Trancová euforie v Maddoxu s LayDee Jane

Trancová euforie v Maddoxu s LayDee Jane

26. 05. 2008  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (4)
Na 24. května přichystal přeloučský klub Maddox společně s naším serverem zajímavý program, v kterém spojil hned tři styly: house, trance a electroclash. Na první pohled docela odvážná směs elektronické hudby ovšem místní publikum dostala do varu.
Přeloučský Maddox je malý a útulný východočeský klub, v kterém se čas od času objeví velmi lákavý program. Přesně takový se nabízel minulou sobotu. Menší zlepšení by zasloužil celkový zvuk v klubu, který byl mírně předimenzovaný a nevadilo by trochu „ubrat“. Po pár minutách si ale ušní boltce na hlasitost zvykly a zaposlouchaly se do setu DJe Tzésara. Od kolegy jsem čekala hned od začátku techno, překvapil mě ale svým našláplým housem. Na začátek akce nasadil velmi svižné tempo, které tak pěkně navnadilo na několik následujících tanečních hodin. Ke konci setu přiostřil několika techno tracky, díky kterým má u mě jedno velké plus ;).

V tu chvíli ale už odbíjela půlnoc a nastal čas na radikální změnu stylu. Trance v podání domácí ikony tohoto stylu LayDee Jane nenechal nikoho sedět u stolů a parket se zaplnil téměř do posledního místečka. Ač nejsem velký příznivec tranceu, těšila jsem se na to, že si Lucčin set konečně vychutnám od začátku do konce v komornějším klubovém prostředí. LayDee Jane začala našláplým tech-trancem a držela se živelného tempa dlouhou dobu. V pravý okamžik ale využila situace a atmosféra houstla díky rozmanitému výběru desek: ruce se zvedaly při tracích jako: Simon Patterson – Smack, Starkillers – Killer, Ernesto vs Bastian - Super Jupiter (Ronald van Gelderen Remix) a v neposlední řadě nechyběl ani hymnický TIESTO a jeho Addagio For Strings ve speciálním Wrongun Remixu.

Djane svůj set prožívala společně s publikem a díky osobní mu kontaktu v klubu byla atmosféra o to intenzivnější. Celkově bych tedy zhodnotila vystoupení LayDee Jane v Maddoxu za výborné, ať už po stránce technické, díky skvělému výběru tracků a její otevřenosti vůči publiku, což se nedá o všech domácích DJs tvrdit.

The Voracious nastolil po trancové smršti zcela jinou sortu beatů a elektronických kudrlin. Jeho ojedinělý sound byl směsicí elektra, punku a rocku - zkrátka electroclash tak, jak má být. Po bezmála půlhodině jeho hraní jsem klub musela opustit, musím ale uznat, že něco takového jsem ještě od žádného domácího DJe neslyšela. I když jeho styl není zrovna můj šálek čaje, tento pán (nebo spíš mladík) má hodně co nabídnout a ještě o něm určitě uslyšíme…

Suma sumárum jsem tedy v sobotu byla svědkem velmi povedené klubové akcičky nedaleko mého bydliště, což se mi zas tak často nestává. Je vidět, že i regionální kluby mají snahu dostat kvalitní elektroniku mezi lidi a to je moc dobře.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LAYDEE JANE

Sobota 24. 5. 2008
Vystupují:
Laydee Jane, The Voracious, Tzésar
Další informace
4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
lucka
28. 05. 2008 | 07:43:49
+0 | -0
musim souhlasit. Super elektro narez. Jen tak dal.
SlawaT
27. 05. 2008 | 21:03:03
+0 | -0
¨Taky musim souhlasit!
Jiří
27. 05. 2008 | 18:29:10
+0 | -0
souhlas výtečna akce....Maddox jen tak dál ted bych si dal Ladidu:-))
Pawouk
27. 05. 2008 | 14:42:25
+0 | -0
Skvělá akce, trochu mě překvapila Ingrossova Chaa Chaa v podani o 8 nebo kolik bpm rychlejsi:)
SOUTĚŽTE
Laydee Jane - 24.5. Maddox, Přelouč
2 x volný vstup, 2 x XMAG s DVD
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika