FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Pořadatelé festivalu Podblaník informují

Pořadatelé festivalu Podblaník informují
19. 05. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (1)
(Promotion) Na úspěšný druhý ročník chtějí pořadatelé navázat s ještě větším nápřahem. Akce je vždy situována do prostor louňovského zámeckého parku, divák si tak odnáší i mimohudební estetický zážitek. Nadšené reakce publika i účinkujících minulý ročník nás vedly k ještě lepšímu zajištění v rámci programu, reklamy i technického zázemí.
Oproti minulému roku dostane větší prostor páteční večer. Okolo šesté hodiny akci zahájí tamní skupina Faux Pas, která tak dostane příležitost zahrát si vedle již osvědčených kapel.Následovat budou havířovští Psychio radio, kteří v minulém roce natočili debutové album pod dohledem Miloše Dodo Doležala zpěváka a kytaristy legendárních Vitacit. V řízném soundu bezpochyby bude pokračovat ostřílená partička plzeňských Locomotive, jejichž vystoupení dle mého názoru bude patřit k nezapomenutelným. Večer pak ukončí vynikající – 123 minut, písně této skupiny výtečných instrumentalistů, by měly být důstojnou tečkou za pátečním programem a zároveň pozvánkou na další den.

V sobotu přivítáme nejen první letní den, ale zároveň i druhý den festivalový. Zahájíme opět řízně a to formací Positive Mind. Ostřejší kytarové rify vystřídá pak záhy funky zlínské Babičky. Jako další vystoupí první zahraniční host festivalu, kterým tentokrát je slovenská Slobodná Európa.

Všech ročníků festivalu Podblaník se prozatím zúčastnily 2 kapely, první z nich jsou 4 Signs, kteří tak logicky získávají čím dál větší podporu v samotném místě konání festivalu, objevem by pak dle našeho názoru měli letos být pardubičtí Chocolate Jesus, jejichž výkon stojí i padá s temperamentní zpěvačkou Kristýnou. Maďarští Rómeó Vérzik jsou druhým zahraničním hostem a zároveň i druhou kapelou, která stejne jako výše zmiňovaní 4 Signs hrála prozatím na všech Podblanících. Jejich vystoupení patří tradičně k nejočekávanějším, při poslechu řízného rokenrolu si jistě málokdo vybaví nějakou českou formaci , která má podobně nabroušený říz.

Po nich pak zahrají hlavní hvězdy festivalu ,tj. Visací zámek o kterém si myslím že je zbytečné se nějak detailněji rozepisovat a Vypsaná fixa, která je v současné době asi na vrcholu své kariéry a zároveň i divácké přízně.

V sobotu na závěr si pak bude ještě možno řádně zatrsat na svižné ska The Chancers, kteří hudební program celého festivalu ukončí.

Dalším bonusem oproti loňskému ročníku bude pak ještě v neděli odpoledne divadelní představení louňovského ochotnického spolku Blaníci Záskok, představení je velmi zdařilé a jistě si přijdou na své všichni vyznavači humoru Járy Cimrmana.

Myslíme, že nebudou strádat jak milovníci dobré muziky,tak dobrého jídla a pití. Tradičně bude k dispozici řada stánků s občerstvením, svijanské pivo, opečené prase , které už bývá na těchto akcích samozřejmostí.

Výběr louňovského zámku není náhodný. Díky festivalu projde branou zámku mnohem více lidí, zvýšený zájem spolu s případnou finanční podporou z výtěžku by měly napomoci tolik potřebné rekonstrukci.
PODBLANÍK

PODBLANÍK

Pátek 20. 6. 2008 až Sobota 21. 6. 2008
Předprodej 220 Kč, na místě 300 Kč
Vystupují:
Visacé zámek, Vypsaná fixa, The Chancers, Faux pas, Psycho radio, Locomotive, -123 min., Positive Mind, Babička, Slobodná Europa, Chocolate Jesus, 4 Signs, Rómeó Vérzik (HU),
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
dejw | 18. 06. 2008 | 11:40:58
lístky

Prodám 6 lístků na podblaník jeden za 150 na oba dva dny osobní předaní v pelhřimově nebo jihlave pište na mejl

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |