Berlínský tip: Rechenzentrum

Berlínský tip: Rechenzentrum

28. 10. 2008  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (0)
Minule jsme doporučovali návštěvu velmi známého berlínského klubu Watergate, tentokrát to bude ale něco ze zcela jiného soudku. Vcelku ještě nový klub, který se ale za velmi krátkou dobu své existence může chlubit takovými jmény jako jsou: Anja Schneider, Pan Pot, Pär Grindvik, Oliver Koletzki, Thomas Schuhmacher, Mark August a mnoho dalších.
Rechenzentrum se nachází na místě bývalého rozhlasového centra bývalé NDR. Jméno klubu zůstalo dle obrovského starého počítače, který dříve v oné socialistické době měl za úkol zpracování dat. Prostory jsou kompletně zvukově izolované, atmosféru dokreslují ještě dodnes stojící „artefakty“ počítačů hlavně u vchodových prostor do klubu. Klub je byl oficiálně otevřen 19. dubna 2008.

Lokace
Klub nabízí plochu pro cca 700 lidí a břeh řeky Spree leží co by kamenem dohodil. Díky tomu se tu kromě klasických klubovek konají i malé letní open airy na pláži u řeky. Jedním z nich byla např. Timetable Funkpark (Emerson, Gianni Vitiello, D-Nox aj.) nebo srpnová noc labelu Mobilee, které kralovala samotná majitelka Anja Schneider.



Cesta ke klubu je trochu komplikovanější. Dostanete se tam buď tramvají č. 21 na zastávku Köpenicker Chaussee/Blockdammweg, ta ale v nočních hodinách už nejezdí. Pak už vám nezbývá nic jiného, než dojet s S Bahn na stanici Ostkreuz a odtud si vzít buď taxi (velmi doporučuji, když vás bude víc, cena 8 EUR už vás nezabije) a nebo se připravte na bezmála půlhodinovou pěší tůru podél hlavní silnice, po které půjdete pořád rovně, takže rozhodně nezabloudíte.

Koncept
Koncept klubu je založen na pravidelných parties v pátek a v sobotu, z nichž jsou minimálně dva eventy v měsíci většího rázu (jako třeba výše zmíněná Mobillee Nacht). Přesto se vyplatí vyrazit i na party „menší“, na kterých sice nevystoupí hvězdy světového formátu, ale rozhodně zde najdete zalíbení v jednom z nepřeberného množství ne-tolik známých evropských DJs, z kterých vás nejeden překvapí svým talentem. Na základě předchozích odstavců je tedy zcela jasné, že od klubového prostoru Rechenzentrum můžete očekávat pouze kvalitní elektronickou muziku.

Ceny
Koho zajímají ceny v německých klubech, očekávajte zhruba tyto cenové relace: Pivo 2,50,- Euro, Softdrinks 2,50,- Euro, Minerální voda 3,- Euro, Longdrinks 5,- Euro. Obléknout si do klubu můžete cokoliv, žádný „dresscode“ apod. výmysly zde neplatí. Vstup se pohybuje od 5,- do 10,- EUR, záleží na druhu akce. Do 10,- EUR se ale určitě vejdete ;)



Otevírací doba
Party zde začínají jako v každém berlínském klubu nejdříve o půlnoci. Paří se většinou až do odpoledních hodin, k odpočinutí slouží lehátka a sedačky na pláži, uvnitř klubu vše, co je k mání - od gaučů, židlí až po stoly, bar či samotnou zem. Akce končí, kdy samotní organizátoří uznají za vhodné.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

POPKOMM CLUBNACHT

Sobota 25. 10. 2008
Vstup: Bude upřesněno
Vystupují:
Catz n Dogz (Mothership, Dirtybird, Stettin) Jeff Samuel (Trapez, Pokerflat, Seattle) Raz Ohara (Kitty Yo, Get Physical) live Stephan Hill (Vidab, Berlin)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika