Český talent na Red Bull Music Academy

Český talent na Red Bull Music Academy

03. 08. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (2)
Máme další želízko v ohni.. Je ním mladý talentovaný producent z Prahy LIMYTH, dřívě známý pod pseudonymem Broken Beatnicks. Martin Vejvoda bude na letošním ročníku Red Bull Music Academy v Barceloně reprezentovat naše luhy a háje a tak rozšíří již 26člennou česko-slovenskou RBMA partu dříve vybraných participantů.
Jak už jeho dřívější pseudonym napovídá, Martin se věnuje hlavně tvorbě broken beatových a nu-jazzových tracků, ale nepohrdne ani občasným hraním svých oblíbených funkových, hip hopových a soulových pecek ze 60tých a 70tých let. Dle svých vlastních slov se na RBMA dostal na druhý pokus a kromě jiného se teší na inspirující atmosféru tohoto ojedinělého hudebního workshopu. Čtěte dál - trochu jsme vyzvídali :o) Více informací a ukázky z tvorby Martina aka Limyth pak najdete na www.myspace.com/brokenbeatnicks.


Pověz nám něco o tvé cestě k hudbě a produkci.

K hudbě mám vztah už od malička, někdy v pubertě jsem se na ní stal naprosto závislým a s přibývajícím věkem se to jen stupňuje. Hodně mě ovlivnila sbírka jazzových desek po dědovi. Díky ní jsem měl vždycky blíž k elektronické hudbě, která je s jazzem nějak spojená. V poslední době taky objevuju soul a funk 70. let. Ze všech těchto retro stylů čerpá broken beatová scéna, takže bylo logické, že jsem si při svém produkování vybral právě ji. Je to stylově hodně volný směr, broken beatoví producenti se nebojí ani hip hopu a rovnějších věcí, což mi vyhovuje. Elektronickou hudbu dělám už poměrně dlouho, ale teprve v posledních dvou třech letech jsem se tak trochu našel.

V současné době si měníš producentské jméno z Broken Beatnicks na Limyth. Co tě k tomuto kroku vedlo?
Důvod je ten, že mé původní jméno je (bylo) těsně spojené s určitým hudebním stylem. Je moc popisné a vede k tomu, že si člověk udělá názor na mou hudbu ještě dřív, než si ji poslechne. Ironií je, že jsem si to jméno vymyslel ještě dřív, než jsem se o broken beat začal vůbec zajímat.

Jaky je tvůj dosavadní největší úspěch na hudebním poli?
Určitě to je digitální release remixu skladby „Taking Over“ pro Dr. Rubberfunka na londýnském labelu GPS Recordings.

Po kolikáté jsi se hlásil na RBMA a jak ti šlo vyplňování a odevzdávání dotazníku?
Hlásil jsem se podruhé, prvně to bylo před dvěma lety. Vyplňování je docela náročné a podobá se sezení u psychologa, který se podezřele hodně zajímá o hudbu. Vyplatí se dát si na něm záležet, nestačí jen poslat cd se sebelepšími tracky nebo mixem a dotazník jen tak odbýt. Tentokrát jsem dotazník vyplňoval asi tři dny a odeslal ho na poslední chvíli.

O čem, co jsi zatím o Akademii slyšel, si myslíš, že prostě nemůže být pravda?
Prý jsem se na Akademii dostal. To snad ani nemůže být pravda :-).

A naopak, na co se nejvíc těšíš?
Těším se snad úplně na všechno, hlavně na lektory, kteří jsou zatím utajováni. RBMA ale určitě nezklame. A taky na účastníky, rád bych navázal kontakty s producenty a vokalisty.


Akce je neformální výměnou zkušeností a názorů mladých i zkušenějších hudebníků. Probíhá každoročně ve dvou 14ti denních podzimních turnusech a každého z nich se zúčastní 30 vybraných participantů. Letos se Akademie koná v inspirativní a nikdy nespící Barceloně.
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
...
04. 08. 2008 | 11:55:57
+0 | -0

to Z

pokud rad ventilujes svou hloupost, mluv jen za sebe.. tzn v jednotnem cisle..
Z
04. 08. 2008 | 08:39:00
+0 | -0
Hopery nepodporujeme ikdyž jsou český
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika