Ralph Myerz: Neposlouchejte nás při sexu

Ralph Myerz: Neposlouchejte nás při sexu

22. 10. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ralph Myerz & The Jack Herren Band mají velmi osobitý styl. A to jak v hudbě, tak i při ústním projevu. Zajímá vás, proč jsou tak úspěšní nebo proč bychom se neměli milovat při poslechu jejich muziky? To a mnohem více se dozvíte v tomto rozhovoru a naživo třeba v Roxy 29.10 a na Flédě hned o den později!
Vaše kapela Ralph Myerz & The Jack Herren Band byla založena v podstatě jen náhodou kvůli jedinému vystoupení na jednom festivalu. Myslíte si, že byste spolu skončili, i kdyby nebylo toho fesťáku?
Ten festival naši kariéru ze začátku rozhodně dost nakopl. Během jediného večera jsme si udělali hodně slušné jméno a okamžitě poté se na nás začaly valit další nabídky na hraní, což nám určitě pomohlo. Těžko říct, jak by to vypadalo, kdybychom se na tom festivalu spolu tehdy nesetkali. Na druhou stranu všichni máme kořeny v malé undergroundové scéně v Bergenu, takže si myslím, že bychom se nakonec setkali tak jako tak. Nebo přinejmenším bychom skončili u stejné modelingové agentury, vzhledem k našim mladým a krásným tělům.

Lidé vaši muziku milují. Čím to je?
Myslíme si, že je to tím, jak zatraceně dobře vypadáme, ale ostatní se nám pořád snaží namluvit, že je to kvůli naší hudbě, která skvělé nakopává jak doma, tak i na koncertě. Ale stejně si pořád spíš myslíme, že je to kvůli tomu, jak dobře vypadáme.

ralph myerz

Vaše image i vystupování jsou celkem nezapomenutelná. Máte nějakého speciálního stylistu, nebo to vše pochází z vašich hlav?
Děkujeme! Ne ne, nic takového. Všechno se děje dost spontánně, ačkoliv roky a roky sledování metalových videoklipů z 80. let s tím má možná taky něco společného... Takže bys asi mohl říct něco ve smyslu: „styl RM & JHB je dán jejich výchovou.“

Jednou jste se nechali slyšet, že RM & JHB je takovou kapelou dvou tváří. Je tomu tak pořád, že děláte tlustou čáru mezi koncerty a studiovými nahrávkami?

Je to tak. Děláme to proto, abychom z obou světů dostali to nejlepší. Když děláme album, snažíme se být měkčí, hrát jemněji, zkrátka abychom přitáhly holky – a už je odzkoušeno, že to funguje. Na koncertech pro změnu přitvrdíme, aby si na svoje přišli zase chlapi. I když poslední dobou to začíná fungovat i na holky. Takže pro nás je to vlastně vždycky výhra.

Nedávno vyšlo solo album Ralpha Myerze s názvem Ralphorama! Jak moc se liší solo Ralph Myerz od RM & JHB? Přijdou si na své i vaši skalní fanoušci?
Ralphorama je okružní jízdou po Ralphově hlavě a je to skvělý doplněk k diskografii RM & JHB. Pomůže vám plně porozumět muži, mýtu a legendě jménem Ralph Myerz... Toto album umožnilo Ralphovi prozkoumat každé hudební zákoutí, které chtěl. Od hardcore hip-hopu po super měkké chill outy. Ralphorama je skutečně povedený kousek. Každý, kdo má rád RM & JHB, během těch 75 minut určitě narazí na něco, co se mu zalíbí. A pokud ne, Ralph je pořád veliký fešák, co stojí za pohled. Takže opět vždycky výhra, ať tak nebo tak.

V jedné z nejúspěšnějších her současnosti, v Grand Theft Auto IV, se objevila vaše skladba The Teacher. Jaký je váš názor na videohry obecně?
Videohry jsme přestali hrát po tom, co vyšel první Super Mario na 8bitové Nintendo. Strašně rádi bychom pokračovali, ale v té době jsem se právě upsali ďáblu, aby nám zařučil celosvětovou slávu, věhlas a nesmírné bohatství po zbytek našich životů. Je to škoda, já osobně jsem byl v Mariovi hodně dobrý, ale nikdy bychom nezměnili tu dohodu, co jsme tehdy s Temným pánem udělali...

Kolik času spolu strávíte každý týden?
Každý den buď přemýšlíme o naší kapele, a nebo na ní pracujeme. My jsme totiž nóbl chlapci, tolikrát, co nějaký obyčejný Pepa myslí na sex, my myslíme na sebe. Spočítat si to už můžeš sám...

K jakým příležitostem se nejvíce hodí vaše hudba?
K jakýmkoli chceš, kromě sexu. Už jen z té představy, že se někdo miluje při naší muzice, je nám špatně. Poslouchejte si nás, kdy chcete, ale nikdy při tom nemějte pohlavní styk!

Máte nějaké speciální rituály před každým koncertem?
Nic zvláštního: Po zvukové zkoušce se nahrneme k televizi, a pak pár hodin sledujeme metalové videoklipy z 80. let (LA Guns, Cinderella, W.A.S.P. atd.). Potom nás čekají hiphopové videoklipy (Public Enemy, NWA,...), při kterých pojídáme extrémní množství masa, abychom na pódiu působili dost «váženě». Pak prostě jen tak posedáváme kolem jako správní týpci, vyprávíme si drsňácké historky a tak. No a pak už jen zapálíme svíčky a kadidlo, vezmeme prase, potřeme ho sádlem a honíme ho po špatně osvětleném pokoji. Ten, kdo ho první chytí, vybere písničky, které budeme hrát. Potom vypijeme trochu kozlí krve, odříkáme naše satanistické modlitby a připravíme se na další noc plnou srandy a legrace s RM & JHB.

Co od vás můžeme čekat v budoucnu?

Momentálně pracujeme na tunách nové muziky, remixech a na vylepšování našich live shows. Vaši oblíbení buclíci z Norska budou samozřejmě také mnohem více sexy a slibuji vám, že pokud to budu já, kdo chytí to namaštěné prase, určitě zařadíme do svého repertoáru nějaké zbrusu nové skladby!

Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: RALPH MYERZ AND THE JACK HERREN BAND

Čtvrtek 30. 10. 2008
Vstup: 280/330
Vystupují:
Live: Ralph Myerz and the Jack Herren Band
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika