Deadbeat králem Wagon Repair ve Watergate

Deadbeat králem Wagon Repair ve Watergate

18. 10. 2008  |  Autor: Electric_flower  |  Komentáře (4)
Velmi příjemná souhra náhod se nám přihodila při plánování výletu na Contakt do Berlína. Naskytla se možnost slyšet během páteční noci Mathew Jonsona live, plus ještě další pány z jeho stáje Wagon Repair, a to se prostě neodmítá. Přidejme si k tomu originální prostředí Watergate, nádherný výhled, ale hlavně ten zvuk! Tento report budiž věnován těm, kteří stále ještě váhají nad návštěvou tohoto klubu :o)
Faktem zůstává, že pokud se vydáte do Berlína a vybíráte party, na kterou zavítat, zřejmě snad ani nelze sáhnout vedle. Program je skutečně tak pestrý, že si vybere téměř kdokoliv. Watergate sice patří k těm „profláknutějším“ místům a je plná hlavně cizinců, kteří si zde vybíjí energii různým způsobem. Nicméně veškeré moje pochybnosti na její účet jsou rázem poraženy nabídkou zajímavých djs a live actů, které bych u nás hledala jen stěží či snad až za pár let. V případě páteční Wagon Repair/Cynosure party tato slova však neplatí až tak úplně, neb mi můžete namítnout, že Deadbeata jsem mohla slyšet v Praze a na Mathew Jonsona si zajet kousek za hranice na Melt! festival. Ale Konrada Blacka či Hrdvisiona si u nás asi jen tak neodchytnu, takže minimálně o dva důvody navíc, proč vyrazit :o)

Při Vaší první cestě do tohoto skromného klubu, jste možná trochu překvapeni jeho vnějším vzhledem, který připomíná spíše klasickou kancelářskou budovu. Tomu, že se právě zde dějí pravé hudební orgie, může napovědět až táhnoucí se fronta po hudbě dychtících party people, která byla v době našeho příchodu zatím celkem krátká. Oproti mé poslední návštěvě se začalo pouštět celkem brzy, zhruba již čtvrt hodiny po půlnoci. Všichni poctivě vysázíme 12€, dostáváme razítko a po zběžné kontrole zavazadla jsme konečně vpuštěni dovnitř. Zatím však jen do Water floor, protože Main floor se tradičně otevře nejdříve kolem jedné ranní. S drinkem v ruce vychutnáváme prvního hudebního vyslance jménem Andrea Fiorito a prozatím se jen kocháme pomalu se rozjíždějící atmosféru. Výhled na protější budovu Universal a most vše jen příjemně doplní… Pro ty, kterým by snad nevyhovovalo pozdější horké klima klubu, je v říjnu ještě přístupná venkovní terasa na řece.



Krátce po jedné je konečně otevřeno Main floor a tak se vydáváme vstříc prvním beatům Hrdvisiona. Během prvních třech tracků mu sice mix moc nesedne, ale vše později srovná příjemným tech houseovým warm upem a povede se mu celkem rychle přilákat na parket první tancechtivé návštěvníky. Mé oči však neustále uhýbají směrem vlevo k okům, kde je připraven masivní hudební equipment pro toho nejpovolanějšího, tedy Mathew Jonsona. Má to však malý háček, totiž že Mathew bude hrát až od šesté ranní! Všechny nás trochu jímá strach ze ztráty sil, ale jsme odhodláni vydržet, protože víme, že ON za to určitě bude stát. Ovšem pozor, takto jsem přemýšlela, dokud se v popředí neobjevil mistr Deadbeat! Z jeho posledního alba jsem měla trochu smíšené pocity, nicméně na výkonnějším zvuku zní vše lépe a dubstep dvakrát lépe, a tak jsem byla ochotná mu dát druhou šanci. To, co se dělo během prvních deseti minut jeho počínání těžko popsat, protože mě zavalil totální šok a úžas v jednom. A to především ze zvuku, který byl, je a snad vždy bude ve Watergate precizní (pro audiofily: PA značky Coda Audio). Deadbeat za podpory sympatického MC Tikimana valil svůj typický dubstep/deep house/dub sound a já se nestačila divit, jak přirozeně se dá přecházet mezi jednotlivými styly. Zkrátka kouzelník. Po očku jsem také sledovala, co jeho vystoupení udělá s místními, kteří sem přichází spíše za tou klikací a vrzací hudbou. Nezaznamenala jsem nějakou nelibost či odpor, Deadbeat byl přijat velmi vřele. Jeho hudební vyprávění bylo opravdu skvostné a velmi dobře podané, stále bylo co objevovat a masivní subbass se příjemně vkrádal napříč klubem.

Z příjemného rozjímání jsme byli tak trochu vytrženi nástupem Konrada Blacka, který nasadil minimal techno sound plný i celkem zajímavých zvuků a občas proložen hutnými electro prvky. První půlhodina mě skutečně bavila, ovšem po Deadbeatovi by spíše lahodil sluchu sám Mathew. Inu, drobná vada na kráse se vloudí i zde. Ač měl Konrad hrát skoro tři hodiny, ve 4 byl vystřídán nějakým dalším DJem (opravdu se nám nepodařilo zjistit jméno), který ubral na tempu, ale parket vřel i nadále. Síly začaly pomalu docházet a tak jsme zbývající čas do „vrcholu“ noci (nebo snad rána?) věnovali spíše odpočinku. Když však konečně nastal ten pravý čas pro toho zvukového kouzelníka, musel se ještě pan Jonson dohodnout s jeho kolegou The Mole, kdo bude jaký instrument obsluhovat. Dalších 15 minut navrch, ale už se konečně začíná něco dít, ovšem vše působí tak nějak chaoticky a je vidět, že si pánové moc nepadají do noty. Očekáváme pecku typu Marionette či Symphony for Apocalypse, ovšem nekoná se ani jedno. Před 7 začínáme zlehka padat únavou a ani hudba už nepomáhá, neb je zcela mimo naše očekávání a tak raději volíme postel a spánek… Králem noci se bez diskuze stává Deadbeat!

Celková spokojenost je opět na místě a nezbývá než jen dodat, že lepší je to vše vidět a slyšet na vlastní oči a uši ;o)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

WAGON REPAIR- CYNOSURE NIGHT

Pátek 10. 10. 2008
Vstup: Vstup: 12,- Euro
Vystupují:
Deadbeat (feat. Tikiman), Konrad Black, Mike Shannon, The Mole, Hrdvsion, Ernesto Ferreyra, Andrea Fiorito and Mathew Johnson & The Mole
Další informace
4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Joe Chaucer
19. 10. 2008 | 14:46:30
+0 | -0

2eR

Já si Marionette musím zrychlit minimálně o 4%...zdá se mi to lepší než orig. rychlost.) Zkus to.)

19. 10. 2008 | 14:42:51
+0 | -0

...

Marionette je luxusní track..pamatuji jak ho zahrál Richie Hawtin na SOL05..tam jsem ho slyšel poprvé..solidně mě to rozsekalo..

Deadbeat a jeho nové album "Roots and Wire" jsem si hnedka oblíbil..live mohl být opravdu lahůdkou..
b6k
19. 10. 2008 | 11:56:57
+0 | -0
big up a naprosto souhlasim s posledni vetou!!!!
Joe Chaucer
19. 10. 2008 | 11:38:27
+0 | -0
Marionette je Legenda.)...proč to nezahrál?:D
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika