Ladida: Plzeňští clubbeři jsou skvělí

Ladida: Plzeňští clubbeři jsou skvělí

14. 04. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Již příští pátek, 25.4. dorazí do Plzně na Discovery mimo Secret Cinema a Luccy i Ladida, kterou jsme před jejím příjezdem ještě stihli vyzpovídat. Zajímá vás co je u Lindy nového, kdy bude vycházet další deska nebo jestli tequillu zlatou nebo stříbrnou? Tak čtěte...
Ahoj Lindo. Představovat tě nikomu nemusíme, takže to přeskočíme a rovnou se tě zeptám, jak se takhle z jara máš a co je u tebe nového?
Ahoj. Mám se skvěle, připravuju další EP na značce Article, bude se jmenovat U Can a remixy udělali Jeik-Toys for boys records a Nina Soul z Argentiny.

Jsi populární Djane jak v Česku, tak i ve světě. Důkazem budiž třeba tvoje druhé místo kategorie "nejlepší český DJ roku" v nedávno vyhlášené anketě Žebřík Loap Awards. Pravidelně se dobře umisťuješ i v Dance Awards a dalších anketách. Jak ty to celé bereš? Myslím, takový úspěch. Není to náročné?
Jsem ráda za podporu od fanoušků a ty ceny k tomu patří. Nicméně je dobré neusnout na vavřínech a pracovat na sobě dál.

ladida

Jako jedna z mála českých DJs si hrála třeba na LoveParade a dalších z těch úplně největších parties světa. Řekni nám, jaké to je stát před takovým davem? Desetitisíce lidí, kteří skáčou podle toho, jak ty pískáš, resp. hraješ. To musí být už opravdu něco, no ne?
Je to nádhernej pocit, protože ta zpětná vazba je samozřejmě větší, když je přede mnou milion lidí, než když hraju v klubu. Pro dje je to dobrá reklama ve světě, takže si takových akcí velice vážím.

Není to tak dávno, co jsi rozjela label Article, i když my "plzeňáci" víme, že jeho historie sahá trochu dál. Ale řekni mi, jak ses vlastně dala dohromady s Nippem a jak to celé vyústilo v Article?
Label Article records založil Nipp a Šmaf, vydali jednu desku a potom label usnul.
Před rokem jsem potkala Nippa a líbily se mi jeho skladby, tak jsme udělali pár tracků a rozhodli se, že Article oživíme. Před měsícem Nippovi vyšlo EP Adagio, s jedním trackem dokonce vyhrál soutěž Intelu, Do a Rmx. Takže Article je společný projekt nás všech.

Article je tedy celý o minimalu? Nebo jak to vlastně celé máte?
It´s just about music, that’s all… Minimal, techhouse a techno jsou určitě nejoblíbenější styly. Co nebude vycházet na naší značce je trance, progressive a vocal house.

Když se podívám na tvoje djská vystoupení v posledních několika letech, tak ty jsi hodně zpomalila, co se BPM týče. Celá Evropa vlastně zpomalila. Čím myslíš, že to je? Proč jsou v posledních letech pomalé beaty tak populární?
Asi to bylo už příliš zběsilé tempo, tak se trend posunul na nižší BPM. Když má track dobrý zvuk, rytmus a aranže, není nutné, aby byl rychlý. To pochopili už skoro všichni v západní Evropě. U nás máme trochu jiné publikum, ale určitě jde i tady vývoj tímto směrem.

Mimochodem hraješ ještě stále z vinylů nebo už tě taky plně pohltila digitalizace jako většinu ostatních?
Hrát z cd nebo Traktor Scratch je ekonomičtější a můžu hrát nové tracky, co jsem třeba ten den udělala. A taky nevezu na party 20 kg kufr. Ale vinyl bude vždycky mít lepší zvuk.

Ty hraješ v Plzni poměrně často a lidi tě tu mají rádi. Jak ty ale pohlížíš na Plzeň? Vracíš se sem k nám na ten "český západ" ráda?
Plzeňští clubbeři jsou skvělí, mají otevřenou mysl pro nové styly, vždycky vidím krásné holky na parketu a kluby mají skvělý zvuk. Co víc si přát.

25.4. budeš v Plzni hrát na party Discovery. Hlavní host akce je Secret Cinema z Holandska. Znáš jeho produkci?
Kdysi jsem hrála jeho Timeless Altitude, takže ano, znám.

A na co se můžeme těšit od tebe?
Budu hrát tracky co vyjdou za měsíc na Article. A těšte se na pořádnej nášup minimalu a techna!

Jak už jsem zmínil, v Plzni máš spoustu fanoušků. A já se na závěr skoro všech rozhovorů ptám na mé oblíbené klišé... na co tě můžou tví fanoušci případně pozvat na baru? Co Ladida nikdy neodmítne?
Zlatou tequillu :o)

Perfektní. Děkuju moc, Lindo, za rozhovor a těším se 25.4. na viděnou v Alfě na Discovery.
Taky díky. Ahoj.

Ptal se Anyrok
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DISCOVERY

Pátek 25. 4. 2008
Vstup: 190/250 Kč
Vystupují:
Secret Cinema (NL), Lucca. Ladida, Molczik, Majkl a Martin Wind
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Kachna
15. 04. 2008 | 23:36:53
+0 | -0
Super Dj.Vzdy jsem rad kdyz si ji muzu poslechnout
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika