Dj Elio: Začíná se mi stýskat po vinylech

Dj Elio: Začíná se mi stýskat po vinylech

24. 11. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Před prosincovou party Acapulco nám v redakci přistál rozhovor s Djem Eliem. Povídání o jeho aktuálních pocitech, o hrání, ale i o budoucích plánech, nebo třeba jeho aktuální pecky, to vše naleznete v tomto rozhovoru.
Ahoj Martine, jak se máš?:)
Ahoj, díky za optání, nyní mě pozitivně naplňuje vztah s přítelkyní Kristýnou, mám(e) se fajn :o)

Pracuješ jako designér v Praze, jak se ti daří? Na čem konkrétně pracuješ?

Ano, pracuji u firmy která se zabývá italským koupelnovým designem, zpracovávám 3d návrhy od koupelen až po celé interiéry.
Daří se mi zatím dobře, v hodně věcech mám volnou ruku a rozvíjím tak své kreativní myšlení. Momentálně dokončuji funkční prototyp umyvadla ´´DECK´´ dle mého návrhu a začínám pracovat na nové sérii baterií pro italského výrobce.

Máme podzim, festivalovou sezónu zdárně za sebou a tu klubovou řádně našlápnutou. Které festivaly jsi absolvoval a kde se ti nejlíp hrálo, příp. kde ses nejlépe pobavil?

Creamfields byli super i přes to, že design, který jsme na stages vytvářeli několik týdnů, odfoukla vichřice, Kristýnu málem smetl její vlastní stánek a mého nejoblíbenějšího dje – Léger, málem přizabil odposlech:) Nejlíp jsem si zahrál na Hradhouse ranní set, sluníčko svítilo, lidé byli výborně naladění po noci plné skvělých djs, to byla bomba. Jinak jsem to letos odfláknul, nikde jinde jsem nebyl.

elio

Máš při své práci stále čas sledovat taneční hudbu, co je aktuálně v kurzu apod.? Kde nejčastěji tyto informace získáváš, které portály a weby sleduješ?
Moje pracoviště vypadá asi takto: 3monitory – na jednom 3D software Rhinoceros, na druhém Photoshop, na třetím otevřený beatport.com. Hudbu sleduji neustále, pořád hledám nové tracky, jehly v kupkách sena:)

Produkci kterých labelů tě zajímá nejvíc, co hraješ?
Mám rád melodické věci, někdy víc progressive, někdy víc minimal, ale vždycky tak nějak house:) to je těžký to dneska říct jedním slovem. Takže jsou mi blízké labely jako: Stil Vor talent, Mistakes Music, Poker Flat, Kompakt, Plastic City, Get Physical, Flash, Cocoon...a pak spousty dalších mini labelů odkud mám jeden či dva tracky, ale vyhledávám spíš po producentech než po labelech.

Jaké jsou tvé aktuální přírůstky do tvé „diskotéky“?
Taková řekněme aktuální top 5.

Andrew Technique – Cooney
Robert Babicz - Aural
Tiefschwarz – Liquid Cherries
Sebo K feat. Prosumer - Moved
Weltschmerz – To Sigh (Ozze remix)

V nadcházejících 2 měsících si zahraješ několikrát v Praze - a to v klubech Roxy a Mecca. Jaký je tvůj vztah/postoj k těmto podnikům?
Roxy je mi bližší, je to víc underground, je tam něco zvláštního – snad po tom divadle…a mají zajímavý program – dokážou překvapit, cítím se tam dobře. Mecca je luxusní designová záležitost, možná až moc načančaná na můj vkus, nicméně objevují se tam jména jako Prydz nebo Sister Bliss, což je příjemné.

V Roxy jsi už nejednou hrál, v Mecce to tuším bude poprvé, a to na Lucčině party Acapulco 6.12. Máš nějakou rámcovou představu, co budeš hrát? Budeš volit hitovější věci nebo si pojedeš na své vlně? Přizpůsobuješ svůj playlist svému obrázku o party/klubu, kde zrovna vystupuješ?
V Mecce už jsem v minulosti hrál – na akci Chrise Cowieho – Pure, pak Hradhouse warm upy, Bon Finixovo Versus. Na Acapulco se těším, Smokin Jo hrála na Creamfields výborně. Myslím že to bude trochu odlišnější akce než na jaké jsou v Mecce zvyklí, víc underground – minimal, techno, progressive, celkově méně hitů. Lucca s Pavlíčkem to je psychedelický koncert, ale věřím, že Studio Djs to ´´napraví´´ a nabídnou ten večer i to, co je pro Meccu typické :o) Určitě budu hrát svůj aktuální sound – deep a tech house, minimal progressive,...vypadá to možná moc intelektuálně, ale věřte že je to i taneční:)
Většinou koukám na lidi co je bere a co ne, ale určitě se nesnažím vyhovět Všem za každou cenu.

V dnešní době hraje spousta DJs už pouze z CDček, přestože ještě před pár lety byl vinyl známkou pravého DJingu:) Jak je to u tebe – desky nebo CDs?

Dnes už hraju jenom cds a začíná se mi stýskat po vinylech:)
Mám je doma pod stolem v taškách a občas si nějaké poslechnu a říkám si jaká je to škoda že už to nikdo teď neslyší. Beatport mě holt přesvědčil - rychlost, velký výběr, cena...ale myslím, že kdo miluje hudbu, nepřestane mít rád vinyl.

Během jednoho roku se téměř neznámý Deadmau5 vyšvihl na pozici č. 11 v anketě britského časopisu DJMAG. Která 3 jména mají podle tebe namířeno na takováto vysoká místa v příštím ročníku ankety?
Tak nevím, jestli hned v příštím ročníku ankety, ale jména, která jdou a ještě půjdou nahoru, jsou podle mě: Oliver Koletzki, Sébastien Léger, Joris Voorn…tihle si to myslím zaslouží.

Dodal: Katka Červinková, Mersey Agency
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ACAPULCO 60

Sobota 6. 12. 2008
Vystupují:
Lucca a Michal Pavlíček, Smokin Jo, Tommy Rogers, Enrico, Louis Elios, 2nd stage: Yan Dark, Faith, Marchall
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Acapulco 60 - 6.12. Mecca
3x 2 volné vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika