Zoomujeme na headlinery pražské Bubbles

Zoomujeme na headlinery pražské Bubbles

26. 10. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dnes si představíme dva headlinery nadcházejícího dílu, kteří se představí poprvé v ČR. Prvním bude belgický live projekt Mojado složený ze známých a respektovaných djs a producentů, Mr.Sam a Dimitri Andreas. Druhým bude neuvěřitelně aktivní a úspěšný producent, DJ s exotickými kořeny, Jerome Isma-AE.
MOJADO live

Pokud patříte mezi příznivce řízných, avšak veselejších rytmů, pak projekt Mojado je přímo zrozený pro vás. Mojado už nějaký ten pátek platí za továrnu na fungující a osvědčené hitovky. Mojado jsou na scéně jako společný projekt od r. 2004 a tvoří ho Sam Paquet – známý jako Mr .Sam a Dimitri Andreas. Mezi jejich nejznámější skladby patří např. Morfo, Kaktus, Seňorita, El Toro, Free your Mind. Jejich největší hit Naranja se objevil na mnoha kompilacích včetně Tiëstovy In Concert. Jejich tracky hrají všichni z „top10“ djs , což mimo Tiesta jsou i Armin van Buuren, Paul van Dyk, Ferry Corsten, Judge Jules a Marco V. Všechny jejich releasy byly vydány právě na Tiestově věhlasném labelu Magik Muzik.

Mojado - Free your Mind


JEROME ISMA – AE
 

Jerome vydal již téměř 100 vlastních produkcí a vytvořil spoustu remixů interpretům z celého světa na labelech jako: Armada, Ministry of Sound , Sony, Baroque, Universal, Hope… a jeho vlastním labelu Jee Productions. Rok 2007 byl v jeho podání velká jízda. Každá z jeho věcí se dostala do Top20, většina z nich i do Top10 na největším světovém download portále Beatport.com. Dostává se mu velké podpory od světových jmen jako: Armin van Buuren, Markus Schulz, Tiesto, Deep Dish, Ferry Corsten, Hernan Cattaneo, Tom Novy a mnoha dalších. Jerome je dobře znám díky jeho energickým, pulzujicím setům a skvělé produkci.

Tracky na poslech:

Villa Nova
James Dean Cool
Rokit
Sinners Kitchen
Fortune Cookie
White Flower

Set na stažení:
Jerome Isma – AE – june08


Celé biografie:

Mojado:
Pokud patříte mezi příznivce řízných, avšak veselejších rytmů, pak projekt Mojado (Francie) už nějaký ten pátek platí za továrnu na fungující a osvědčené hitovky. Mojado jsou na scéně jako společný projekt od r. 2004 a tvoří ho « Sam Paquet – znám jako Mr Sam » a « Dimitri Andreas – vlastním jménem Dimitri Desmet ».Oba zkušení dj´s a producenti. Mezi jejich nejznámější skladby patří např. 'Señorita' a 'El Toro'. Skvělý a zatím jejich největší hit Naranja se objevil na mnoha kompilacích včetně Tiëstovy In Concert nebo In Trance We Trust 009 mixované projektem Mark Norman. Mojado je podporované právě Tiëstem, vždyť všechny jejich releasy byly vydány právě na jeho labelu Magik Muzik. A nejinak tomu bylo i v případě jejich debutového alba Arena, vydaného v roce 2005. Nejčerstvějším albem je « Skizo »(2008) z něhož asi největším hitem je skladba « Free your mind ». Vlastní label « Appia Music ».

mojado

Jejich osvěžující sound způsobuje radost fanouškům taneční hudby na celém světě. Nenechali se stáhnout do jednoho jediného stylu hudby .Jejich sound se nedá zaškatulkovat. Není chycen v pasti jednoho určitého žánru a nestal se obětí současné vlny remakeů, které «znečistily» taneční scénu. Jejich kreativita je rozsáhlá - od trance zaměřeného na detail, přes techno, chill-out po wet&hard...

Jejich cílem je přinést vzrušení zpět na taneční parket...Živá vystoupení si získala velké množství příznivců zejména na akcích jako – « Mysteryland, Tomorrowland, Matrixx a Powerzone ».

Mr.Sam: Sam Paquet se narodil v polovině 70.let a vyrůstal v malebné vesničce na francouzsko - belgických hranicích. Odmalička neměl jak uniknout hudebnímu vlivu jeho rodičů, kteří rádi poslouchali skladby elektronických inovátorů Giorgio Morodera a Klause Schulze. Fascinace syntetizovanými zvuky u něj byla neutajitelná a poté, co si koupil první singl od Depeche Mode, propadl totálně elektronickému kouzlu.

Mr.Sam:

Na přelomu 80. a 90. let poznal techno a brzo si ho oblíbil natolik, že se rozhodl hudbou žít, odešel do Belgie a tam začal s DJingem. Nicméně u techna dlouho nevydržel, brzy objevil první releasy labelu MFS, skladby od trancových pionýrů Paula Van Dyka a Cosmic Baby. Právě tyhle věci v něm probudily vrozený sklon k euforickým melodiím, jaké mu právě trance nabízel.

Pravidelným hraním v belgických a francouzských klubech si získával stále více příznivců, což vyústilo v nabídku zahrát si v jednom z nejrenomovanějších klubů v Belgii - La Rocca. Od té doby se stal uznávaným DJem, navštívil také akce v Portugalsku, Nizozemí, Německu, Itálii, Švýcarsku nebo na Korsice. Za mixpultem zažil takové momenty, jako třeba 12 hodinový set po boku Andryho Nalina. Nicméně větší mezinárodní sláva se mu stále vyhýbala.

To se změnilo, když nakoukl také do producentského řemesla. Prvním zářezem byl remix tracku Circuit Boy - The Door, který byl podpořen DJi Danny Tenagliou nebo Corvinem Dalekem. Pak se s remixy doslova roztrhl pytel, zkrácený seznam zahrnuje jména jako Timo Maas, Sinead O´Connor, Delerium, nebo Blank & Jones. Dostavila se i vlastní produkce, z níž stojí za zmínku hlavně skladba vytvořená dohromady s Fredem Bakerem - Forever Waiting anebo track Lyteo, později doplněný vydáním stejnojmenného alba na labelu Black Hole Recordings. A nemúžeme také opomenout spolupráci s Dimitri Andreasem na projektu Mojado a jejich úžasnou skladbu Naranja.

Dimitri Andreas: Vlastním jménem Dimitri Desmet, belgičan, jehož vášeň pro hudbu kvetla už od raného dětství. Obětoval jí tehdy hodně, bral jakékoliv brigády, jen aby si mohl dovolit kupovat nahrávky, hudební nástroje a příslušenství. V 16 začal poprvé hrávat jako DJ, a to sice v malém klubu ve svém rodném městě. Brzy nato se už však ukázal na větších technoparties a posléze měl dokonce tu čest předvést své dovednosti jako předskokan Marca Baileyho.

Marco byl okouzlem Dimitriho talentem, a proto mu také zprostředkoval vydání jeho první nahrávky Riven EP na svém labelu Session Recordings. O rok později byl Dimitri požádan o stvoření dílka, které mělo být prvním releasem nově vznikajícího labelu Lupp. Ujmul se toho a vzniklo Second EP, ze kterého tracky čerpala taková jména jako Carl Cox, Rino Cerrone, Gayle San nebo Oxia. Objevily se také na několika kompilacích např. Plus: Shin Nishimura Live In Shanghai, DMC pres Slam - The Mix nebo Shifting Gears.

Třetí nahrávka Panther EP vyšla v roce 2003 a následovala ji řada remixů např. DJ Montana - Holla, Fred Baker - My Thing, Dogzilla - Your Eyes nebo M.I.K.E. - Fuego Caliente. V roce 2004 se dal dohromady se Samem Paquetem (Mr. Sam) a společně uskupili projekt Mojado. Skvělý a zatím jejich největší hit Naranja se objevil na mnoha kompilacích včetně Tiëstovy In Concert nebo In Trance We Trust 009 mixované projektem Mark Norman. Mojado je podporované právě Tiëstem, vždyť všechny jejich releasy byly vydány právě na jeho labelu Magik Muzik. A nejinak tomu bylo i v připadě jejich debutového alba Arena, vydaného v roce 2005.

Jerome Isma-AE: Jerome Isma-Ae, narozen v Mnichově s thajskými kořeny, je muzikantem tělem i duší. Navštěvoval základní uměleckou (hudební) školu a již ve velmi raném věku skládal melodie na piáno. Později hrál v Heavy Metalové skupině své školy jako baskytarista.

jerome isma

Jeho první tracky byly vydány v r. 1994 („under 100hz“) na techno cultlabelu „Delirium“ a první živé vystoupení v tom samém roce na Rave po boku legendárního producent-djského dua „Masters at Work“ a se svými live-acty začal putovat dál.

Jerome vydal již téměř 100 vlastních produkcí a vytvořil spoustu remixů interpretů z celého světa. Byl první němec, který produkoval pro US-cultlabel „Strictly Rhythm (jako „Future Funk“ společně se Sebastianem Kriegem). Vydával na spoustě undergroundových labelů jako „Armada, Baroque, Hope“ a jeho vlastním labelu „Jee Productions“, ale také na leaderských labelech jako „Universal, Ministry of Sound UK“ nebo „Sony“. V r. 2001 napsal první filmový soundtrack pro „100pro“ (film německé produkce, režírovaný Simonem Verhoevenem).

V r. 2002 vytvořil remix „Nightcrawlers – Push the Feeling On“ a ten dosáhl první příčky v U.S. Billboard Dance Charts. Jeho remix „JCA – Someday“ (2004) se také stal číslem jedna a to na největším download portálu taneční hudby – Beatportu. Založení Jee Productions v r. 2005 přineslo Jeromovi obrovský úspěch díky mezinárodně oceněnovanému a nezaměnitelnému Progressive Tribalsoundu.

2007 byl nejúspěšnějším rokem v oblasti tvoření. Každá z produkcí se dostala do Top20, většina z nich i do Top10 na Beatportu (např. „Phantom“(Jee), remix „Enjoy the Silence“ nebo „Fivefivezero“ se svým projektem Moldan&Isma-Ae na labelu Nicka Warrense „Hope Recordings“)

Dostává se mu podpory od velkých jmen jako: Armin van Buuren, Markus Schulz, Tiesto, Deep Dish, Chus & Ceballos, Ferry Corsten, Nick Warren, Hernan Cattaneo, Tom Novy, JCA, Shik, Stylko a mnoha dalších.

Rok 2008 začal dokončením remixu pro „Harada&Moldans“ – „Fortune Cookie“, který se stal velkým hitem. Byl uveden mimo jiné Tiestem v jeho radioshow „Clublife“. Také spolupráce s Tomem Novy byla velmi přínosná díky remixům pro „Stereoproductions, Armada a Joia“.

Jerome je dobře znám díky jeho energickým a pulzujicím Dj-setům a produkcím a je zván na akce po celém světě.

Dodal: Adam, Bubbles Team
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUBBLES PRAGUE EDITION

Sobota 1. 11. 2008
Vstup: 250 Kč
Vystupují:
Live: Mojado DJs: Mojado (live aka Mr.Sam + Dimitri Andrea; Bel), Jerome Isma-Ae (Ger),Reaky (Slow), Orla Feeney (Ir), Michael Scuberman, Bon Finix, Texx, Wolscha aka MArk Tongue
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika