FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Reggae Ethnic Session s novými headlinery

Reggae Ethnic Session s novými headlinery
22. 06. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Již koncem příštího týdne nás čeká poslední červnový víkend (27.-29.6.) a s ním i Reggae Ethnic Session v Žízníkově u České Lípy - 9. ročník největšího tuzemského festivalu, který se věnuje reggae, ska a world music.

Velmi nečekaný obrat nabralo jednání s jedním s headlinerů programu letošního Reggae Ethnic Session. 14 dní před akcí oznámil Lutan Fyah prostřednictvím zastupující rakouské agentury, že ruší své evropské turné. Lutan Fyah ani jeho kolega Jah Mason tedy nakonec do ČR nepřijedou. Všem natěšeným příznivcům těchto mladých rasta talentů se omlouváme, politování je i na straně organizátorů. Těm se ale podařilo na poslední chvíli zajistit náhradu, která předčila všechna naše očekávání a která posouvá žízníkovský program o další level výše! V krátkém vyjednávacím čase totiž přijal pozvání na Reggae Ethnic Session 2008 samotný Luciano se svou vynikající kapelou Jah Messenjah Band (kterou šéfuje další jamajská legenda - saxofonista Dean Fraser). Navíc, máme to štěstí, že Luciano je právě na evropském turné v doprovodu mladé famózní reggae-soulové zpěvačky jménem Etana.

Více o nových headlinerech

Pokud někdo z vás byl před čtyřmi lety (27.7. 2004) na skvělém koncertu Luciana v pražském klubu Roxy, ten ví o čem je řeč. Luciano je nejen výborný zpěvák a showman, ale pro mnohé dokonce tím nejlepším následovníkem Boba Marleyho, Dennise Browna či Petera Toshe. Ve své už takřka dvacetileté tvorbě kombinuje lásku k Bohu a obdiv ke všemu živému do neotřelé, velmi osobité a lehce duchovní směsi rocku, R&B, dancehallu a především roots reggae. Aktuálně je na evropském turné se svým vynikajícím novým albem Jah is My Navigator, které vyšlo na začátku tohoto roku. Není pochyb, že se můžeme těšit na pořádnou dávku roots reggae v té nejryzejší podobě!

Etana je celkem nedávný, zato velkolepý jamajský objev. V loňském roce byla na Jamajce vyhlášena dokonce zpěvačkou roku, a od té doby sbírá jen samá ocenění a úspěchy. Během jediného roku se tato talentovaná zpěvačka a skladatelka, jejíž hudba má v sobě ryzího ducha lásky, dokázala prosadit v ostré mužské konkurenci, která ovládá současnou reggae a dancehallovou scénu. Propojením prvků reggae, soulu, jazzu, popu i rocku dosáhla svého původního a kultivovaného zvuku, který okamžitě upoutal posluchače napříč žánry. 17. června vychází její dlouho očekávané debutové album The Strong One, takže návštěvníci žízníkovského festivalu budou jedni z prvních, kteří dostanou jeho živou ochutnávku. Ostatní program festivalu zůstavá beze změn.
REGGAEE ETHNIC SESSION

REGGAEE ETHNIC SESSION

Pátek 27. 6. 2008 až Neděle 29. 6. 2008
V dubnu za 390 Kč, poté za 490 Kč, na místě 590 Kč
Vystupují:
Luciano & Etana, Polemic, King Kalabash & Baron Black, Son Caliente, Švihadlo, Feher Fekete Kerek, Prague Ska Conspiracy, Urban Bushman, Mr. Cocoman & Solid Vybez, Zion Squad, Afrodisiak, MC Turner, Dubwise Gangsters, Nebiba, Barakabu, Kititi, Rock Stone, Damalistik, Raggamuffin Whiteman, R.D.K. HI-FI, United Forces of Dub a Roots`n`Future
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |