FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Darren Decoder (Kosheen) v rozhovoru

Darren Decoder (Kosheen) v rozhovoru
26. 05. 2008   |   Autor: Kollba   |   Komentáře (0)
Na Planet Festivalu budou vystupovat i Kosheen, a tak nám to nedalo a položili jsme členovi Kosheen- Darrenovi pár otázek nejen o tomto festivalu, ale také o posledním albu Damage a o společném Djském projektu, který založil spolu se svým kolegou Markeem.
Máte v budoucnosti hodně vystoupení na letních festivalech po mnohých státech Evropy. Všimla jsem si, že v České Republice hrajete každým rokem častěji. Co vás vede k navštěvování naší malé zemičky?
Mám pocit, že naposledy jsme v České Republice hráli, když jsme jeli tour k našemu poslednímu albu Damage. Pokaždé jsme měli publikum, co se dokáže odvázat, zaskákat si, odzpívat naše texty, atd. Neříkám, že v jiných zemích je to jiné, ale v České Republice jsme se nikdy nezklamali, proto k vám jezdíme rádi.

Když máte tolik festivalů, budete mít nějaké volno v létě?
Ani moc ne, musíme být k dispozici každý víkend, ale zase moc nepracujeme během pracovních dnů, nejsme ani moc ve studiu. Myslím, že to máme lepší než ostatní lidé, kteří musí pět dní pracovat a pak si ve dvou dnech odpočinout.

Myslíš si, že živé vystupování má nějaké nevýhody?
Tak to nevím, teď se mi žádné nevybavují. My se snažíme užívat si život, proto jezdíme na festivaly, kde můžeme hrát živě. Já jako DJ preferuji hrát živě, protože tak můžu předvést svoje DJské schopnosti. Prostě si to víc užiji, třeba protože s námi jezdí i stálá skupina lidí, kteří nám pomáhají uskutečnit vystoupení.

kosheen

Já si pamatuji, když jste hráli v Brně na Vibrations, byla to paráda. Vzpomínáš si na tohle vystoupení? A vlastně, když tolik hrajete živě, pamatuješ si všechna místa, co jste navštívili?
Jasně, že si pamatuji. A na některé asi nikdy ani nezapomenu…

Letos u nás budete hrát na Planet festivalu v Táboře, kde jste už hráli. Proč se stal vyvoleným zrovna tento festival a ne jiný?
V podstatě ani není vyvoleným, protože jsme hráli na spoustě jiných českých festivalech jako třeba Sázavafest, Semtex Culture, atd. Ale jinak tento festival nás vážně nadchl, takže se sem vždycky rádi podíváme.

Když jsem před pár dny vymýšlela otázky k interview s Blank&Jones, zjistila jsem, že jejich singl Catch je založený na skladbě právě od Kosheen… Co na to říkáš?
Po pravdě mi jejich jméno nic moc neříká, ale když si uvědomím, že se někdo nechává inspirovat naší muzikou, tak mě to samozřejmě lichotí. Vždyť se předělávají jen ti neúspěšnější a nejlepší umělci a my jsme se stali jedněmi z nich, což je pro mě potěšující zprávou, určitě s tím nemám žádný problém.

Docela by mě zajímalo když skupina hraje a zpívá ty samé písničky pořád dokola, neprotiví se vám už některé písničky?
Ani ne. Minulý týden jsme byli v Polsku, kde jsme nebyli poprvé, tak se snažíme pokaždé zahrát i nějaké jiné písničky. Snažíme se to hodně měnit, vždyť máme tolik dobrých tracků a taky na každém koncertě je úplně jiná atmosféra, tak se vždy najdou nějaké odlišnosti, takže se nemůžeme začít tak rychle nudit, když nehrajeme tracky častěji.

Ty a Markee jste známí i jako DJové. Máte dost času pro DJing i pro Kosheen?
Jasně, máme spoustu času. Dá se zvládat vše- vydání alba Damage, nějaké live show, DJing a naše DJské projekty, remixování, také máme svůj label… Třeba teď vymýšlíme tracky s novou vokalistkou. Je třeba pracovat tvrdě a je pořád mnoho věcí, co musíme udělat, ale nás to baví, baví nás dosahovat svých cílů, máme rádi výzvy.

A co je pro tebe osobně důležitější, Kosheen nebo DJing?
Pro mě je důležitější naše skupina. DJing je vážně jen takové odreagování, pro nás je hlavní psaní a produkování hudby a tak to vždycky bylo. Kdybychom nevydali debutové album Resist, tak by se z nás Djové možná ani nestali, proto je DJing až na druhém místě, ale na druhou stranu je to velice příjemné odreagování.

Vaše poslední album jste pojmenovali Damage (škoda, poškození). Proč zrovna tenhle název? Myslíte, že lidé poškozují zemi nebo jak jste to mysleli?
Hlavní příčinou je spíš je silný track Damage, podle kterého jsme album pojmenovali. Ale když jsme dali dohromady všechny myšlenky a témata písniček z tohoto alba, tak jsme se rozhodli ho pojmenovat Damage. Také jsme chtěli, aby album mělo nějaké hlavní téma, každý si ve slově damage může najít to své- třeba poškození životního prostředí, ale zase naopak třeba emocionální poškození, atd.

A s jakým významem slova „damage“ se ztotožňuješ ty?
Jak bych to řekl, já jsem „damage“ každý víkend…(smích)

Ok, radši to nebudeme rozvádět. Zatím jste vydali tři alba, kolik myslíš, že jich ještě vydáte s Kosheen v budoucnu?
Nevím, ale přinejmenším další tři, ne? Proč ne? Teď máme v plánu pracovat na čtvrtém, každopádně od nás ještě uslyšíte pár alb, u kterých ale netuším, jakou cestou se budou ubírat.

Však jsem si jistá, že to budou alba plná skvělých písniček. Moc díky za rozhovor.
PLANET FESTIVAL

PLANET FESTIVAL

Pátek 13. 6. 2008 až Sobota 14. 6. 2008
Předprodej 690/790/890 Kč, na místě 990 Kč
Vystupují:
100°C, Anyway, Babe LN, Bad Religion (USA), Beatsteaks (D), Bowwave, Deverova Chyba, Ed Rush (UK), Hadouken!, Front 242 (B), Ghonzales, Charlie Straight, Chiki Liki Tu-a, I am X, Katcha, Khoiba, Kill the Dandies, Kosheen (UK), Landmine Spring, Late Night Venture (DK), Lavagance, Le Pneumatiq, Magnetik, Nana Zorin, Nemo (UK), Ohm Square, Please the Trees, Roe Deer, Scissorhands, Shy FX (UK), Skyline, Southpaw, Suffer, Sunflower Caravan, Sunshine, Tata Bojs, The Chancers, The Prostitutes, U Prag, UDG, Utopium (FR), Warren Suicide (D), Zion Train (UK) a další.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |