Elektro euforie v Roxy: Vitalic live!

Elektro euforie v Roxy: Vitalic live!

02. 11. 2008  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (16)
Milovníci elektra zažili v sobotu 1. listopadu opravdu labužnický zážitek v podání ukrajinsko-francouzského producenta Pascala Arbez-Nicolase. Pokud někdo netuší, kdo se skrývá za svým občanským jménem, stačí vyslovit jediné slovo na sedm písmen a tajenka bude pro všechny rozluštěná: pražskou Roxy poctil svou návštěvou Vitalic!
Elektru v Praze jsem navštívila poprvé. Na rozdíl od své brněnské sestřičky pražský díl zůstal zcela věrný svému jménu a prezentoval čisté elektro tak, jak má být. Okolo desáté hodiny byl klub sice ještě téměř prázdný, ale vychutnat si v klidu Yannickův set a prozkoumat zákoutí s drinkem v ruce se nakonec ukázalo jako příjemný „warm up“ páteční noci. Po jedenácté hodině se klub začal nenápadně plnit a pod pódiem už postávali první posluchači lační libého elektro soundu. Teprve s rezidentní dvojkou Weki se ale páteční noc dala považovat za oficiálně zahájenou. Wega a Kim patří už bezmála přes rok mezi mé oblíbence a ani tentokrát nezklamali hutnou dávkou svého typického ostrého a melodického elektra, které podtrhovaly hutné dunivé beaty. Navíc opět nechyběla jejich komunikace s publikem, která vždycky dokáže dostat do té správné party nálady. Weki si takhle s námi pohrávali několik desítek minut, ale čím dál větší očekávání krále elektra bylo znatelné v závěru jejich setu čím dál víc na nejedné tváři.

elektra

Přesně podle line upu nastalo v 1:30 ticho, které se v tu ránu proměnilo v obrovský uvítací aplaus. Klub praskal ve švech (na rozdíl od mé poslední návštěvy noci Mini-Maly, kdy zde bylo minimálně o polovinu lidí méně) a atmosféra by se dala krájet. To ještě ale nikdo neočekával, co nám Mr. Vitalic naservíruje do ušních bubínků. Všechny pohledy se v tu chvíli upnuly na svítící jablíčko jeho Laptopu a začaly odbíjet první beaty Vitalicovy live show. Snad ještě nikdy jsem nezažila v českém klubu tak náhlou a intenzívní euforii. Lhala bych, když bych hned na začátku tvrdila, že jeho set byl odstartován nadupaným elektro trackem. Pascal nás pomalu ale jistě začal dostávat do varu svými něžnými melodickými elektro-smyčkami, které po chvíli zašmodrchal do neskutečné spleti elektronického nářezu. Tak trochu mě překvapilo, že má Vitalic na svědomí i tak pohodové tracky, které by se s chutí daly poslouchat i k příjemné relaxaci. Pro mě bylo jeho jméno vždy synonymem nekonečné energie, kterou tu noc dokázal zkombinovat až s neskutečně rozdílnými pasážemi klidné a melodické taneční muziky, která tu a tam měla do elektra v podstatě hodně daleko.

Sympatický chlapík si to za svým laptopem užíval stejně tak jako publikum, které ho obklopilo doslova ze všech stran: pódium bylo narvané k prasknutí a v prostoru za DJem nebyla situace o nic lepší. Díky tomu vzniklo v klubu nepříjemné vedro, kterému se v tu chvíli ale asi nedalo nijak zabránit. Vitalic dostal zkrátka celou Roxy do varu. Možná si tenhle Francouz ze začátku myslel, že ho české publikum nepřijme tak vstřícně, opak byl ale pravdou a výraz „dokonalá party“ celé vystoupení vystihuje asi nejlépe. V závěru jeho prodlouženého livka nesměl chybět nadupaný track La Rock 01 a posléze My Friend Dario, při kterých se celá Roxy proměnila v les skandujících rukou zdvižených nad hlavou. Avšak jak se říká, v nejlepším se má přestat, a tak i Vitalicovo vystoupení bylo tím pádem definitivně u konce. Drahná část osazenstva se se spokojeným výrazem v tváři ihned poté rozhodla opustit útroby klubu, ti, kteří zůstali, pokračovali v rytmech beatů DJe Airta, jehož set mě bohužel příliš neoslovil. Po takové elektronické náloži už bylo těžké strávit další, bohužel zcela nenapodobitelnou várku svižného elektra.

Sečteno a podtrženo, sobotní Elektra, ať už to zní jakkoliv klišovitě, v podání pana Vitalica byla více než velmi příjemnou taneční nocí, na které si nejeden návštěvník přišel na své. Více snad není potřeba dodat a to mi potvrdí určitě i další elektro - funs, kteří v tu sobotu v Roxy byli.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA

Sobota 1. 11. 2008
Vstup: Předprodej 250, na místě 300/350 Kč
Vystupují:
Djs: Vitalic, Airto, Weki, Yannick, Bo.dan, Dan Cooley,
Další informace
16 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
maxopos.t
05. 11. 2008 | 21:28:18
+0 | -0

2 oakey

Kolko reportov si napisal ty??? Kolko ti ich otiskol britsky Mixmag???

05. 11. 2008 | 17:50:41
+0 | -0
oakey neni moc oakey, ale peknej blbecek!!!!! Az neco udelas pro tuhle scenu, tak pak sud jiny. Kazdej ma tu moznost se zapojit a ne jenom hanit praci jinych. Pro me si uplnej kretééééééééén!!!!!!

Sonjo nenech se odradit od prace ten report je uplne v poradku.
Tom
05. 11. 2008 | 16:03:31
+0 | -0
TO: Filipd

Nemyslel jsem ty poulicni plakaty ale napriklad plakaty nebo jak to rict povesene na dverich do roxy. Ale to je jedno... Nevite nekdo proc nehral nazivo?
jaAty
04. 11. 2008 | 23:30:10
+0 | -0
Party to byla jak se patri.Jupiii... :D I kdyz taky musim priznat, ze tradicny dvojka WEKI se mi zdala byt ten vecer ponekud vic v pohodicke a nabitejsi energii coz se odrazilo i ich setech. Vitalic nesklamal, ale ani neokouzlil...
soulbass
04. 11. 2008 | 23:00:32
+0 | -0
nojo oakey seš king,byls všude,všechno znáš,ale někdo taky takový štěstí neměl,ale má snahu pro tuhle scénu něco udělat a ne jen pomlouvat po forech,což je samo jednodušší...
Filipd
04. 11. 2008 | 15:34:57
+0 | -0
nevybavuju si ze by na plakatu bylo napsano live aby ho nekdo mohl skrtat cernou fixou a to jsem ty plakaty delal
Sonja
04. 11. 2008 | 14:07:13
+0 | -0
milý Oakey, a co mam do reportu asi napsat, kdyz ve 22:00 v klubu opravdu temer nikdo nebyl? To,ze je tahle skutecnost naprosto normalni samozrejme vim, ale kdyz pisu report, reflektuju to,co vidim a slysim. Ano, Vitalica jsem slysela poprve a rozhodne nejsem schopna identifikovat vsechny tracky,co zahral, a bohuzel ani nesrovnam jeho vystoupeni s jinym, protoze jsem ho slysela prvne - pro me to byl ale po dlouhe dobe hudebni zazitek,a myslim si ze vetsina lidi, kteri tam byli, mi tohle potvrdi. Ne, nejsem vystudovany zurnalista, pisu "pouze" pro radost a pro ty, kterym to radost dela,a pokud tobe ne, neobtezuj se uz moje clanky cist a bude vse vyreseno, nemyslis?

04. 11. 2008 | 12:10:12
+0 | -0

slohové cvičení

Jak je vidět,dnes díky internetu může publikovat kdokoli.Chlubit se tím,že pro autorku bylo zřejmě překvapením,že kolem desáté hodiny večerní byl ještě klub poloprázdný,ale ona byla tak geniální,že se s drinkem v ruce vydala prozkoumávat útroby našeho nejslavnějšího klubu,a to vše v roce 2008,to mě opravdu přimělo k tomu,již dál tyto plky nečíst.Dovedu si ovšem představit,jak musela Vitalica chválit,aniž by zároveň byla vůbec schopna identifikovat to,co vypouštěl ze svého laptopu.To je daň,kterou musíme platit za technický vývoj i za region,ve kterém žijeme(v britském Mixmagu by jí po takovém naivním začátku "reportáže" dále ignorovali!)Jakou zkušenost mají podobní "specialisté" ,nebo si snad někdo myslí,že jsou všichni tak hloupí a mimo,že nepoznají absolutní neznalost.Na kolika zahraničních festivalech ta děvenka byla,jak dlouho se zajímá o elektronickou hudbu a kolik "drinků" si za život už dala.Raději ať příště píše do Moravských listů,tam to asi nikoho iritovat nebude..
leclerc
04. 11. 2008 | 09:15:48
+0 | -0

lucinka

byla včera asi ještě trochu sjetá, když tu neviděla fotky ze soboty :-D
Lucinka
03. 11. 2008 | 19:27:43
+0 | -0
ahoj, tak kdo mi muze rict kdy tady budou ty fotky? bylo to super v sobotu! diky

03. 11. 2008 | 15:42:19
+0 | -0

LIVE?

Tesil jsem se uz od jara a musim říct že zklamání. MILUJU Vitalica ale tohle nebylo to co obvykle hraje Live. Kdo slyšel CD V-LIVE tak uzná za pravdu. Jestli si toho nekdo vsim tak ten vecer bylo vsude presktany cernou fixou na line-upu a plakátech slovo live. Takze Roxy prosim jeste jedou Vitalic a tentokrat nesetrete penize a at hraje skutecne live svoje vlastní tracky. To by teprve byla párty.
B2lik
03. 11. 2008 | 14:19:15
+0 | -0

it was ... a *****

Bylo to hodne prisny.....................
Obsession
03. 11. 2008 | 12:43:15
+0 | -0
Ani jsem nečekala že to bude tak dobrá akce. Po čase mě zase dostal někdo úplně do kolen. Vitalic byl jeden z mých nejlepších zážitů v Roxy!
Sonja
03. 11. 2008 | 11:11:43
+0 | -0
mne osobne se Airto moc nelíbil, tim nechci nijak shazovat jeho vykon, ale po Vitalicovi to bylo sice svizne, energicke, ale pro me uz tezko srovnatelne s predchozim livkem.. ale tot kazdeho osobni nazor... a je urcite fakt ze to vsechno nebyly jeho tracky, s tim samozrejme souhlasim.
maxopos.t
03. 11. 2008 | 10:59:15
+0 | -0

2sonja

Tesil som sa na tu party cca 7 mesiacov odkedy som o nej vedel. Vitalic LIVE by chcelo hlavne vlastne skladby prípadne rmx a nie len 2 na konci setu. Aj ked hral Pascal velmi dobre Airto ho hned od nastupu vymazal a pokracoval v tom po dobu celeho svojho setu. Chvalabohu ze vacsina konzumentov prisla len na hviezdu vecera a hned po sete odisli, aspon sa dalo tancovat bez toho aby ludia do teba vrazali. Ale party to bola sqela.

leclerc
03. 11. 2008 | 10:30:18
+0 | -0

2sonja

je taky dost možný, že ty pohodové relaxační tracky na svědomí Vitalic nemá, i když chápu, že když se avizuje Vitalic LIVE, čekal by člověk jen jeho tvorbu, remixy, edity..



jak mám chápat obrat z konce předposledního odstavce: "BOHUŽEL zcela nenapodobitelnou várku svižného elektra"?
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika