FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Michael C: Ve studiu trávím každý den

Michael C: Ve studiu trávím každý den
15. 06. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (1)
(Promotion) Zeptali jsme se Michaela C na jeho hudební produkci, hymnu letošního Sundance, kterou spoluvytvářel, na jeho velmi dobré umístění v DMA, nebo třeba i na to, jaký má vztah k západním Čechám. Výsledek tohoto povídání posuďte sami.
Tak jak se má Michael C v těchto téměř letních dnech? Co je u tebe nového?
Myslím, že se má vcelku fajn, užívá tepla, griluje, popíjí pivko a dost času tráví ve svém studiu a pracuje na novém hudebním materiálu.

Ty jsi spolu s Molczikem autorem hymny letošního Sundance nazvané „Island of Sundance“. To mě hodně zajímá. Kdo přišel s nápadem, že bude mít Sundance vůbec nějakou hymnu?
Původně to napadlo mě a mého bookera Tomáše. Sundance si díky své atmosféře podle nás nějakou letní hymnu zasloužil, prodiskutovali jsme to s celým teamem, který má tento oblíbený fesťák na starosti a pak už netrvalo dlouho a domluva byla na světě.

A jak došlo ke spojení Michael C a Molczik?
S Molczikem se společně známe už hodně dlouho jak po djské stránce tak i osobně, a jelikož on je taky úzce spojený se Sundance, pro mě osobně to nebyla vůbec těžká volba a měl jsem radost, že se budeme snažit skloubit naše společné myšlenky a nápady.

michael c

Hymna je ke stažení na webu www.dancemedia.cz a bude se hrát na jednotlivých Warm Upech a pak samozřejmě na samotném Sundance. Plánujete s Molczikem i její oficiální vydání?
Určitě ano, zájem je a skladba by ve 3 - 4 verzích měla vyjít ke konci června, podrobnosti se ale myslím dozvíte až v oficiální tiskové zprávě, která bude celému releasu předcházet. Takže „Island of Sundance“, jak se celý track jmenuje, bude oficiálně vydán ke konci června, nicméně promo verzi pro internet si můžete stáhnout už teď.

Jak vůbec probíhala Vaše spolupráce? Určitě byly doby, kdy jsi ty a DJ Molczik hráli trochu podobný styl, myslím tím trance, ale dneska mi přijde, že jste hudebně každý trochu jinde. Ale možná je to jen můj pocit. Jak to tedy celé bylo?

Určitě v současné době, pokud jde o hraní, každý prezentujeme trochu jiný styl hudby, ale když budu mluvit za sebe, myslím, že jsme si ve studiu vcelku rychle porozuměli a společnými kompromisy dospěli na konec našeho snažení. Už jenom, že hymna vznikla, znamená, že jsme se nijak nerozhádali a vcelku v pohodě vše dokončili. Jestli se vám náš společný track bude líbit, dejte nám určitě vědět. Snažili jsme se vystihnout letní atmosféru místa, kde se Sundance odehrává a doufáme, že se nám to povedlo.

Ty jsi v poslední době v produkci poměrně aktivní. Teď nedávno vyšel tvůj další release na FS Record. Řekneš nám o tom něco víc?
Snažím se teď ve studiu pracovat skoro každý den, mám rozdělané další věci i nabídky na remixy, s Jean Lucem máme ve stádiu in progress jednu společnou věc. Na FS Music Records teď vyšlo moje první EP obsahující 2 techtrance tracky Groovy Part Of Me a Penetrate (Penetrate se zatím velmi dobře prodává na Trackitdown). Dokončil jsem taky remix skladby Roberta Buriana jménem Redux a v současnosti se soustředím na další vlastní singl plus jeden prozatím tajný remix.

Jaké vybavení vůbec používáš k tvorbě hudební produkce?
Používám platformu PC, zvukovku M-Audio (brzy bude ale nová), poslechové monitory KRK a software Cubase propojený s Reasonem. Více info na mém webu v sekci PROFILE a podsekci STUDIO, brzy tam doplníme i nějaké fotky.

Mimo to, že vystoupíš na Sundance 2008, vystoupíš i 20.6. na plzeňském Warm Upu v klubu Buena Vista. Hraješ jinak v klubech a na větších openairech?

Určitě částečně ano, záleží taky na času setu a celkové náladě na party. Na letní open-airy se snažím si vždycky připravit více tracků s letní atmosférou, léto je moje nejoblíbenější roční období a má svoje nezaměnitelné kouzlo. V klubu máš zase k lidem blíž, a proto jsou ta hraní trochu jiná.

Michael C je v Plzni samozřejmě známý pojem. Hrál si tu už na několika akcích. Která ti z toho utkvěla nejvíce?

Plzeň mám opravdu moc rád, nezažil jsem tam zatím jinou než naprosto skvělou party. Ať už to byl loňský Sundance nebo zimní Gain anebo třeba Tranceparade se Sanderem Van Doornem, vždycky byla super atmosféra, hodně lidí a pořádně rozjetej mejdan! Pokud ale musím jednu z nich opravdu vybrat tak asi Tranceparade, na kterou si vzpomenu asi nejčastěji – tím ale vůbec nechci jakkoliv snižovat ty ostatní.

Jak jsem psal, ty jsi tu známým pojmem. Ale znáš ty někoho z té zdejší, západočeské scény? Krom Molczika samozřejmě, o něm již byla řeč.
Určitě nějaká jména dám dohromady, stopro Home, dál se dobře znám s Acidflashem a nakonec zmíním třeba Jamal DJs.

Sundance ale není jediným festivalem, kde tě můžou fanoušci letos v létě slyšet. Jaké jsou ty další a kam se nejvíc těšíš?
Dál se můžeme potkat třeba na Svojšicích v Red Zone, v Německu na House of Summer u jezera a ve stejnou noc k ránu na českých znovuzrozených Creamfields, no a v srpnu doma v Pardubicích na Summer of Love na UM DJ Stage. Ještě jsou některé další v jednání, ale nechci předbíhat. Vybírat nebudu ani jeden, těším se na všechny hodně moc, na všech pro mě bude velká čest vystupovat.

Co nějaké hraní v zahraničí? Vím, že hraješ hodně na Slovensku, taky v Německu ale co něco dalšího? Rýsuje se něco?
Rýsuje se postupně více hraní, dorazila mi nabídka i z Mexika, takže uvidíme, jak to všechno dopadne. Každopádně pro informace, o tom, kde se spolu můžeme vidět na party, najdete buďto na webu www.djmichaelc.com, na myspace (www.myspace.com/djmichaelc) nebo na iDJ profilu www.idj.cz/michaelc. Vše je tam aktualizováno každý týden.

V dubnu byly vyhlášeny výsledky DMA a ty jsi jako obvykle v první desítce. Řekni nám… jaký je recept na to, být oblíbený u českých clubberů?
Tak to teda opravdu netuším, snažím se pracovat na maximum (a to jak na svých DJ setech, tak na své vlastní produkci), bavit lidi na akcích a jsem jedině rád, že to lidé dokážou ocenit – je to pro mě zpětná vazba, že je to takhle dobře, že se jim moje hudba líbí. Díky za všechny vaše hlasy!! Ale recept, ten po mě vážně nechtěj! :)

My už jsme to trochu nakousli na začátku.. ale stejně. Jak bys popsal svůj aktuální sound, který prezentuješ jako DJ?
Snažím se do setů vkládat více stylů, já tomu říkám progressive/trance s electrem a technem dohromady, rád přecházím klidně od našláplého melodického progressive a ke konci setu dojde i na techtrance. Snažím se vytvářet si svůj vlastní Michael C sound, nechci nikoho napodobovat ani kopírovat.

To zní zajímavě. A uslyšíme to i 4.7. na Sundance?

Určitě! Na léto připravuju taky nový vlastní hudební materiál, který bych rád začal prezentovat právě na Sundance.

Poslední otázka je další z mých oblíbených klišé. Co by musela nějaká sličná fanynka udělat, aby „klofla“ DJe Michaela C? :)
Myslím, že v současné době by to nešlo. Možná Scarlett Johansson by se to povedlo, ale to by se musela opravdu hodně snažit, aby mě teda jako přemluvila. :)))

Michaeli, dík moc za rozhovor, přeju ať se ti daří a těším se naviděnou 4.7. na Sundance a dva týdny před tím ještě v Buena Vista.

Taky díky, těším se na všechny a na tu pravou letní atmosféru!

ptal se: anyrok
SUNDANCE

SUNDANCE

Pátek 4. 7. 2008
Předprodej 190 Kč, na místě 250 Kč
Vystupují:
Space DJz (UK), Jerry, Toky, Orbith, Chris Sadler, Michael C, Molczik, Damoon, Home, Jamal DJs, Majkl, Jaroslav Beck aka Jay Beck, Lito (NL), Malda, Muerte, Mr.Pole, Martin Wind, Lucky Luke, Martin Meise, Rusty, Pajah, Rusty, Broke, Zyper, Bush a Bio Heaven.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
KlouczechSmitko | 17. 06. 2008 | 05:04:13
Sýček :-D

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |