Kaizers Orchestra zabubnují na ropné barely

Kaizers Orchestra zabubnují na ropné barely

08. 04. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již tuto sobotu rozbalí v pražském Paláci Akropolis svůj divoký dekadentní kabaret norská kapela Kaizers Orchestra. Tuto šestičlennou formaci doprovází hodnocení jedné z nejlepších evropských koncertních skupin a předchází je pověst výjimečného hudebního zjevení.
Na podiu hrají divoký „waitsovský“ rock, silně ovlivněný východoevropskou a romskou hudbou s jejím patosem. Každé jejich „pořádné“ vystoupení zahrnuje plynové masky, divoké bubnování baseballovými pálkami, sochory a topůrky na ropné barely, železné pláty, disky z aut a podobné neobvyklosti. Dokonce z důvodu bezpečnosti diváků kapela požaduje umístění bariér před pódiem. V jejich sestavě kromě klasických nástrojů (kytary, bicí) nechybí kontrabas i starobylé harmonium.

Kaizers Orchestra

Na festivalu v dánském Roskilde a poté v celém Norsku získali ocenění „Koncert roku 2002“. Německý deník Franfurter Allgemeine Zeitung například o jejich koncertu napsal: „Kaizers Orchestra nabízejí tak démonické hudební panoptikum, že i značně excentričtí diváci seriálu The Addams Family by se vyděsili…V jejich koncertech, který nemá obdoby nejen na zdejší hudební scéně, je něco ďábelsky svůdného a opovážlivého…“ Jejich texty zpívané jakýmsi norským dialektem jsou o velmi „nenorských“ tématech – válce, mafii, ruské ruletě, revoluci, náboženství – smíchané s tragikomickými písněmi o lásce, pití a námořnících. Říznou kabaretní předehru jim obstará kanadský zpěvák a akordeonista Geoff Berner, který svůj styl popisuje jako klezmer punk. „Chci dostat klezmer zpět do barů, kde by opět získal svoji sílu a tu správnou hlasitost,“ říká. Začátek koncertu je v 19.30 hodin. Vstupenky v ceně 390,- Kč včetně poplatku jsou k dostání v sítích Ticketpro a v kavárně Paláce Akropolis.

www.kaizers.no
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: KAIZERS ORCHESTRA

Sobota 12. 4. 2008
Vstup: Předprodej 390 Kč
Vystupují:
Kaizers Orchestra live
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika