZNAMENÁ ŽE JE RASISTA), a konec konců nějakej ten fašoun se tu taky najde. HEZKÉ ŽE
Z
27. 03. 2008 | 08:08:41
+0 | -0
Tak se nám to tady rozdělilo na tři tábory, ty co jsou hloupí a ještě nemají s cikánama žádný zkušenosti (chacha až vám něco provedou tak si povíme "Komu není rady, tomu není pomoci") a na ty co vědí a zřejmě nemají dobré zkušenosti (
K
27. 03. 2008 | 08:02:52
+0 | -0
Vy čuráčci co to tady řešíte!!! Já myslim že až budete mít problémy s Cigánama nebo až vás okradou o 57Kč a bodnou kudlou do břicha že taky změníte názor!!!! Chamrať jedna!



(A řešíme tu cigány, a ne pár překlepů který člověk udělá když si přečtete tak idiotskou diskuzi která tady probýhá!)
Michael S
27. 03. 2008 | 06:45:44
+0 | -0

blbci jsou vsude,nejen orbas

Ano, mate pravdu, druha vec je ta, ze Alesovi do vysoke inteligence opravdu par procent chybi, protoze to, co napsal na web nar.odporu bylo plny samych hrubek. byt zaneprazdenny tim,ze odvede deti doskoly a ze skoly, tak bych se chtel taky mit.Jinak se klido priznam ze sem an nej paril,a co? Kdybych se mel rozhodovat jestli na toho nebo toho DJe nepudu parit protoze je blbej, asi bych si nikdy moc nezatancil, co si budeme povidat :D

27. 03. 2008 | 02:00:46
+0 | -0

to nejde to nenapsat

Takže,kdo nazve Aleše rasistou,ať jde na měsíc bydlet do Chánova...normál slušný auto,slušně vybavenej byt...uvidíme,co vám zbyde a jakej budete mít nároz po měsíci...

Za další...mám hrozně rád ty,co odsuzují,nebo urážejí,ale neumějí se pod to podepsat...když mám názor,taxi za ním stojím a beru jeho následky...takže já se nebojím zveřejnit své jméno a mail,ne jako půlka reakcí tady...hawk...
ozzby
27. 03. 2008 | 00:07:10
+0 | -0

Saiha

zalezi jak to myslis..??
b2lik
26. 03. 2008 | 23:29:42
+0 | -0

...

mnoho stesti do budoucna .... "svejkovsky narod" jsi vysthl uplne presne ...
Marco
26. 03. 2008 | 23:10:07
+0 | -0

...Orbith

Aleši nic si z nich nedělej.....říkaj ...jen to ,že závidí kdyby tomu trochu rozumněli ,tím myslím styl tvé hudby a také vývoj celkově elektronické hudby tak by toto nenapsaly. Slyšel jsem tě hodně krát a sám za sebe můžu říct ,že vždy jsem se bavil skvěle. Lidi by si měly uvědomit ,že nelze se dívat na přítomnost ,ale také na minulost kolik jsi udělal pro českou scénu.....říkaj tady takové hovna a vsadím se ,že mnoho krát stály na parketu na tvuj sound.....Drž se ...čaues....Marek
***
26. 03. 2008 | 21:16:47
+0 | -0
zdravím, rozhodně se mi nelíbí, že odvádím pěkně velké daně, které následně pobírají naši nepřízpůsobiví spoluobčané formou dávek. Polovina jich krade, nemaká, a škola jim také nic neříká. Zřejmě dle Vás je správné,že když Vás někdo okrade a v horším případě zmlátíje lepší mlčet. Pokud jdete, nedejbože , na policii a domáháte se svého práva, jste následně označen jako rasista. Ano, v tom případě i já jsem rasista. Strašně mě štve, co se u nás děje. Vítejte v České republice, kde i nemožné je možné!.
CyberPhonic
26. 03. 2008 | 21:03:02
+0 | -0
ano, jsi hloupý...
vita
26. 03. 2008 | 19:49:44
+0 | -0
orbithe ty jsi ale opravdu moc a moc hloupy clovek. Ruce hore a deti poserte se. Presne model pro burany a hlupaky!

26. 03. 2008 | 18:55:13
+0 | -0

ten titulek

mi neprijde prilis stastny..
Fn
26. 03. 2008 | 18:48:24
+0 | -0

Slovo vděk v Roxy asi neexistuje

Děkujeme za to že si rasista.
RC
26. 03. 2008 | 18:03:10
+0 | -0

jeste hloupejsi nez jsme mysleli

volejte chocholouska!
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika