Elektra: London vs. Berlin

Elektra: London vs. Berlin

08. 04. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Elektra v klubu Roxy nakousne 12.4.2008 edicí London vs. Berlin druhou pětiletku svého působení. Pozvání tentokráte přijali bezesporu odborníci na elektro vzatí - Jonty Skrufff & Fidelity Kastrow.
Chybět nebude rezident dj Airto a noví spolurezidenti WEKI DJS. Nová etapa přinesla také drobné změny, ale rozhodně nebude od věci si nejprve připomenou, jak to vlastně všechno začalo.

Rok 2003 přinesl premiéru party, orientovanou na v Česku ne moc populární hudební styl přicházejícího ze sousedního Německa. Klub Roxy zaregistroval rostoucí vliv elektronických 80. let na house i techno té doby velmi rychle. Netrvalo tedy dlouho a vznikla nová klubová noc Elektra, do jejíž rezidentury byli pasováni dj Orbith a Ladida. Tím začala etapa prvního pravidelného electro večírku v Praze. I přes několikaměsíční zavření klubu, které přineslo založení brněnské odnože v klubu Fléda, tato noc přežila a nastartována tak byla etapa druhá. Ladidu v rezidentuře vystřídal dj Airto a hudebně se večer posunul blíže k fůzi electra a punku či rocku i disca. Po pěti letech od založení uběhlo hodně mejdanů a v Roxy zahrálo mnoho předních českých djs, ale také zahraniční naděje a hvězdy jako: Miss Kittin, Vitalic, Lexy & K-Paul, Lady B, Justin Robertson, Oxia, John B atd.

jonty skrufff

Třetí etapou by se dal nazvat odchod Orbitha a nástup pražské dvojice Weki Djs. Kim Pixa a Wega, přezdívaní jako Dark lords české taneční scény se prezentují vybranými electro, techno a electro-minimal sety, doplněné jejich vlastní produkcí. Jak se nechali slyšet, jde o přísun nepopsatelné energie, který vás čeká v jejich nabíjecím setu. Vznik nového loga a designu pozvánek a zaměření na podporu českých electro djs, které měli občas doplnit zahraniční stars, to už je opět jedna z dalších změn, která dává jasně najevo, že potenciál Elektry a chuť pořádat lepší a lepší mejdany stále roste.

Na aktuální dubnové vydání zavítá do Prahy starý známý Jonty Skrufff, který nás roztančí svým rocking electro-disco-tech housem. To, že hudba v jeho podání má šťávu předvádí nejen v domácích britských předních undergroundových klubech Trailer Trash, Gauche Chic nebo 333 club , ale také v Německu, Číně, Holandsku, Chorvatsku nebo v Brazílii. Jonty je také majitelem světoznámé tiskové agentury Skrufff.com a e-zinu Skrufff-E. Každý týden tak tento pán zásobuje desítky tanečních webů, časopisů a dalších médií zajímavými články, informacemi či rozhovory. Jeho e-zin také odebírají tisíce čtenářů, djů, producentů, hudebníků a jiných profesionálů na celém světě. Nelze opomenout ani jednu z nejvýsadnějších show na rádiu Ministry of sound, kde Jonty zaznamenává díky svým výborným setům velký úspěch.

Společně s Jontym vystoupí krásná a divoká Fidelity Kastrow. Ta už léta působí na světové scéně jako extravagantní tanečnice, modelka a novinářka a poslední roky k tomu přidala perný trénink za gramofony, což ve spojení s jejím talentem a citem pro electro přineslo až nečekaně pozitivní výsledek a Fidelity Kastrow začíná obrážet se svými sety kluby v Anglii a Německu. Chill-out budou okupovat Bluesound systém djs Kaik a Rosi a o projekci se postará vj A-Kit. Start je tradičně ve 22hod se vstupem 150kč do 23hod, poté 200kč.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA - LONDON VS BERLIN EDITION

Sobota 12. 4. 2008
Vstup: Do 23hod 150 Kč, poté 200 Kč
Vystupují:
Fidelity Kastrow, Jonty Scruff, Airto & Weki djs
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika