Techno & Minimal kalendář 9/2008

Techno & Minimal kalendář 9/2008

03. 09. 2008  |  Autor: Pav  |  Komentáře (5)
Další hudební škatulí, která plní programy klubů a kulturních domů je techno, minimal a jeho variace. Vybral jsem pro každý týden zajímavé akce, na které (kdybych měl možnost cestovat v prostoru a času) bych sám vyrazil, a nebo jsou to natolik zásadní, hudebně či velikostí akce, pro ten či onen region. Tak do toho!
04.09 - Deactivate (Cross)
Vyklidňovací večírek Niky77 Deactivate se přesunul z Punta (Shadow) Azulu do Crossu a změnil nejen místo, ale i den. Místo pondělí je tu čtvrtek a s ním vystoupení S.O.I.L., kteří se nenápadně a přesto velmi úspěšně prosazují za našimi hranicemi a i za velkou louží …

05.- 07.09 - Shotgun Euro (Hrádek nad Nisou)
Celý víkend patří většina pozornosti poslednímu velkému festivalu letošní letní open air sezóny. Shotgun po roční pauze přichází s naprostou špičkou, ať už na poli minimalu nebo techna. Vždyť jen o španělské duo Exium žadonili klubeři celé roky. Female aka Peter Sutton je živoucí legendou a spolurodičem několika generací fanoušků, Djů a producentů tzv. Birminghamského techna (Surgeon, Regis, Paul Damage Bailey, Makaton…). Američan Someone Else patří již delší dobu k tomu nejlepšímu, co se hraje na západ od našich hranic, a to nemluvím ani o Němci Danieli Stefanikovi a vůbec …tohle si nemůžete přeci nechat ujít, ne?

06.09 - Střekovská mumie (Hrad Střekov)
Sobota a stále v Severních Čechách, kde se v prostorách ústeckého hradu Střekov koná pravidelný hudební večírek Střekovská Mumie. Osobně doporučuji comeback pionýrů české elektronické produkce Bullerbyne a vystoupení Vladimíra 518, které dále doplní Midi Lidi, Magnetik, Greatest Hits Collective, Cold Boy Klan, Nauzea Orchestra, Cartonnage, Hoffee, Tall, Blue, Sirkir, Ventolin.

12.-14.09 - Speed Stop (Benešov nad Ploučnicí)
Zdá se, že Severní Čechy, kde to má každý klub těžké, pokud nehraje zlomeně, se pro tento rok rozhodly ukázat zbytku republiky, že když se chce tak to jde. Speed Stop parta tvrdí své jméno a nikam se v rychlosti beatů netlačí. Od pátku až do nedělního poledne budou ke koupání a míčovým hrám hrát djs Ghandi, Redcliff, Face, Sobby, Spoq, Lion Don, Mythematica, Ascha, Damn, TMS, Watta, Sepap, Monotype, Dialect, Dx, Junior Gothaj, Tuvok, Dub, Bica, Ezop, Groover, Besta, Hellish, NGR, Lowreal, Kave, Richard, Virus31, Merak, Sarc’o’Fucque, Envelope Generator, Appu. Zajímavý festival.

12.09 - Magion (Fléda)
Kdyby to šlo, tak se naklonuju a nejen, že vystoupím v Benešově nad Ploučnicí, ale ještě bych vyrazil do brněnské Flédy, kde se koná rezidentní večírek Click Joa, Magion s Němkou jménem Mia jako hlavní hvězdou. Večírek doplní Elektrabel, Click Joe, Rivendel.

13.09 - Music Infinity (Palác Akropolis)
Music Infinity patří punc kvality a laťku nasazuje každým pokračováním výš a výš. Helios patří k nové generaci multiinstrumentalistů, kteří si tak nějak vystačí sami … tedy na koncertě potřebují nás, zvědavé návštěvníky.

19.09 - MiniI & Maly (Roxy)
Dubfire už tu byl. Ale byla to doba, kdy byl více polovinou Deep Dish, než Dubfirem, samostatnou produkční jednotkou. V současné době jeho skladby boří hitparády, lámou rekordy v prodeji a zvedají ruce všech milovníků taneční hudby po celém světě.

20.09 - Technasia /Retro (Paluba)
Paluba v Soběslavi pořádá výtečné mejdany. Pokud se někomu nezdá tolik „ten nový zvuk“, které techno má, nechť vyrazí sem. Tady se bude hrát pro pamětníky Kaiser Soze, Aleph, Skipworker, Majk, Body Bass

23.09 - Heavy Mental 9 (Fléda)
Výjimka v týdnu. Brněnská Fléda hostí další díl IDM a EBM (jednoduše těžké elektroniky) večírku Heavy Mental. „CTRL+DEL“, ok?

26.09 - Czechpoint 8 (Abaton)
Czechpoint se stal za poslední 2 roky jedinou pravidelnou větší akcí, na které se představují především jen čeští DJs a producenti. Jedna stage patří rovným techno beatům. 8. díl je zvláštní premiérou live projektu Random Modify a návratu Pietra.

26.09 - Discovery (Alfa)
Západní Čechy žijí s Discovery, na které vystoupí Brit Ian Void. Line up je co do hudby pestrý. Pokud jste tedy z okolí či z města, vyrazte.

27.09 - Pirates Of Sound (Bukanýr)

Zpět do Prahy. Pirates of Sound je klubovka, která se pokouší pokaždé potopit Bukanýr. Tentokráte dorazí čtyřicátník Argon z Berlína. Jeho produkce našla své místo na labelu Eintakt, který patří k tomu nejkvalitnějšímu a nejstabilnějšímu v dnešní hudebně uspěchané době.

27.09 - Heavy Assalut (Sépie)

No a na závěr měsíce hurá do Týniště nad Orlicí, kde se sejde opravdu hodně drsná sestava - IPiczek, Toky, Agent, Boss,  Daho & Ginger, Mayla. Když si projedete tento line-up, není potřeba dalších komentářů.
5 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
ozzby
08. 09. 2008 | 09:54:32
+0 | -0
kalendare budou pravidelne mesicni rubriky rozdelene na trance a progressive, techno a minimal, live koncerty, a drum and basse.. tohle jsou pilotni vydani, ladime to zatim... diky za reakce!
mishaczeq
07. 09. 2008 | 23:49:23
+0 | -0
super napad s tim kalendarem ;)
ich
07. 09. 2008 | 17:57:41
+0 | -0
kalendar dobrej ale nefunguje v nem ani jeden odkaz!
shiva
07. 09. 2008 | 12:23:45
+0 | -0
o.k dobrej kalendař ale chybi tam menši techno party!!!!!!!!S kvalitnim line-upem!!!ale jinak dobrej napad!!!
MIRCUS
04. 09. 2008 | 16:49:42
+0 | -0
kiop
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika