FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Carl.Exe: Milujeme dlouhé sety..

Carl.Exe: Milujeme dlouhé sety..
25. 08. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (2)
(Promotion) Shotgun si zakládá na hledání nových talentovaných tváří. Jednou z nich budou i Carl King a Exler, kluci z Prostějova, skrývající se v projektu Carl.Exe. Gramofony, sampler, Roland 909 a další mašinky se v sobotu v minimalovém stanu dostanou ke slovu při jejich setu. Ale nechme mluvit samotné členy projektu.
Zdravím vás pánové. Věřím tomu, že vám zanedlouho už tuhle otázku nikdo nebude muset pokládat :-) Pokuste se představit váš projekt. Jak dlouho fungujete, kdo má co na starost a jak vypadá vaše vystoupení?
Nazdárek, takže jmenujeme se Carl.Exe, což je spojení našich djských nicků Carl King a David Drexler. Jde o fůzi klasického djingu a elektronických nástrojů, efektů, sampleru a dalších mašinek, dokonce experimentujeme třeba s houslistkou Berundou (doufáme, že ji uvidíte a uslyšíte i na Shotgunu wooow! :o) Na podiu fugujeme takto: CARL – gramce, mix2 a sampler. EXE – master mix, groovebox Roland MC 909, EFX Korg Kaos Pad takže je to takové malé studio, které nám dává volnou ruku, tvořit přímo při hraní zajímavé fůze zvuků, nálad, nadčasových postupů a aranžmá… show must go on!!

Hezká sestavička!! Kam byste se hudebně zařadili / zaškatulkovali a jak jste se k vámi milovanému žánru propracovali? Čím jste si v hudbě oba prošli?

Škatulkování necháme nejspíš někomu jinému, prozradíme jen, že jde o taneční elektroniku většinou s rovnými beaty. A čím jsme si prošli? Oba dva hrajeme několik let jako dýdžejové a oba jsme začínali s technem, u kterého více méně zůstal David na rozdíl od Carla, který „sklouznul“ do „minimalových“ vod, kde je mu opravdu velmi příjemně :o)

Carl.Exe:

Máte oba dva můj respekt ze to, jak se snažíte ve vašem okolí šířit dobrou hudbu. Povězte něco víc o vašich promoterských aktivitách.
Carl: Tak já mám za sebou již čtvrté pokračování každoroční indoor party
"Northern Light" (která má bohužel již rok pauzu), kde se snažím představovat česko - slovenské dje a od nynějška i live projekty, jak ty „top“ tak i mladé talenty. V minulosti to byli např: Toky, Igor Pataky, Elektrabel, Laura Level & Rodent, Kaisersoze, Machine Funck, Subsist, Alleki, Joshek, Shade ad. No a mimo to už sedmým rokem rozjetý mini openair festiválek "OpenAirValley" kde je to pořád ještě underground:-)!? No a vzhledem k mé velké oblibě idm, minimal, detroit, house, dub, click and cut´s apod, vyplula pod mým dohledem do klubů putovní party z názvem „Clickinq“, kde se snažím právě tuto odnož electronic music a její zástupce presentovat… Zahráli na ní například Jeff Milligan, Insect Elektrika, Click Joe, Ala vs. Subsist, Shala a mnoho dalších. Do budoucna slibuji jen samé nadupané díly Clickinqů a rýsuje se i větší open air na Prostějovsku ale o tom až příště!

Exe:
Po posledních zkušenostech se zaměřuji spíše na akce menšího charakteru. Je to klidnější a dokážu se na nich pobavit i já sám:-) Na začátku podzimu se znovu rozjede pravidelná techno noc pod názvem „Innocent Evening“, na které doposud vystupovali DJs z celého světa a doufám, že tomu bude tak i nadále.


Davide, Tebe znám jako člověka se zálibou v holandském technu. Jak těžké je tento styl prosazovat v našich končinách? DJs, které vozíš, mají svou kvalitu, leč v ČR jejich jména zatím asi bohužel mnoho neřeknou...
Je to složitější, než si člověk, který to nezkusil, dokáže představit. Hlavně pokud to není akce s megalomanským názvem a statisícovou reklamou. Ale myslím si, že je škoda vozit pořád jen ta samá zaručená jména, když kolikrát ten méně známější DJ dokáže zahrát mnohem lépe než nějaká star.

Kájo, ty jsi už delší dobu milovníkem minimalu. Jaký směr Tě momentálně nejvíc baví a existuje i zde škatulka nebo vývoj, který se Ti nějak příčí?
Jaaajj milovník mnmlu ooo:)) No baví mě veškerá dobrá taneční a v dnešní době se ani nedá říct minimalová muzika. Momentálně mě nejvíc baví jazzy–tech-house věci a do „detroitu“ posunutý kousky, musí to mít prostě takovej „teplej“ funky - dubby zvuk a při tom to musí šlapat. No těžko povídat (já to ani moc neumím:)
A co se mi příčí nejvíc jsou asi vyumělkovaný komerční skladby, projekty a djové, kteří se snaží znít podle nejsoučasnějších trendů a přitom strašně nudí, nedokážu pochopit, proč právě tyto „styly“ jsou nejvíce slyšet po klubech a na festivalech. Tedy alespoň u nás v ČR:(. Respekt lidem, kteří se snaží vozit do Česka výborné producenty a dje, kteří mě opravdu baví viď Pepo!

Hehe.. :-) Pracujete na vlastní produkci a máte v tomto směru nějaké cíle, ať už ve vydávání nebo live vystoupení?
Carl: V současné době netrpělivě čekám, až David dodělá své studio, kde budu pečenej-vařenej. A také spolupracujeme s nejmenovanou českou producentskou špičkou, takže uvidíme, co se z toho vyklube. Zatím je to ve fázi rozehřívací a přípravné:)
Exe: Jak už zmínil Kája, čekám na doděláni studia, které už se konečně pomalu chýlí ke konci. Na vlastní produkci pracuji neustále, ale s čím nejvíce bojuji, je mastering. Doufám, že studiové podmínky to změní.

Jak si užíváte festivalové léto? Kde jste se dobře bavili nebo si fajn zahráli?
Ooo léto jede plným proudem a hraní střídá hraní.. Bavíme se výborně, počasí je super, co víc si přát!? Naposledy jsme si výborně zahráli na party Futuristic Night ve Svitavách, kde byla opravdu výborná atmosféra, super technické zázemí (které není vždy, jak bychom si přáli) a celkově to bylo boombastic :) Ještě nesmíme zapomenout na výborný 5,5 hodinový set v olomouckém Metru, kde nás nechtěli v 7 ráno nechat odejít - super!! Milujeme dlouhé sety, protože tam si člověk uvědomí, že né zlovolnou líbivostí, ale cudnou malebností…okouzlují…spočinutí…:))) Tak asi tak:)

No ty woe, Macháček v Pumelici :-)) Tak poslední otázka.. Ta míří přímo do Hrádku nad Nisou. Jak se těšíte na Shotgun, resp. je v lineupu festivalu někdo, koho si nenecháte ujít?
Carl: Tak u mě vede samozřejmě první festivalový den - Dreikommanull, D. Stefanik, Midi Lidi, Ventolin, mistr okamžiku Someone Else a spousty dalších, celý line up je nekompromisně nabušenej, takže budu lítat od jedné stage k druhé…:))

Exe: Každopádně u mě vede Exium. Jejich tvorba je naprosto geniální. Sám ji často a rád hrávám.

Díky vám za váš čas, v září naviděnou!
Taky díky a v září v noci „na Kristýně“ :o)
SHOTGUN EURO

SHOTGUN EURO

Pátek 5. 9. 2008 až Sobota 6. 9. 2008
Předprodej: 250 Kč jednodenní, 400 Kč dvoudenní
Vystupují:
live: Exium (ESP), Female (UK), Someone Else (USA), Midi Lidi, Elektrabel, Ventolin, Cyp, Sayko, Insect Elektrika. DJs: Noisia (NL), Daniel Stefanik (DE), Clipz (UK), Apex (UK), Dreikommanull (DE), Djane GG (DE), Daho & Ginger, Spyro, Koogi, Anakin, Suki & Pixie, Brooklyn, Ark & Kyanid, Diome & Face, Peet & Moover, Mooris, Machine Funck, Ans, Click Joe, Kopeczek, Skuban, Jeny, Milky, Blue, Tall, Stanzim, Carl.Exe, Subsist & Ala, Tomig, Subgate, Soldik, Czervas
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Romana erbenova | 12. 07. 2010 | 08:28:14
caute kluci hrajete super asi přijedu na vaši nakou akci z Ostravy..jen tak dal Romča
Marek | 22. 08. 2009 | 10:03:04
ROLAND MC-909

Zdravim hoši, mel bych prosbičku, neměli byste nahodou kopii českeho navodu na tuhletu mašinku?? moc byste mi pomohli. Předem dik. Rad se i odměnim za pomoc

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |