Fedor: Elektra je nej akce v Čechách

Fedor: Elektra je nej akce v Čechách

15. 09. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už se těšíte na brněnskou Elektru 19.9.? Slovenský DJ Fedor, který momentálně žije v Praze se už nemůže dočkat ;). V rozhovoru se dočtete, co si myslí o Miss Kittin, čím se zabývá jeho promo agentura a jak pokračuje jeho producentský projekt Thanx.
Ahoj Fedore, jak trávíš tyto první poprázdninové dny?
Mno klasika, chodím do práce, pracujem ako webdesigner a popri tom si užívam Prahu plným priehrštím. Nedávno som sa vrátil z Amsterdamu, z ktorého som totálne unesený.

Takže v současné době bydlíš v Praze? Proč to?
Je to jednoduché potrebujem žiť tam, kde je dostatok informácií a možností. S Prahou mám silné spojenie, zrejme dobré karmické vzťahy z minulosti :o) Žil som dva roky v Anglicku, takže som si zvykol na určitú úroveň informácií, ku ktorým sa v Nitre, kde som sa narodil, tak ľahko nedostanem.

Chápu, ale na Slovensko jsi jistě nezanevřel :o). Jsi zakladatelem slovenského Wattaz promotion, kolik ti to zabírá času, zvlášť řešíš-li to takhle z druhé republiky?
Je to nárazové. Najviac dostávam zabrať, keď pripravujeme nejakú akciu. Som do určitej miery mozgom akcií, čo znamená, že musím nájsť optimálne meno Dj-a alebo live projekt, ktorý sme schopný zaplatiť a dokáže zaujať. Internet nás krásne všetkých spája takže v podstate pracujem nepretržite :o). Premýšlať nad kvalitnou akciou sa dá aj počas cesty z práce, že ano :o).

fedor a tvyks

A jak dopadlo vaše dítko - letní festival Rotor Jelenec? Letos už to byl sedmý ročník, pokud se nemýlím... Spoustu festivalů v ČR postihlo ošklivé počasí, jak to bylo u vás?

Tento ročník bol úplne najlepší. Všeobecná spokojnosť. Hádam prvý krát za sedem rokov nám nepršalo, takže atmosféra bolá výborná. Prvý krát sa nám podarilo zrealizovat live projekt, Bunny Lake a vypálilo to výborne, takže naozaj spokojnosť. Zo svetlom v očiach a úsmevom na tvári hľadíme do budúcnosti :o). Skutočne prvý krát po mnoho rokoch.

Gratuluji! :o) Když jsem tě hledala v lineupu, s překvapením jsem tě objevila na Breakz and DnB stage! Měla jsem za to, že hraješ hlavně electro a electrohouse. Jak se u tebe přepíná touha hrát rovný či lámaný beat?
Breakbeat mam veľmi rád. Je energický, ale drží sa v zdravej rovine harmonickosti a muzikálnosti čo mi vyhovuje. Nemám rád moc agresívnu hudbu. Prekvapivo som pri brejkoch zažil asi najlepšie reakcie ľudí. Naozaj sa s nami dokáže tento hudobný štýl krásne pohrať. Ale nesnažím sa niekam zaradiť, hrám úplne všetko.

A kdybys to měl rozdělit na %, kolik máš desek s breakbeatem?
Tak 30%. Mám veľa platní, takže sa to ťažko rozdeľuje :o).

Dočetla jsem se o tobě, že máš rád Miss Kittin... To jsme dva :o). Prozraď mi, co se ti líbí víc - její produkce nebo live hraní?
Miss Kittin je pozoruhodná postavička. Najviac ma zaujala jednoduchosť, s akou skladá svoje tracky a hlavne texty, ktoré sú úplne úžasné. Naživo som ju ešte nevidel, ale určite by potešila väčším rozsahom frekvencií, ktoré sa na domácom aparáte len tak nedajú pochytiť. A ešte mám veľmi rád obaly jej platní, ktoré si kreslí sama. Raz sa mi podarilo prijemne prekvapiť ľudí na jednej valentínskej párty jej trackom Bloody Valentine :o).

A co tvoje vlastní produkce a projekt Thanx? Jaké máš dosavadní úspěchy a jaké plány do budoucna?
Podarilo sa mi dokončiť pár trackov. Zatiaľ ich prezentujem len na svojom myspace profile. Nie som úplne spokojný so zvukom, takže moc sa nesnažím pretlačiť ich do vydavateľstiev. Neprestajne pracujem vo svojom štúdiu na nových skladbách a celkom sa mi darí, takže určite sa je na čo tešiť.

Jak se těšíš na Elektru? A co Stephan Bodzin?
Na Elektru sa teším úplne najviac. Je to podľa mňa najlepšia akcia v Čechách. Naposledy, keď som tam hral, to bolo naozaj skvelé, takže bude dobre, inak sa nedá :o). Videl som na rave.cz fotky z jeho štúdia, myslím, že si budem mať čo povedať s týmto pánom :o).

Díky za rozhovor a přeju ti hodně úspěchů a energie do budoucna! :o)

Vďaka.

Dodal: Tomáš Ondráček , Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA

Pátek 19. 9. 2008
Vstup: Bude upřesněn
Vystupují:
Stephan Bodzin, Maxime, Orbith, Cole aka Hyricz, Fedar, Hawran, Peter Pea, Ibe
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Elektra - 19.9. Fléda
1. cena - Adidas taška, 2x 2 vstupy, placka Elektra, 500,- kredit na baru, 2. cena - Adidas taška, 1x 2 vstupy, placka Elketra, 300,- kredit na baru, 3. cena - Adidas taška, 1 x 1 volný vstup, placka Elekra
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika