Scorn: Apokalypsu jsem si užil na maximum

Scorn: Apokalypsu jsem si užil na maximum

26. 11. 2008  |  Autor: Kollba  |  Komentáře (0)
Na páteční beznadějně vyprodané Apokalypse Jubileum si každý z nás našel svého favorita, kterého chtěl slyšet. Já si toto předsevzetí splnila a ještě doplnila rozhovorem. Mým favoritem se pro tentokrát stal DJ Scorn.
Ahoj Scorne, moje úvodní otázka bude jistě překvapivá… Jak bys zhodnotil své hraní na Apokalypse, jsi spokojen nebo bys něco zlepšil?
Scorn: Ahoj. Hrát před takovým publikem je vždy úžasný zážitek. Jednomu by se z toho rozklepaly ruce… Pro tentokrát jsem svou nervozitu udržel na uzdě a podle reakcí předvedl i slušný výkon. Sám jsem také celkem spokojen. Atmosféra byla výborná.

Vím, že jsi zůstal i po svém hraní, tak co říkáš na třicátou Apokalypsu z pozice „obyčejného“ návštěvníka?

Scorn: Apokalypsa je párty, kterou vždy opouštím až v pozdních ranních hodinách. Nejinak tomu bylo i teď. Většinu večera jsem trávil mezi lidmi a těšil jsem se na Mulera, Bayera a Varelu. Byl jsem v naprosté pohodě, v ruce jsem měl stále nějaký drink, takže na bary si nemůžu stěžovat… asi jsem si našel dobré místo. Party jsem si prostě užil na maximum, jak jsem zvyklý a vím jistě, že na tento večer nikdy nezapomenu. Škoda jen, že si nepamatuju vše z večera, ale to už tak někdy bývá :-)

A jak ses vlastně dostal k hraní na Apokalypse?
Scorn: Na tuhle otázku mám jednoduchou odpověď. Jednoho dne mi zazvonil telefon a bylo mi nabídnuto vystoupení na Apokalypse Water gate. Pro mě osobně to bylo velké překvapení a musím říct, že i splnění jednoho ze svých djských snů. Apokalypsa Jubileum je bezesporu dosavadní vrchol v mé kariéře. A za to, že jsem si mohl vystoupení na Apokalypse zopakovat patří bezpochyby dík všem, kteří při mém prvním vystoupení vytvořili jedinečnou atmosféru.

scorn

Když už jsme u té atmosféry, pamatuji si právě, že když jsi hrál na Apokalypse Water Gate, měl jsi v publiku spoustu fanoušků, kteří tě přišli podpořit. Takový kotel by ti mohla závidět kdejaká DJská hvězda… cítil ses v té chvíli jako hvězda?
Scorn: Jako hvězda určitě ne :-) Tak bych si možná připadal, kdybych se jmenoval Carl Cox. Byl to nádherný pocit vidět pod sebou tolik známých, kteří tě přišli podpořit. Kamarády, kteří za tebou stáli od samého začátku. Myslím, že hraní na Apokalypse nebyla odměna jen pro mě, ale také pro ně, jelikož vím, že mě tam vždy chtěli vidět a zapařit si na mě. Nechal jsem se hodně strhnout atmosférou. Byl to nádherný pocit.

Když už jsme u toho hraní, hráváš často? Prozraď nám místa, kde bychom tě mohli slyšet.
Nejsem momentálně maximálně vytížený DJ. Kdysi bývalo lépe, co se týče hraní. Ale myslím, že jsem momentálně spokojený s tím, co mám a hraní 2x nebo 3x do měsíce mi vyhovuje. Vždy do toho dám maximum a hraní si užiji. Aspoň se pro mě hraní nemění v běžnou rutinu… přijet, zahrát, odjet. Po zavření Boskovického DD clubu už není místo, kde bych vystupoval častěji. Všem, kteří mě chtějí někde zastihnout, doporučuji sledovat www.disharmonic.cz nebo www.idj.cz/scornak.

Nejsi přímo z Brna, takže bys nám mohl říct něco o mimobrněnské hudební scéně, kde jsi vlastně začal svoji karieru…
Dá se říct, že vše začalo v Boskovicích. Spousta klubových večírků v Boskovickém Skleníku, Sklepech, podzámecké kinokavárně, blanenském Pizzazz, bývalém Play Landu, až po velké akce ve Victory Dance hall v Černé Hoře. Musím říct, že kdysi to tady vážně žilo a troufnu si říct, že i více než v takovém městě jako je Brno. Teď už je vše jinak. Nabídka na trhu je tak velká, že lidé přestali na party cestovat, jiní zestárli, a klubovka pro 200 lidi se u nás jen stěží uživí. Ale mrtví úplně nejsme. Pořád se pořádají akce, ale více měně v přátelském duchu a vše je to o známých. Nové tváře na klubovku nenalákáš.

Jak to myslíš, že nové tváře nenalákáš na klubovku?
Scorn: Mladí začínající partypeople vždy vyhledávají velké akce typu Apokalypsa. Tolik se o scénu nezajímají a raději zajedou na Apokalypsu, pak si dají Techno terror a pak třeba něco jiného. Klubová akce je prostě zatím neláká. Z Brna ti k nám nikdo nepřijede a vlastně ani nevím, jestli tady na okrese máme nějakou základnu mladých kluberů. Když uděláš akci s hvězdami světového formátu jako Carlos Rios, tak ti přijde 150 lidí a to je dost málo.

Já si spíš myslím, že není zas až takový problém nalákat nové tváře, ale v menších městech než např. již zmíněné Brno, je těžké pořádat větší akce pro pár lidí. Není tomu tak?
Scorn: To máš pravdu. Proto už se u nás velké akce nedělají. Jednoduše by se nezaplatili. To by muselo být hodně velké lákadlo a to chce mít hodně slušného sponzora :-)

A jsme zase u toho- vše se točí okolo peněz. Radši otočme list. Jsi hudebně multižánrový posluchač. Je ale něco, co by tvé uši nepřežily?
Scorn: Ano, jsem multižánrový posluchač. Mám rád punk, metal, Avril Lavigne :-) a spoustu dalších věcí dle nálady. Co mé uši opravdu nemusí, je dechovka a také jazz.

A na jaké party nebo i koncertu jsi byl naposledy? Samozřejmě jako posluchač.
Scorn: Není to ani měsíc, co jsem navštívil punkový koncert Zona A v Brně na Favále. Bylo to velmi dobré.

A nepřemýšlel jsi někdy, že bys třeba takový punk zařadil do svého setu?
Scorn: Teď jsi mě pobavila, to by asi dost dobře nešlo. Ale dokážu si živě představit výrazy lidí. Já jsem vyrůstal na punku a mám ho pevně v sobě. Možná to při hraní není poznat, ale punk tam je :-)

Když chodíš na různé koncerty a tak, určitě máš nějaký nezapomenutelný hudební zážitek…
Těch nezapomenutelných zážitků je spousta. Pokud budu mluvit jen o tom, co jsem stihl letos, tak by to jistě byl koncert Linkin Park v Brně, Cypress Hill, Sex Pistols na Slovensku, vystoupení Stomp v Praze. Ohledně párty to je jednoznačně třídenní párty Awakenings na Velikonoce v Amsterdamu. Když bych měl ještě připojit něco navíc z těch nej tak by to byl koncert The Prodigy v Irsku. Ale jak říkám je toho hodně co jsem stihl a na co velice rád vzpomínám.

A jaký je tvůj názor na míchání různých hudebních stylů? Jsi pro nebo proti?
Scorn: Nové styly, nové odnože hudby vznikají tímto způsobem. Tím se hudební scéna stále obohacuje a každou chvíli "frčí" něco jiného. Jsem jedině pro.

 V rozhovoru před Apokalypsou jsi říkal, že nejsi velkým zastáncem minimalu. Je tvůj názor pořád stejný nebo se alespoň krapet změnil?
Není minimal jako minimal techno. Chrise Liebinga jsem si maximálně vychutnal. Ale to, co se letos hrálo např. na Hradhousu, byla katastrofa. Myslím, že v podstatě se můj názor nezměnil, ale přijde mě, že se teď situace ohledně minimalu trochu uklidnila. Nebo navštěvuji takové akce, kde se nehraje.

Je vidět, že hudba zaujímá obrovskou úlohu v tvém životě, a proto jsem si jistá, že o tobě v brzké době zase uslyšíme. Moc díky za rozhovor.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA

Pátek 21. 11. 2008
Vstup: Předprodej 369 Kč
Vystupují:
Adam Bayer, Cristian Varela, Oscar Mulero, Space Djz, Frank Kvitta & Torsten Kanzler, Reset, Jerry, Home, Scorn, Misa Salacova, Michael Burian, Chris Sadler, Martin Gredner, Matamar, Molczik
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika