Květnová E-Motion s odlehčenou atmosférou

Květnová E-Motion s odlehčenou atmosférou

11. 05. 2008  |  Autor: dance-girl  |  Komentáře (0)
Šestý díl trancové E-Motion je za námi. A jak se povedl? V porovnání s předchozími dvěma díly si vedl sice o něco hůře, ale i přesto dokázala tato party, že se mezi českými trancovými klubovkami může honosit na královském prvním místě.
Každý z návštěvníků předchozích dílů má jistě ještě v živé paměti hromadnou extázi při setu Simona Pattersona na lednové edici či skvělý výkon Jana de Vose z 4 Strings na březnovém vydání. Květnový díl sliboval již od začátku zvučná a legendární Djská jména, naše očekávání však byla v tomto případě v porovnání s předvedenými výkony o něco vyšší. Osobně jsem se těšila na set plný uplifting trancu s mírným odlskool nádechem a spíše neznámými skladbami, v realitě jsem pak dostala naservírovaný mišmaš techtrancu, vokálovek a několika starších i novejších hitovek (za nějaké jsem vděčná, jiné mě nepotěšily). Zejména při známých hitech bylo vidět, že se návštěvnici baví (zadní řady klasicky zaostávaly za předními), mohutnou podporu od publika však nedostávaly jen hlavní hvězdy, ale i ostatní DJs, zejména Štěpán Bruck a Tigi. Organizačně musím vyzdvihnout zejména přívětivou teplotu v hlavním sále a dodržování nekouření na parketu většinou zúčastněných. Celá stage byla vkusně vyzdobena, laserů tak akorát, na barech takřka žádné fronty (návštěvnost potěšující, leč o něco nižší než minule). Pořadatelé si tedy vedli výborně a celý zážitek z akce závisel takřka jen a pouze na hudebních výkonech přítomných DJs.

Po příchodu kolem desáté hodiny zastihnu akorát střídání Marcela de Valeria s dvojicí Rewalkers. Zpočátku se na parketu pohybují jen jednotlivá individua, později začne návštěvníků přibývat a Pete Walk s Rewisem mohou pobavit dav peckami jako Alex M.O.R.P.H. & Woody van Eyden – Turn It On, Alex Kunnari – Lifter či Ferrin & Low – Westworld. Na rozjezd bych sice zvolila pomalejší a progressivnější hudbu, ale budiž, svou úlohu splnili tito chlapíci dobře. Přichází čas pro domácího rezidenta Štěpána Brucka. Sálem se rozezní intrumentální intro v podobě Lange - Nearly Home a publikum s nadšením očekává, co přijde dále. Štěpán nelení a jako druhou lahůdku zařadí již postarší skladbu Wubble U – Petal známou z filmu Šeptej. Počet návštěvníků se ještě o něco zvýší a pořadatelé tak v této oblasti rozhodně nemají důvod být nespokojeni. Štěpánův set představuje zaručenou kvalitu, dočkáváme se i melancholické vokální skladby Luminary - Amsterdam (Super8 & DJ Tab Mix) či Galaxie od Ferryho Corstena. Zazní jen málo tracků, které nejsou mým šálkem kávy, celkový verdikt pro Štěpána je tedy opět pozitivní. Lepšího rezidentního DJe by E-Motion těžko hledala.

V závěru Štěpánova setu je již možno na podiu zahlédnout postavy headlinerů. Darren Tate vypadá spíše jako starší táta, jemuž vlasy i svalnaté tělo dávají pomalu sbohem. Na první pohled se mi skoro nechce věřit, že ten člověk na promo fotkách je opravdu on. Zato Dale Corderoy se může ještě pyšnit mladistvým vzhledem, který jistě ocení nejedna z jeho fanynek. Z původně naplánovaného tříhodinového back 2 back setu se nakonec vyklube hodina pro Darrena, hodina pro Dala a hodina b2b. Darren začíná své působení za pultem progressivnějšími skladbami, jež je možno slyšet například v pořadu GDJB Markuse Schulze, neváhá však zařadit i klasické trance tracky jako dnes již legendární Members Of Mayday - 10 In 01, procítěné Oceanlab - Beautiful Together (Nitrous Oxide Remix) a nádheru The Thrillseekers - Synaesthesia (En-Motion Remix). Dale se předvede o něco tvrději, zazní např. Marcel Woods - Lemon Tree, Tiësto - Lethal Industry (Richard Durand Remix) či Simon Patterson – Smack. Společně pak krmí návštěvníky songy jako Lost Tribe – Gamemaster (bravo, tleskám!), Corderoy - Sweetest Dreams (Ferry Corsten Remix) či Darren Tate - Let The Light Shine In, při němž se jeho tvůrce rozloučí s mixákem, aby mohl svou návštěvou poctít první řady publika. Jak již bylo řečeno výše, žádný z headlinerů bohužel nesplnil má očekávání. Sety byly poněkud nevyvážené a postrádaly nějaký logický vývoj – jednou techtrance nářez, hned potom zpívánky, pak uplifting... chlapci tam zkrátka sázeli přes sebe skladby hlava nehlava. Další výtka směřuje k zařazení profláklých hitů od Tiesta (Lethal Industry, Flight 643, Adagio v závěru) či jiných (např. Above & Beyond – Home) – bylo sice vidět, že partypeople reagují na tyto skladby s nadšením, ale je tohle opravdu nutné? Najde se přece mnoho jiných a lepších songů.

I navzdory rozpačitému a ne stoprocentnímu výkonu ocení publikum britské DJs značným aplausem, následuje krátké rozloučení a mixování se ujme Tigi. Jako intro tentokrát poslouží hlavní instrumentální motiv z Hvězdných válek. Během své dvouhodinové exhibice nás častuje tvrdšími peckami známými z tohoto i minulého roku; namátkově Sander van Doorn - Riff , Nenes & Pascal Feliz - Platinum (Tech Mix) a zejména hardtrancová klasika Cosmic Gate - Exploration Of Space (díky, díky!). I přes značnou únavu zůstává na parketu hrstka návštěvníků až do šesté hodiny ranní, kdy je vypnuta zvuková aparatura. Na druhé stagi to však při našem odchodu ještě docela slušně jede. Celkové zhodnocení jsem již nastínila v úvodu, takže nyní spíše pro rekapitulaci: party s velmi dobrou návštěvností a organizačním zázemím, které však chyběla tradičně nepřekonatelná atmosféra, což mohlo být způsobeno hudebními výkony zahraničních headlinerů. E-Motion představuje dobře zavedený standard a rozhodně se nemá za co stydět, v tomto případě se však jednalo o průměrný díl. Jsem zvědavá, jak dopadne sedmé říjnové vydání a jak si brněnská E-Motion povede tváří v tvář konkurenci, jíž představuje pražská Mind.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

E-MOTION

Středa 7. 5. 2008
Vstup: 170/200 Kč
Vystupují:
Darren Tate (UK), Dale Corderoy (UK), Stepan Bruck, Rewalkers, Tigi, Marcel de Valerio, Shala vs. Louis Ellio, Michal Pešina, Craft, Kellys, Fly
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika