FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Co možná nevíte o Sinéad O´Connor

Co možná nevíte o Sinéad O´Connor
23. 06. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Kde Sinéad O´Connor počala dceru Roisin? Co prohlásila na adresu Václava Havla? Kdo byl také její milenec? Co sbíral Eugene Hütz z Gogol Bordello v dětství? Jak ohodnotil world music? Jak se jmenoval film, kde hrál pod režijním vedením Madonny? Více se dočtete v prvním dílu zajímavostí.
• Irská zpěvačka Sinéad O´Connor vloni všechny překvapila dvojalbem „Theology“, na kterém se přihlásila k rastafariánství a splnila si odvěký sen zazpívat si staré reggae. Když ho na Jamajce se starými veterány natáčela, neměla to podle svých slov lehké: „Splnil se mi dávný sen, nemohla jsem tomu uvěřit a občas jsem se nenápadně vytratila na záchod si zabrečet, abych se mohla zase tvářit jako že nic, ale bylo to neuvěřitelný“.

• Když Sinéad O´Connor před jednadvaceti lety vydala své první album „The Lion and The Cobra“, všichni ji měli za punkovou tygřici a nasupenou arogantní rebelku. Ona sama ale na sebe zpětně pohlíží trochu jinak: „Nemyslím, že jsem byla nasupená arogantní potvora. Řekla bych, že jsem byla velmi milá mladá dáma, která z pochopitelných důvodů pociťovala občas vztek“.

• „Hněv je první krok k odvaze“, tvrdí Sinéad O´Connor. „Kdyby nebyl Václav Havel naštvaný, neměli byste Českou republiku“.

• Na Českou republiku vzpomíná Sinéad O´Connor velmi ráda. Se svým přítelem, irským novinářem Johnem Watersem v Praze počali dceru Roisin.

• Pro letošní Colours si celý její tým objednal pro ubytování kuřácké pokoje.

• Na konci června vydává Peter Gabriel album „Big Blue Ball“ s nikdy nevydanými skladbami natočenými v uplynulých patnácti letech v jeho studiu Real World za účasti značně pestré hudební spoelčnosti. Vedle předních afrických, indických a asijských umělců ze světa world music tu nechybí ani Gabrielova milenka Sinéad O´Connor. Zpívá ve skladbě „Everything Comes From You“ společně s japonským bubeníkem Joji Hirotou a uzbekitánskou kráskou Severa Nazarkhan.
COLOURS OF OSTRAVA

COLOURS OF OSTRAVA

Čtvrtek 10. 7. 2008 až Neděle 13. 7. 2008
Předprodej 890 Kč, poté za 960 Kč
Vystupují:
Sinéad O´Connor, Lou Rhodes, Jan Garbarek a band, Habib Koité, Happy Mondays, Trilok Gurtu, Hawkwind, Inga Liljeström, Daby Touré, Koop, Sergent Garcia, Noa, Maria Kalaniemi, Craig Adams, The Higher Dimension of Praise, Dandy Warhols, Shantel & Bucovina Club Orkestar, Tosh Meets Marley, Les Boukakes, Iva Bittová a George Mraz, Dan Bárta, J.A.R., Lucie Bílá, Hypnotix, Priessnitz, Xavier Baumaxa a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |