Tip na výstavu fotografií studentů FAMU

Tip na výstavu fotografií studentů FAMU

08. 09. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Od 18. září do 14. října 2008 pořádá Sdružení Nového Města pražského přímo na Václavském náměstí výstavu fotografií studentů FAMU, nazvanou „Praha v proudu času“. Cílem výstavy je upozornit na nešvary všedního života v centru Prahy: prostituci, kasína, dopravní nedostatečnost nebo reklamu, kterou je střed města polepen.
. Současně má výstava připomenout, že centrum, zejména pak Václavské náměstí, je jedinečným, magickým místem, kde se prolíná historie se současností, klid s čilým ruchem, že je symbolem přitahujícím k sobě davy v momentech, kdy se lámou dějiny i oslavují vítězství. Pořadatelem výstavy je Sdružení Nového Města pražského, občanské sdružení dobrovolníků, snažících se aktivním způsobem pomoci zlepšovat situaci na Václavském náměstí a přilehlém okolí.

Sdružení Nového Města pražského (SNMP) vyhlásilo fotografickou soutěž, která má upozornit na neutěšený stav centra Prahy, konkrétně Václavského náměstí. „Snažíme se nebýt jen pasivními kritiky, ale aktivně se podílet na nápravě a zlepšování podmínek života v centru Prahy. Máme konkrétní návrhy, jak situaci zlepšit a výstava je jedním z kroků, které by měly pozitivní formou vyvolat diskuzi na toto téma,“ vysvětluje Jan Adámek, předseda SNMP.
Z vítězných fotografií studentů FAMU vznikla výstava, která bude zdarma přístupná všem Pražanům i návštěvníkům hlavního města. Výstava bude od 18. září umístěna přímo na Václavském náměstí, kousek pod sochou Svatého Václava. Všetečné objektivy studentů pražské FAMU zachycují několik tváří našeho nejslavnějšího náměstí.

Vítěz soutěže Martin Vosáhlo nafotil své obrázky, když doprovázel hlídku městské policie na pravidelné obchůzce, jeho kolegyně srovnává pohledy na dominanty náměstí s odstupem několika desetiletí, sada černobílých fotografií dokumentuje svéráznou atmosféru, kterou v současnosti náměstí vyzařuje. Další série fotek představují osobité obyvatele Václavského náměstí nebo dokumentární záběry z loňského Silvestra. „Jsem rád za všechny projekty, které pomáhají naše fotky představovat i lidem, kteří nejsou pravidelnými návštěvníky galerií. Možná právě naše fotografie pomohou lidem zamyslet se nad tím, jak centrum města v současné době vypadá a začnou se více zajímat,“ doplnil Martin Vosáhlo, vítěz soutěže a student katedry fotografie pražské FAMU.

Dodal: Nikola Kužílková, PR Point
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika