Otázky pro Adama Beyera & Space Djz

Otázky pro Adama Beyera & Space Djz

03. 11. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V rámci propagace jubilejní Apokalypsy tu máme máme několik zodpovězených otázek od headlinera tohoto dílu Adama Beyera a britské dvojky Space Djs. Tak třeba.. víte v kolika letech se začal Adam Beyer věnovat hudbe?
Adam Beyer

Adame, před více než měsícem jsi získal ocenění „Nejlepší minimalový DJ“ pro tento rok (DJ Awards). Spousta lidí tě ale dodnes má „označeného“ spíše jako techno DJe. Jak je to tedy s tím minimalem?:)

Je to trochu paradox, to máš pravdu. Já si stále totiž myslím, že hraju techno. Ale na druhou stranu jsem za toto ocenění rád – je vidět, že lidi mou hudbu poslouchají a že se jim líbí. A i když jsem vyhrál v kategorii, ve které podle svého názoru nemám až tak opodstatněné místo, vážím si toho.

Pojďme tedy ke tvým začátkům… Před tím, než jsi se začal věnovat elektronické hudbě, poslouchal jsi i jiné směry – hard rock, rap a hip hop. Takže co způsobilo, že jsi změnil svůj střed zájmu?
S hraním jsem začal opravdu brzy, bylo mi 12 let.:) Ale dlouho jsem nevěděl, jakému stylu se chci vlastně věnovat. Zkoušel jsem také hrát a skládat do sebe normální písničky, skladby, zajímalo mě, jak to bude “sedět” dohromady. Postupem času jsem pak objevil elektronickou hudbu, koupil si nějaké desky a zjistil, že to je přesně to, co mě baví

Co považuješ za vůbec nejdůležitější moment své dosavadní kariéry?
Myslím, že celkově bylo asi nejdůležitější to, že jsem potkal ty správné lidi, kteří mi pomohli a kteří mě právě i ovlivnili. Určitě to byli Cari Lekebusch, Joel Mull, Jesper Dahlbäck… A za velmi důležité taky považuji moje první studio, které jsem postavil a kde vznikly mé první tracky.

Space Djz

Desky, nebo CD? Mnoho DJů od desek upustilo, CD jsou bezesporu daleko víc praktická. Nicméně skvělý zvuk vinylů se dá na druhou stranu jen těžko nahradit. Jak vidí digitalizaci MP3 Space DJz?
Ještě tak před pěti lety jsme byli zvyklí kupovat kolem 10/20 desek týdně. Tyto časy jsou ale nenávratně pryč, a i když sami uznáváme, že desky vždy budou mít své kouzlo, přešli jsme k CD. Je to zkrátka jednodušší, track si stáhnete, vypálíte, máte ho hned k dispozici… Je to také levnější a navíc, můžeme svým fanouškům stále nabízet něco nového. Stačí být na internetu a sledovat, co kde zajímavého vyjde.

Společně již vystupujete skutečně hezkou řadu let. Ale mnoho z nás jistě neví, jak jste se vy dva dali vlastně dohromady? Jak začal “příběh” dua Space DJz?
Jsme už více než dvacet let přátelé, v podstatě se známe už od dětství, jsme něco, jako nerozlučná dvojice, máme společné zájmy, tedy i hudbu. A když jsme se o taneční scénu začali zajímat, tak zcela logicky – společně. Proto jsme i společně začali hrát.

Za svou kariéru jste toho zažili jistě neskutečně mnoho, hráli jste snad na všech známých akcích, po boku těch největších jmen… Je však stále něco, o čem vy dva sníte?
Spíš, než, že o něčem sníme, vážíme si věcí, které se nám do této chvíle povedly, hrajeme už více než 10 let a za tu dobu jsme toho tolik zažili, že je to až někdy těžko uvěřitelné. Do budoucna si jenom přejeme, aby vše šlo tak, jak doposud…

Co se Vám vybaví, když se řekne Apokalypsa?
Apokalypsa? To je ta party, kam chodí vždycky všichni ne?

Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA

Pátek 21. 11. 2008
Vstup: Předprodej 369 Kč
Vystupují:
Adam Bayer, Cristian Varela, Oscar Mulero, Space Djz, Frank Kvitta & Torsten Kanzler, Reset, Jerry, Home, Scorn, Misa Salacova, Michael Burian, Chris Sadler, Martin Gredner, Matamar, Molczik
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika