La Rimme: Desky vybírám podle labelů

La Rimme: Desky vybírám podle labelů

16. 04. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (2)
(Promotion) Na dalším díle brněnské Elektry se již podruhé představí DJ La Rimme z Mostu. V poslední době si do DJ bagu pořizuje electroclash desky, na after party nechodí, protože nevydrží být tak dlouho vzhůru, pije gin a whisky a myslí sí, že Elektra patří mezi to nejlepší, co u nás je. A co nám ještě prozradil?
Ahoj Vráťo, 18.4. budeš hrát na Elektře s Gregorem Tresherem, můžeš se nám krátce představit a prozradit, jak si užíváš přicházejícího jara?
Ahoj. Jsem ze severočeského města Most a DJingu se věnuju téměř 5 let. Začínal jsem hrát na diskotékách, ale moc mě to nebavilo. V té době jsem byl pohlcen progerssivem a technem, které jsem až na pár výjimek nemohl hrát. Lidé to prostě nezkousli...hehe... :-) V každém případě to byla dobrá škola, kde jsem získal základy a naučil se alespoň trochu hrát. Pak už to šlo jedno s druhým. Začal jsem nakupovat desky, získávat nové kontakty a věnovat se jen hraní, které mě baví.Co se týče přicházejícího jara, patřím mezi menšinu, co máí radši zimu, hory…

Už jsme měli možnost slyšet tě na loňské Elektře s Oxiou, jak se ti hrálo na bar stagei? Co říkáš na zdejší krásné barmanky? :o)
Na Flédě jsem byl poprvé. Přeci jen to mám trochu z ruky :-) , ale moc se mi tam líbilo. Asi nejen mě překvapila skvělá a výstižná výzdoba na hlavní stagei a celkem byla celý večer skvělá atmosféra. I přes né moc dobrý zvuk na bar stagei se mi hrálo fajn. Užil jsem si to a už se těším na další Elektru s Gregorem. Barmanek jsem si moc nevšímal, ale zajisté byly půvabné.

la rimme

Zjistila jsem na tebe, že jsi měl hrát na after party po Summer of love, jaké to je, hrát druhý den pro neúnavné tanečníky? Chodíš ty sám na after party?
Ano, měli jsme s electrodjs.cz oficiální SOL after party, ale nezahrál jsem si. K mé smůle byla předčasně ukončena. Už ani nevím kvůli čemu, ale celkem mě to mrzelo. Určitě by to byla dobrá zkušenost, hrát venku za denního světla. Snad někdy příště budu mít více štěstí. Tanečníků bylo celkem dost a byli opravdu neúnavní. Jinak na after party nechodím. Nemám takovou výdrž.

Bydlíš v severních Čechách, kam se tam chodíš bavit a kde nejčastěji hraješ?
Na zábavu moc nezbývá čas. Pracuju v Praze, takže polovinu týdne jsem právě v naší metropoli. Většinu času trávím se svojí přítelkyní, ale když už někam jdu, tak většinou jen posedět s přáteli. Dříve jsme dělali s kolegou Electromafií Electrosession v mosteckém klubu Raketa. Bylo to fajn... :o)

Jakým stylům ses doposud věnoval? Jaký sound prezentuješ teď?
Když pominu začátky,tak jak jsem již říkal, bylo to Techno a různé odnože Housu. Nyní je to Electro-House a Electro. Energie a rozmanitost tohoto stylu mě zatím nepřestává bavit, ,někdy i překvapovat. Záleží také na náladě. Nyní si dost kupuji Electroclash desky, ale jsou chvíle, kdy si doma pouštím takové veselejší vokálové věci, jako je například Michael Gray, nebo naopak punkovou muziku. Konkrétně Horkýže Slíže... mají luxusní texty…
Hraješ z gramců nebo CD playeru? Jak, kde a podle čeho si vybíráš nové desky?
Hraji jen z desek. Většinou vlezu na web a projíždím novinky, ale i starší mnou neobjevené věci. Nevybírám si desky podle producentů, nebo labelů. Musí se mi skladba líbit. Když mě nějaká zaujme, tak si ji koupím. Vždycky si vyberu hroznou kupu desek a z nich pak ještě vybírám ty, které mi zní nejlépe. Rád objevuji skladby a producenty, které nikdo moc nezná…

Sleduješ taky zahraniční scénu, jezdíš někam na parties mimo ČR, ať už jen za zábavou nebo hrát?
Ještě jsem neměl možnost hrát mimo naší vlast a ani jsem nebyl na žádné zahraniční party. Každý rok zavítám na Summer of love a letos se mimo tento open air chystám na Creamfields, který bude v Břeclavi.

Bar stage na Elektře je trošku zakletá, hlavně když ti pořád někdo strká panáky na posilnění. Prozraď svým fanynkám, jaké jaké drinky by ti měly tentokrát nosit? :)
Tak to je zajímavá otázka… mám raději tvrdší alkohol, jako je Gin, Whisky a různé míchané nápoje… ale všeho s mírou . Většinou, když někde hraji, tak si dám jen něco do nálady a pak už piji jen sodovku.

Když odhlédneme od DJingu, jak se ti líbí koncept Elektry jako běžnému návštěvníkovi? Jak se těšíš na Gregora Treshera?
Elektra nedostala ocenění za nejlepší klubovou party jen tak. Při první návštěvě jsem se o tom ihned přesvědčil. Každý díl má svou originální podobu a svojí star, což ji dělá stále zajímavější. Nyní to bude Earth edition s Gregorem Tresherem, který získal, myslím, že dvakrát za sebou nejlepšího producenta a to mluví za vše. Určitě se máme na co těšit. Elektra jednoznačně patří mezi to nejlepší, co u nás je.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA

Pátek 18. 4. 2008
Vstup: Předprodej 200 Kč, na místě 250 Kč
Vystupují:
Gregor Tresher, Orbith, Marthen, Click Joe, Martin Frank, Andrey, La Rimme
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
lalala-laRimme
20. 04. 2008 | 21:07:47
+0 | -0
cece Josha nevim... chybicka se nekde v loudila... v odpovedi je jasne, ze podle Labelu si NEvybiram... :-)
joshek
17. 04. 2008 | 16:43:06
+0 | -0

!

co ten nadpis??
SOUTĚŽTE
Elektra - 18.4. Fléda
1.cena: Adidas Originals bag, 2x 20 % sleva v prodejne adidas Concept Store, Tričko Elektra 4 elements season, 2.cena: Adidas Originals bag, 2x placka elektra, 2x vstup, 3. cena: Adidas Originals bag, 1 vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika