FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Britský objev Hadouken! na Planet Festivalu

Britský objev Hadouken! na Planet Festivalu
05. 05. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Na Planet Festivalu vystoupí kapela Hadouken!, která je v současné době jednou z nejsledovanějších kapel vůbec. Hadouken! vydali 5. května album Music for an Accelerated Culture a na Planet Festivalu vystoupí v sobotu 14. června.
Organizátoři Planet Festivalu přivezou do Čech kapelu Hadouken!, kterou označuje britský hudební tisk za jednu z nejnadějnějších kapel celosvětové hudební scény. Časopis NME o nich napsal: „Je to nejúžasnější nová kapela na světě. Zní to, jako by Prodigy dělali děti opření o rozbitý hrací automat.“

Pětičlenná hudební skupina Hadouken! pochází z anglického Leedsu a kombinuje žánry new rave a grime. Název si kapela vypůjčila z videohry, v níž toto pojmenování znamená útok ohnivou koulí. Hadouken! potvrzují stejně jako například Artic Monkeys, že získat slušnou základnu fanoušků je v současnosti možné prostřednictvím internetu. Pětici Hadouken! se to podařilo právě pomocí webů Youtube nebo MySpace. Kultovní web MySpace propaguje kapelu dokonce na své úvodní stránce, a Hadouken! tak hlásí čtyři a půl miliónu shlédnutí. Jejich početná základna fanoušků se v těchto dnech rozrůstá především díky debutovému albu Music for an Accelerated Culture, které 5. května vyšlo u labelu Atlantic Records (Warner Music).

Hadouken!

„Hadouken! jsou hvězdy nastupující hudební generace, která je stále míň zatížená žánrovými schématy a propojuje věci, které kdysi šly proti sobě. A fakt, že budeme mít možnost vidět je v Česku živě pár týdnů po vydání první desky, je událost srovnatelná s tím, když před šesti lety přivezli do Akropole svůj albový debut českému publiku tehdy ještě prakticky neznámí The Strokes,“ komentuje redaktor časopisu Filter Pavel Kučera. Britská média zařazují kapelu stylově mezi The Prodigy, Happy Mondays a The Chemical Brothers. V rámci BT Digital Music Awards byla kapela nominována na nejlepšího umělce v kategorii electronic/DJ.



„O kapele Hadouken! se v hudební branži mluví ve stejných superlativech jako se v období jejich startu mluvilo o Franz Ferninad, Klaxons nebo Artic Monkeys,“ říká David Urban z Planet Festivalu. „Jejich singl That Boy That Girl zahýbal hudebním světem, momentálně je považuji za nejaktuálnější hudební kapelu vůbec,“ dodává Urban. Na Planet Festivalu vystoupí Hadouken! v sobotu 14. června. A Kay Buriánek, frontman kapely Sunshine dodává: „Hadouken! jsou čerství a zdravě nadrzlí a s hravou samozřejmostí používají všechno, co bylo posledních dvacet let součástí hudebního vývoje, ať už to je heavy drum'n'bass, grime, hardcore, oldschool rave nebo triviální nintendo zvuky. Jejich deska Music for an Accelerated Culture je geniální pop současnosti s podobným nápřahem, jaký měli třeba Prodigy v době, kdy byli na úplném zenitu.“
www.hadouken.co.uk
www.myspace.com/hadoukenuk
PLANET FESTIVAL

PLANET FESTIVAL

Pátek 13. 6. 2008 až Sobota 14. 6. 2008
Předprodej 690/790/890 Kč, na místě 990 Kč
Vystupují:
100°C, Anyway, Babe LN, Bad Religion (USA), Beatsteaks (D), Bowwave, Deverova Chyba, Ed Rush (UK), Hadouken!, Front 242 (B), Ghonzales, Charlie Straight, Chiki Liki Tu-a, I am X, Katcha, Khoiba, Kill the Dandies, Kosheen (UK), Landmine Spring, Late Night Venture (DK), Lavagance, Le Pneumatiq, Magnetik, Nana Zorin, Nemo (UK), Ohm Square, Please the Trees, Roe Deer, Scissorhands, Shy FX (UK), Skyline, Southpaw, Suffer, Sunflower Caravan, Sunshine, Tata Bojs, The Chancers, The Prostitutes, U Prag, UDG, Utopium (FR), Warren Suicide (D), Zion Train (UK) a další.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |