Nesquik: Nechci hrát jen hity

Nesquik: Nechci hrát jen hity

14. 04. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (3)
Párty Bubbles je zpět a má pro Vás zajímavé zpestření! Úspěšná pražská noc Rehab (čti Rýheb), je hudební noc založená na dvou stagích a dvou stylech. A to vše pod jednou střechou v klubu Mecca. Vyzpovídali jsem jejího spolupořadatele, co je u nich nového a jaké jsou další rehabilitační plány.
Ahoj Honzo, jak vlastně vznikl váš projekt Rehab a jak jste se vůbec dali hromady?
Buenos dias! Náš projekt Rehab vznikl v roce 2005 a to tak, že můj kolega, hiphop-ový DJ Omar za mnou přišel domů s nápadem, udělat novou klubovou noc. Tehdy jsme si říkali, že bychom mohli zkusit něco netradičního a fresh, vybrali jsme si tedy styl 2step. 2step je sice hezkej styl, ale bohužel v ČR nemá moc příznivců, a tak jsme od něj upustili. Já jsem sice zastánce všech různorodých stylů, nicméně můj main style je electro house & progressive house. Omarův prime style je a určitě i dál bude RnB & HipHop. Takže po tom všem nakonec z 2stepové klubové party vzešla naše houseová a RnB noc Rehab. Název jsme dlouho nemuseli vymýšlet, protože jsme již tehdy měli spoustu nápadů, jak zajímavě noc udělat a zdekorovat. Hodně nás bavili nemocniční styly jako např. sexy oblečené sestřičky a doktoři s různými pomůckami. DJ Omar k tomu navíc vymyslel perfektní kontinuální příběh s viry MTD´s (více o virech MTD´s na www.rehabnight.com, sekce MTDs). Celkově jsme byli znuděni tím, že v ČR není barevně a vtipně koncipovaná párty v podobném stylu. Název Rehab má proto svůj význam z důvodu upadající kvality klubových nocí v celé ČR.

nesquik

Co vás vedlo k propojení house & electro a rnb & hiphop pod jednou střechou, čímž se vlastně celá party vyznačuje?

Co nás k tomu vedlo? To je velmi jednoduchý. Za a) podobnou originální noc v Praze nenajdeš a výhoda b) je ta, že ti do klubu přijdou dvě skupiny lidí, co poslouchají různé styly. Když tohle celé spočítáš jako rovnici, výsledek je ten, že máš v klubu plno různých a bavících se lidí. Mnohokrát se nám stalo, že lidi co přišli na RnB stage strávili většinu času na House stagi a naopak :). Hudba je zkrátka jednotná věc a měla by být brána jako celek a ne být škatulkována.

nesquik

Co party Rehab znamená? Je to jakási forma rehabilitace hudbou nebo to má hlubší smysl? A co má konkrétně léčit?

Rehab (česky rehabilitace, čti Rýheb) je v zásadě hudební projekt a název pro jakoukoliv noc (event), kterou můžeš udělat. Náš cíl je vybočit ze stereotypu klubových akcí v Praze (ne že bych jimi pohrdal, ale chybí mi tu noc, která je nějak hezky upečená a zpracovaná jako je tahle). Uznáváme originalitu a věci, které nejsou okoukaný. Máme rádi fresh & moderní style, proto jsme si taky vybrali designový klub Mecca, kde se po krátké době náš Rehab stal rezidentní nocí. Taky jsme museli rozšířit náš Rehab team, protože pokud chceš mít party pravidelně s různými shows a hezkými dekoracemi, je to hodně zařizování. Snažíme se tuto noc udělat přístupnou všem lidem, kteří mají zájem se bavit a nechodit do klubu pouze jako ikona, která přijde ukázat nově koupené jeansy a triko z pařížšké ulice :). Náš Rehab má léčit všechny infikované clubbery, které nakazil fiktivní virus MTD´s – Musically Musically Transmitted Diseases (hudebně přenosné nemoci). Rozhodně doporučujeme přečíst si možné příznaky viru MTD´s. Hodně jsme se bavili u toho, když jsme je začali vymýšlet. Teď přemýšlím, kdy ses byl naposled u nás na Rehabu naočkovat?

nesquik

Teď pár z Djského soudku, hraní je tvůj job nebo vyděláváš na chleba klasickou cestou?
Já jsem na tom momentálně asi 50 na 50, djing miluju a hudba je můj život, ale velmi rád mám taky svou normální práci, dělám systémového supervisora v zahraniční bance + studuju. Jsem v podstatě spokojenej, ale někdy velmi hodně časově vytíženej člověk.

Určitě si již několikrát vystupoval v zahraničí. Jaký vidíš rozdíl mezi hudbou která se hraje u nás a venku?
Já určitě rozdíl vidím a snažím se ho prosadit taky u nás v klubech. Nechci hrát jen hity a rádiové věci, ale samozřejmě, je občas potřeba hodit mezi lidi i tohle. Můj styl se zásadně mění podle toho, kde hraji. Momentálně jezdím hodně hrávat do Polska, Slovenska i Rakouska. Polsko je stále ještě hodně kontroverzní, protože tam převládá techno, které sice pomalu ustupuje a docela se tam chytá melodický trance a progressive house, takže je otázka času, než tam začne fungovat podobný style, jako u nás. Slovensko je pořád hodně tvrdší a progressivní, ale je podobný jako Polsko, zkrátka vše směřuje do trendu a to je momentálně electro house a minimal.

Bude se vaše party do budoucna vyvíjet? Máte v plánu přinést například zahraniční Dj´s?
Rozhodně, chceme si Rehab tunit tak, jak jen to půjde. Měl jsem možnost vidět parties na Ibize, kde jde především o dobrou náladu, kterou ti musí party navodit sama a bez drog. Ibiza je veselá, barevná, dekorovaná - no zkrátka perfektní. Nemůžeme samozřejmě srovnávat kvalitu těchto klubů s českými, ale naneštěstí české kluby jsou stále hodně temné a nevýrazné. My se můžeme, alespoň prozatím tímto naším konceptem lehce přiblížit něčemu takovému, co je v západních klubech normální. Každopádně ve středu 30.4. se můžete těšit na nové dekorace a celkově nově vytuňěnou dekorační stránku Rehab-u, samozřejmostí jsou naše sexy nurses v podobě Go Go, které nám jistě zavidí i Dr. House!

Co by jsi chtěl vzkázat lidem, kteří se chystají ve středu 30.4.2008 na Rehab - čili Rýheb?
Moc se na Vás společně všichni těšíme a ve středu doražte na olomouckou rehabilitaci, v Envolepě ordinujeme až do časných ranních hodin.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUBBLES

Středa 30. 4. 2008
Vstup: Předprodej 100 Kč, na místě 130 Kč
Vystupují:
Wehbba (Brazil), Ian Void (UK), Peppelino (Hun), Michal Poliak aka BB Mike, Nesquick, Danny May, Wolscha, Cordy, Oli_N, Hatori Hanso, Yadel, Item, Gotia, Gasta, Jamauba
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
dement
16. 04. 2008 | 18:12:02
+0 | -0
prostě dement. Ty Usi - radsi si zasij usi a drz uz hubu protoze vo Polsku vis akorat tak velky hovno. Mozna tak ze je tam dobra vodka a baby, ale to z tebe rozhodne hudebniho kritika aby jsi dje kritizoval nedela. No proste ceska demence se opet nezaprela...
Beda
16. 04. 2008 | 14:24:08
+0 | -0
Chillout Usi, pise, ze techno pomalu ustupuje-coz je pravda, takze akorat si to priste precti do konce :). A ja jezdim taky hrat do poland a je to tam cool cao!
Usi
15. 04. 2008 | 21:17:04
+0 | -0
Co to mele o technu v Polsku tam jezdim hrat skoro pořád. A na techno se tam už sere. Jedese House a Electro. Zase jeden co se honí maximálně doma v Mecce!
SOUTĚŽTE
Bubbles - 30.4. Envelopa
2 x 1 vstup + 1 x vstup na Electronic Connection, 1 x vstup + 1 x vstup na EC, 1 x 2 vstupy, 2 x 1 vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika