Tribo zve na vernisáž výstavy 23 BOARDS

Tribo zve na vernisáž výstavy 23 BOARDS

15. 04. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Vernisáž zahájí výstavu představující 23 skateboardových prken vizuálně zpracovaných 23 umělci, mezi kterými jsou například Djka a výtvarnice Babe LN, kreslíř a raper legendárních PSH Vladimir 518, česko-berlínský umělec Luděk Pešek Pachl a mnoho dalších osobností, které mají blízko k tetování a jeho estetice, streetartu či skateboardingu.
Výstavu „23 BOARDS“ představující 23 skateboradových prken vizuálně zpracovaných 23 umělci bude možné zhlédnout od 17. dubna do 15. května v tetovacím studiu a galerii Tribo v Lidické ulici 8 v pražském Smíchově. Mezi osobnostmi, které po svém ztvárnily desky skateboradů, jsou například Djka a výtvarnice Babe LN, kreslíř a raper legendárních PSH Vladimir 518, česko-berlínský umělec Luděk Pešek Pachl, či tatér Lionel (Out Of Step). Dalších prken se zhostili špičkoví tatéři, mladí umělci, hudebníci a lidé, kteří mají vztah k tetování a jeho estetice, skateboardingu, komiksu nebo streetartu.

Výstava se 16. května přesune na 10. ročník mezinárodního Tattoo Conventionu v Praze, kde budou mít zájemci možnost si v podvečer hlavní soutěže všechna originální prkna vydražit. Vyvolávací cena bude 500 Kč. Výtěžek z aukce půjde na nákup sportovních a výtvarných potřeb dětem ve vybraných uprchlických táborech v České republice.

„Chceme tím upozornit na těžkou situaci lidí, kteří na naše území utekli s obavou z pronásledování a s prosbou o ochranu před ním,“ říká jeden z kurátorů výstavy a majitel studia Tribo Michal Burda. „I jejich děti se ocitly vinou nepříznivých okolností v nelehkých životních situacích a my jim. chceme nabídnout možnost sportovního a kulturního vyžití, což jsou podle nás důležité věci formující osobnost každého člověka – bez ohledu na to odkud přichází a kde se zrovna nachází,“ dodává Burda. Všechna vystavená prkna budou zalakována standardní technologií, takže budou vhodná i k ježdění.

Projekt „23 BOARDS“ představí ručně malovaná prkna těchto umělců:

Dj Babe LN
David Klvač (Our Future)
Deaf MessAnger
DjaDja
Fishero (Freihand Tattoo)
Honza Bažant a Ktaiwanita (Hura Collective)
Jef a Kostek (Boucherie Moderne)
Jirka Keclík (First Blood Tattoo)
Lionel (Out of Step)
Luděk Pešek Pachl (Rebel Art)
Martin Kuchař
Michal Píša
Milosch
Ondrash a Dawn.One
Peter Bobek (Tribo Tattoo)
Štěpán Adámek
Tarlito (One Love Tattoo)
Vitone
Vladimir 518
Zhivko (Bloody Blue Tattoo)
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika