FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Colours začínají již ve čtvrtek

Colours začínají již ve čtvrtek
06. 07. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Již ve čtvrtek 10. července se v 15 hodin otevřou brány hudebního festivalu Colours of Ostrava. Každý návštěvník s čtyřdenní permanentkou dostane při vstupu jako bonus zdarma CD sampler s 19 skladbami letošních kapel, mezi jinými Happy Mondays, Koop, Hawkwind, Daby Touré či Habib Koité.
Nabídka platí jak pro vstupenky z předprodeje, tak i zakoupené na místě. První den, i přes menší počet scén, nabídne několik programových lahůdek – především na hlavním pódiu od 20 hodin koncert norského saxofonisty Jana Garbarka s indickým perkusionistou Trilokem Gurtu. Na jejich dvouhodinové vystoupení naváže pravá balkánská party s německým DJem a hudebníkem Shantelem a kapelou Bucovina Club Orkestar, která je složena z romských muzikantů ze známých balkánských formací. Jejich mix divoké hudby s elektronickým základy podle publicisty Jiřího Moravčíka rozpohybuje diváky lépe než třaskavá směs Gorana Bregoviće. V přestávce mezi oběma koncerty proběhne v druhém areálu na výstavišti Černá louka pod širým nebem česká premiéra proslulého divadelního souboru Teatr Novogo Fronta plná pohybového divadla, pyrotechniky a dalších náročných scénických efektů. Od 18 hodin bude přicházejícím návštěvníkům hrát před pavilonem A pro dobrou náladu britský dechovkový šraml Orkestra del Sol. Ve čtvrtek v 18 hodin budou moci také diváci poprvé navštívit Evangelický kostel, který se rozezní meditativní hudbou Devy Premal a Miten.

Ve čtvrtek 10. července ve 12 hodin se otevírá také stanové městečko, které se nachází stejně jako celý areál uprostřed parků a zeleně nedaleko centra Ostravy. V prodeji na místě kromě čtyřdenních permanentek budou poprvé jednodenní vstupenky na všechny dny. Předpověď počasí hlásí téměř ideální festivalové podmínky – 24-25°C, občas sluníčko, občas mraky. Lidé, kteří pojedou s Českými drahami, mohou využít odkudkoliv v České republice slevy VLAK+. Ať mají vstupenku či se ji chystají koupit na místě, stačí u pokladny na nádraží říci, že jedou na Colours a dostanou zpáteční jízdenku za cenu jednosměrné. Na zpáteční cestě se pak prokáží odtrženou vstupenkou a sleva jim bude uznána. Více informací o celém festivalu a všech praktických informacích na www.colours.cz.

Čtvrtkem se rozběhne maratón koncertů, divadelních představení, projekcí a workshopů, který potrvá do půlnoci neděle 13. července. Hlavní hvězdami dalšího programu jsou irská zpěvačka s nezaměnitelným hlasem Sinéad O´Connor (sobota 12. 7.), zakladatelé rave scény Happy Mondays (pátek 11. 7.), jedna z nejlepších současných elektronických kapel Goldfrapp (sobota 12. 7.), gypsy-punkoví šílenci Gogol Bordello (neděle 13. 7.), dadaistická kytarovka Dandy Warhols (pátek 11. 7.) a malijský písničkář Habib Koité (neděle 13. 7.).

Program festivalu nestojí pouze na výše uvedených jménech. Jak je dobrým zvykem u Colours, nabídnou řadu výjimečných hudebních zážitků od jmen, která jsou u nás vpodstatě neznámá. K těm dalším nejzajímavějším patří například: Lou Rhodes (zpěvačka a kytaristka kapely Lamb s poetickými folkovými písněmi), britští Hawkwind (legenda psychedelické hudby 60. let), Inga Liljeström z Austrálie (potěšení pro milovníky The Lamb či Portishead a černobílé expresivity zapomenutých noir filmů), Daby Touré (nejvýraznější a emotivně nejsilnější africký písničkář současnosti), švédští Koop (jemná fúze jazzu a elektroniky), Sergent Garcia (výbušná směs salsy, ska a hip hopu), charismatická izraelská zpěvačka Noa s neobyčejným hlasem, DJ Shantel a Bucovina Club Orkestar (divoká balkánská hudba s tanečními základy, která rozpohybuje diváky hned v úvodní večer), Craig Adams a The Higher Dimension of Praise (mistři gospelu), Recycler (elektronické taneční rytmy), francouzští Les Boukakes (divoký rai´n´roll ve stylu Rachida Tahy), Tosh Meets Marley (legendární reggae muzikanti z Jamajky), americký Tim Eriksen (archaické duchovní epické písně Sacred Harp), korsická A Filetta (vícehlasá polyfonie), Miten & Deva Premal (mistři hudebních a zpívaných manter), Irfan z Bulharska (kombinace elektroniky a samplů chorálů s tradičními nástroji a bubny) a tak dále.

Z české scény pak nebudou chybět Dan Bárta & Illustratosphere, Lucie Bílá, J.A.R., Hypnotix, Iva Bittová, Ready Kirken, Longital, Please the Trees, Pražský výběr II, Precedens a Bára Basiková, Priessnitz, Vítkovo kvarteto, Xavier Baumaxa a podobně. Tradiční součástí programu je scéna Indies Scope Records s kmenovými kapelami tohoto vydavatelství a koncert vítěze letošního ročníku soutěže Česká spořitelna Colours Talents.
Kromě velkých venkovních scén nabídne festival i řadu prostor pro vyznavače různých atmosfér: od Evangelického kostela pro klidnou a meditativní hudbu (zde vystoupí například Iva Bittová s Laco Troppem, Georgem Mrazem a Emilem Viklickým), přes kluby Templ na Stodolní a Marley přímo v areálu až po chill-out zónu Evropy 2 a klub Fabric pro milovníky tanečních rytmů až do rána.
COLOURS OF OSTRAVA

COLOURS OF OSTRAVA

Čtvrtek 10. 7. 2008 až Neděle 13. 7. 2008
Předprodej 890 Kč, poté za 960 Kč
Vystupují:
Sinéad O´Connor, Lou Rhodes, Jan Garbarek a band, Habib Koité, Happy Mondays, Trilok Gurtu, Hawkwind, Inga Liljeström, Daby Touré, Koop, Sergent Garcia, Noa, Maria Kalaniemi, Craig Adams, The Higher Dimension of Praise, Dandy Warhols, Shantel & Bucovina Club Orkestar, Tosh Meets Marley, Les Boukakes, Iva Bittová a George Mraz, Dan Bárta, J.A.R., Lucie Bílá, Hypnotix, Priessnitz, Xavier Baumaxa a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |