Zebrahead a Kids In Glass Houses v Roxy

Zebrahead a Kids In Glass Houses v Roxy

03. 11. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Přes deset let na scéně, sedm dlouhohrajících desek, miliony najetých mil na turné, nominace na cenu Grammy za ohromující předělávku hitu “Enter Sandman” od Metallicy a základna příznivců, která se postupně rozrůstala s tím, jak kapela kráčela ke slávě.
Není žádná náhoda, že si Američané Zebrahead zachovali pověst poctivé kapely, která je stále schopná objevovat nové možnosti a přitahovat nadcházející generace přívrženců.

“Každý rok pod pódiem vidím mladší a mladší tváře,” diví se zpěvák Ali Tabatabaee. “Nemám ponětí, kudy se k nim vlastně naše muzika dostane, ale neuvěřitelně nás to inspiruje, psát hudbu pro tak mladé zapálené fanoušky. Máme opravdu štěstí.”

Co stojí za takovým úspěchem? Odpověď hledejme v charakteristickém zebřím mixu punku, hip hopu a alternativního rocku a schopnosti skládat chytlavé písničky. Když se poprvé objevili na kalifornské hudební scéně v polovině devadesátých let, ihned byli uznáni za průkopníky nového zvuku, který je dodnes úspěšný ve Státech i na našem kontinentu.

Poté, co kapela skoro dva roky koncertovala ke svému předposlednímu albu Broadcast to the World, se znovu usadila ve svém studiu v Orange County a začala skládat nový materiál. Na konci práce stojí deska Phoenix, kterou Zebrahead nahrávali pod dohledem známých producentů Howarda Bensona (My Chemical Romance, P.O.D.) a Camerona Webba (Social Distortion, Motorhead).

Phoenix je tak zatím nejzdařilejším propojením popových prvků, snivých ploch a drsného nátěru v diskografii kapely. V textech se Zebrahead nespoléhají jen na jedno téma. “Většinou píšeme songy o osobních věcech, které prožíváme, nebo o lidech, kteří jsou nám blízcí,” říká Tabatabaee. “Některé z našich věcí jsou o vztazích, které se postupem času zkazí, nebo o těch, které pro člověka nejsou dobré, ale stejně není tak lehké je opustit. A písnička 'Sorry But Your Friends Are Hot' je zase o nevěře."

Zebrahead

Zároveň však zpěvák dodává, že vysvětlování textů by posluchačům nemělo brát jejich vlastní zážitek z písniček. “Když jsem byl mladší, vždycky jsem se snažil vztáhnout texty písní k mému vlastnímu životu. Proto se snažím nevysvětlovat, o co konkrétně mi při psaní šlo, protože nechci lidem brát jejich vlastní názor.”

S ohledem na novou desku Phoenix Tabatabaee dodává, jak moc se těší, až ji bude hrát na koncertech naživo: “Nemůžu se dočkat, až celý svět uslyší, co nového jsme připravili. Myslím, že každý si tam najde to své. Snad budou lidé otevření a přijmou nové songy takové, jaké jsou. To poslední, co bychom chtěli, by bylo se opakovat.”

Českým příznivcům americké rockové hudby však žádná repetice nehrozí. Zebrahead u nás uvítáme poprvé, o to lepší to bude příležitost seznámit se s nimi v klubu Roxy 9. listopadu. Předskakovat jim budou Kids In Glass Houses z Walesu.

Vstupenky v předprodejích sítí Ticketstream, Ticketpro a Ticketportal za 250,- Kč + poplatky, na místě za 350,- Kč. Start je v 19:00.

Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KONCERT: ZEBRAHEAD

Neděle 9. 11. 2008
Vstup: 250/350 Kč
Vystupují:
live: Zebrahead (Usa), Kids in glass houses (Uk)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika