Joris Voorn si podmanil Roxy

Joris Voorn si podmanil Roxy

14. 10. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (3)
Reportáž ze sobotního techno večírku v pražském klubu Roxy, nesoucí název Ultima, nám zaslal Rody. Dnes je venku typický podzimní, mlhavý a sychravý den. Nabízí se tedy usadit v pěkně teple a zavzpomínat na povedený sobotní majedánek. Report napsal Rody.
Bylo něco málo před jedenáctou, když mě už z dálky vítala poměrně dlouhá fronta u vchodu. Aby taky ne. Do Prahy, na další pokračování tradiční techno klubovky „Ultima“ zavítalo po delší době nějaké zajímavé zahraniční jméno. Nebyl jím někdo jiný, než vycházející hvězdička z Holandska, DJ a skvělý producent Joris Voorn. Vstupné na místě za sympatických 150 Kč dávalo tušit, že by se mohla sejít slušná návštěva a že Roxy zažije další z povedených mejdanů.

Odložím si svršky v šatně a jdu na obhlídku klubu. Lidí je zde zatím pomálu, většinou posedávají či se pozvolna pohupují do rytmu beatů Krejdlova setu. Zastavím se na baru pro drink, jdu se hlouběji zaposlouchat do setu Pavla Krejdla. Veterán české scény servíruje našláplé techýnko, postupně zrychluje a baví čím dál tím více se rozrůstající počet návštěvníků. Ke konci svého setu hodně zpomaluje, přičemž zazněly hity jako Gregor Thresher "Thousand nights“ nebo Underworld "R.E.Z.“ .Ale to už je připraven další aktér dnešní noci, Elektrabel. Tento pán, mimochodem podle mého největší talent českého techna, od prvního beatu má publikum plně ve své moci. Servíruje rychlý beat s propracovanými melodiemi a baví už slušně zaplněnou Roxy celou hodinu, která byla jeho live actu vymezena.



A to již přichází první hodina ranní a tudíž i čas pro nástup headlinera. Ihned po prvním beatu je všem jasné kolik uhodilo - Minimal! Jedněmi nenáviděný, druhými milovaný hudební styl, kterýž bývá označován za zkázu, nebo naopak budoucnost techna. Ať tak či tak, v podání Jorise Voorna se jednalo o skvělý hudební zážitek. Joris předvedl precizní mix z laptopu a celé dvě hodiny se neúnavně pohupoval za pultem a pumpoval do lidí kvalitní minimal techno a navázal tak tím na jeho předchozí skvělé vystoupení na Apokalypse 28, nebo Summer of love 2007. Příchodem headlinera se také rozsvítil laser, který po zbytek večera dotvářel tu pravou atmosféru. Navíc za použití scanů a šikovně rozmístěných zrcátek, se v celém sále chvílemi vytvářela úplná spleť zelených parsků. Na úplný závěr setu Joris zahrál jeho největší hit „MPX 309“ v kombinaci se skladbou „Len Faki – My black shep“ a tím si vysloužil bouřlivé ovace publika.

Po zahraničním hostovi přichází čas pro rezidenta Ultimy, Dje Agenta. S jeho nástupem se také radikálně změnil zvuk a poklidné tempo minimalu vystřídalo pravé techno, na jaké jsme v podání našeho nejlepšího techno Dj zvyklí. Agent servíroval z cd přehrávačů jeden hit za druhým, ždímal z lidí zbytky sil, vesele za mixpultem poskakoval a křepčil a celý sál s ním. Celou noc také ve vedlejším chill outu vládli djs Marwin Shamma a Deff, kteří těm, co si zde na chvíli přišli odpočinout, předkládali klidný minimal.

V půl páté jsem opuštěl Roxy naplněn kladnými dojmy, které ve mně tato party zanechala. Škoda jen, že se Ultima pořádá tak nepravidelně.

+ skvěle nastavený laser, Elektrabelův set, lidí tak akorát
- slabší zvuk
- party se pořádá nepravidelně
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ULTIMA

Sobota 11. 10. 2008
Vstup: do 23h 150 Kč, poté 200 Kč
Vystupují:
DJs: Joris Voorn, Agent, Elektrabel, Pavel Krejdl & Steen 2nd stage - Marwin Shamma & Deff
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Jája
17. 10. 2008 | 22:27:12
+0 | -0
Souhlasím, víc techna do Prahy!!!
roma_suki
15. 10. 2008 | 22:16:15
+0 | -0

zzzzz

Byla skvela akcicka!!!Joris paradny boy)Praze chybi technoooo!!!
eR
15. 10. 2008 | 17:13:50
+0 | -0

...

("Len Faki - My Black Sheep" je správný název té pecky od Lena..)..dal jsi tam o jedno E méně..
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika