United Flavour a Tina v Lucerna Baru

United Flavour a Tina v Lucerna Baru

07. 04. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) United Flavour se po vyprodaném prosincovém koncertu vrací do pražského Lucerna Music baru, aby představili svou jarní show! Společně s nimi navíc vystoupí slovenská zpěvačka Tina.
Jelikož muzika Tiny a United Flavour má příbuzné kořeny a všichni zmínění hudebníci k sobě mají velké sympatie, vznikla loni společná písnička „Cool Vibes“, která se objevila na debutovém albu United Flavour Unity (Sub Pub Records 2007). Logickým a velmi vítaným pokračováním jejich spolupráce je proto společné vystoupení, které můžete premiérově slyšet právě na tomto dvojkoncertu - ve čtvrtek 24. dubna. United Flavour tam poprvé představí vedle vlastní tvorby i samostatný set s Tinou a bez pochyb i několik dalších překvapení.

Tina vydala své debutové album v létě 2004 ve spolupráci s ostřílenými producenty, jako jsou DJ Jazzy, Vec, Wich nebo Čistychov. Její směr tak od začátku ovlivnila černá muzika a Tina se stala jednou z prvních, kdo na Slovensku začal propojovat soulové vokály s R&B a hiphopem. V letech 2004 a 2005 působila jako moderátorka hudební relace na TV JOJ, ale brzy dala přednost vlastní hudební tvorbě. Vedle mnoha velkých slovenských festivalů předskakovala mj. na pražském koncertu legendárních De La Soul nebo na bratislavských akcích s Deliquent Habits nebo Groove Armada. V prosinci 2004 vyhrála titul Objev roku v rámci udílení cen Grand Prix Radio a stala se nejen největším talentem roku, ale i nejhranější domácí zpěvačkou ve slovenských rádiích. Začátkem roku 2005 poté následovaly další dvě nominace na cenu Aurel v kategoriích Ženský pěvecký výkon a Objev roku. Stejného roku Tina začala aktivně koncertovat se svou šestiičlennou kapelou, s kterou dala dohromady i své druhé album Chillin (EMI 2006). Tato deska asi ani nemohla nikomu ujít, protože její singl “Viem, že povieš Áno” rotoval snad všude od radií po televize. Výborná dvanáctipísničková deska sice neobsahuje žádný rap, ale za to je dokonalou lahůdkou pro všechny milovníky soulu a R&B, která si získala hodně pozitivních reakcí u kritiky i publika. Od té doby je Tina slovenskou hvězdou první velikosti, která pomalu a jistě míří i do mezinárodních vod. V březnu se například vrátila z Jihoafrické republiky, kde propagovala kampaň proti AIDS a nahrávala s místními interprety. Dobrá hudba prostě nezná hranic.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: UNITED FLAVOUR + TINA

Čtvrtek 24. 4. 2008
Vstup: 180/220 Kč
Vystupují:
United Flavour + Tina (sk)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika