Fester: Společně vytvoříme perfektní atmosféru

Fester: Společně vytvoříme perfektní atmosféru

30. 11. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (28)
Již tento pátek se uskuteční další díl E-motion, kde vystoupí irský DJ a producent John O´Callaghan. Ten kdo bude připravovat publikum před jeho vystoupením bude slovenský Fester. Zeptali jsme se tedy Festera na pár otázek a nakonec se z toho vyklubal zajimavý rozhovor.
Ahoj Peter, tento pátek Tě čeká vystoupení na akci E-motion, kde se představíš po boku Johna O´Callaghana. Je tedy na místě aby ses nám trošku představil.
Myslím si že, za každého hovoria jeho skutky takže len v krátkosti. Som z Bratislavy mam 30 rokov, slobodný, bezdetný :-) Djingu sa venujem od 1998. Okrem djingu som mal možnosť podieľať sa na mnohých najpodstatnejších party, ktoré sa konali na Slovensku za posledné roky. (Beautiful Things, Booomerang, BeeFree, MTV Disco TV, Metaxa Sunshine, Globe Clubbing, Carat Clubbing ...)

Jsi již teď troufám si tvrdit nedílnou součástí slovenské trance scény. V čem všem máš vlastně prsty?
Momentálne okrem Beautiful things a pravidelnej práci na letnom festivale Beefree pripravujem silvestrovskú party v klube Uniqe, kde sa mi podarilo pozvať ako hosťa producenta a dja menom Andy Duguid, ktorý stojí za hitovkou tohto leta "Wasted".

Je tedy pravdou, že máš prsty defakto v nejlepší klubové party ve střední Evropě a to Beautiful Things, jak ses k tomu vůbec dostal?

Pred nejakými 3 rokmi sa naše cesty s Picom stretli vrámci Beautiful things, keď ešte pôsobila v bratislavskom klube Duna. Postupne sa naše vťahy utužovali. Pico vedel, že mám početné skúsenosti čo sa týka produkcie eventov tak prišla v minulý rok ponuka z jeho strany. Tú som samozrejme bez váhania prijal a odtvedy sme vytvorili spolu team, ktorý perfektne funguje ako švajčiarske hodinky.

fester

Na E-motion již hrál Tvůj kolega Pico, máš od něj nějaké reference. Pokud se nemýlím ty jsi tuto akci ještě nenavštívil.
Tak bohužial sa mýliš. Na E-motion som bol a to práve spolu s Picom.Atmosféra vtedy bola skvelá tak dúfam že sa nám ju podarí spolu s ostanými djs vyvolať aj tentokrát.

Měl jsi možnost hrát po boku takových hvězd jako Ferry Corsten a nebo John Digweed. Nebudu se ptát jak se hrálo, protože to je víceméně jasné, ale spíše jaké jsou to osobnosti z pohledu člověka?
Keď si spomeniem na Ferryho tak jednoznačne sa mi vybavuje že to bol veľmi priateľský a otvorený človek. Čo sa týka Johna Digweeda toho som bohužial zažil len pár minút lebo na akciu dorazil chvíľu pred hraním a takmer okamžite po odohraní odišiel naspäť na hotel. Ale čo sa týka osobobností tak asi najväčší dojem na mňa spravilo stretnutie s Tiestom. Je to rozhodne profesionál na svojom mieste a zároveň veľmi ľudský a s veľkou charizmou.

John O´Callaghan se představil na Beautiful Things již v červnu. Osobně již trance neposlouchám tak aktivně jako dříve, ale musím řict, že v Dopleru mě John rozsekal na kousky. Jsi připraven převzít tu zodpovědnost a připravit mu půdu tak, aby dokázal to samé i v Brně?
Je to pre mňa česť vystúpiť pred takým menom akým JOC bezpochyby je. Pevne verím, že spolu s prítomnými party people vytvoríme perfektnú atmosféru aby sme si potom mohli spoločne vychutnať umenie headlinera noci.

Co od Tebe tedy můžeme očekávat. Koukal jsem že nehraješ z klasických nosičů, ale využíváš ke svému hraní notebook.
Je to pravda. K hraniu využívam notebook a midi kontrolér v spojení s programom Traktor Pro z dielne Native Instruments, ktorý je momentálnejednoznačne špičkou čo sa týka medzi programami určenými pre live dj mixovanie. Snažím sa využívať čo najviac možnosti, ktoré tento program ponúka. Z množstva funkcií spomeniem ako príklad tvorbu slučiek alebo efekty.

Na červnové akci u Vás jsem měl možnost slyšet od Tebe nějaké produkční věci co jsi vytvořil. Kdy hodláš vypustit ven něco ze tvé produkce?
To ešte trocha vody v Dunaji pretečie. Mám síce veľa rozrobených vecí. Stále sa však ešte len učím čo sa produkcie týka a určite nechcem púštať von niečo s čím nebudem finálne stotožnený na 100% že už je to ready. Chce to proste ešte čas, ale dúfam že v budúcom roku by sa už mohlo niečo podariť dokončiť podľa mojich predstáv.

Jak je na tom trance scéna na Slovensku? Nedávno hrál v jednom klubu Jan de Vos z 4 Strings a i když v Brně na E-motion na něj přišlo 700 lidí tak u Vás na Slovensku bylo poloprázdno. Čím to je že „jedou" hlavně akce Beautiful Things?
Prečo funguje Beautiful things? To je jednoduchá otázka. V prvom rade preto, že tu nie je mesiac...dva...ani rok, ale má za sebou bohatú históriu počas ktorej sa postupne vyvijala z malej akcie pre 60-100 ľudí na akciu dnešných rozmerov a ktorá si získala rešpekt už aj za hranicami Slovenska. Ďaľším dôvodom je to že sme ľudí naučili, že vedia presne začo si platia...čím sa rozhodne neriadia nektoré akcie mimo Bratislavy. A v neposlednej rade je to aj jedinečnou amtosférou, ktorú vytvára veľké množstvo stálych návštevníkov spolu s čím ďalej tým väčším počtom nových tvári.

Je nějaký DJ vedle kterého by sis chtěl doopravdy zahrát a poté by sis řekl: „splnil se mi sen".
Je ich viacero ale na mieste číslo 1 je nekompromisne Paul van Dyk.

Z tvého bia je zřetelné, že jsi prošel hudebním vývojem od techna přes house až po trance. Co Tě vlastně přivedlo k tranceu?
Môže za to legendárny hotmix z roku 1999 na Radio 1 od PvD z Café Mambo Ibiza, ktorý dokážem ešte aj v dešnej dobe počúvať dookola bez presýtenia. V tej dobe so síce hrával techno a house ale postupne som sa cez tribal a progressive house prepracoval k trancu. Ale kedže sa stále vyvíjame tak aj môj momentálny sound sa stále mení ale pohybuje sa v končinách progressive, trance, elektro, ale aj techhouse či minimal.

Aktuálně je spousta Djs co má svoji radioshow u Tebe jsem ale toto neviděl. Neláká tě mít svůj vlastní radiový pořad?
Samozrejme už som sa zaoberal aj ja touto otázkou a určite by som sa chcel aj v tejto veci posunúť ďalej. Keď všetko víde tak na budúci rok by malo všetko nabrať reálnu podobu.

Nebudu to držet v tajemství, když řeknu že v Brně hodláš strávit celou noc. Co tedy máme Festerovi připravit za pití, nějaké tvé kombinace alko & nealko?

No to je tažko povedať vždy to záleži od nálady ale väčšinou je to buď kvalitné biele suché víno alebo kvalitná vodka ale nepoviem nie ani dobrej domácej pálenke. (Zdravím Tomstara a Absinta :-) !!!

Máme tu poslední otázku. Je nějaký DJ, kterého by jsi doporučil na některou z budoucích E-motion?
Jednoznačne po poslednej akcii Beautiful things vrelo odporúčam do pozornosti meno Jon O'Bir. Odohral perfektny set, počas celých 4 hodin bez nejakého slabšieho miesta dokázal plný Dopler udržať v perfektnej nálade.

Díky za rozhovor a uvidíme se na E-motion. Doufám, že se budeš dobře bavit a celou noc si užiješ tak, jak si představuješ!

Dodal: David Linhart, E-Motion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

E-MOTION

Pátek 5. 12. 2008
Vstup: 200/250 Kč
Vystupují:
DKs: John O´Callaghan (IE), Fester, Stepan Bruck, Thomas Coastline, Eruvie
Další informace
28 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
pepe
26. 01. 2009 | 11:16:42
+0 | -0

toto patri taky k tomu clanku?

m-att
15. 10. 2008 | 16:34:14
Takže vážení, tento člámek nemá cenu komentovat....rád bych věděl, kdo nebo
co dává panu Poliakovi to sebevědomí myslet si, že dobrý dj.To že hraje na
Transmission bych docela pochopil.Když má někdo takové rodinné zázemí, tak
se lze protlačit kamkoliv....na creamu jsem obdržel cd od výše jmenovaného
a rovnou letělo do koše.A s tím sebevědomím by měl pán trochu ubrat a
vrátit se zpátky na zem....Takže kdo si myslí, že je dobrý DJ, tak ať se
probere......
joshek
09. 12. 2008 | 08:49:31
+0 | -0

m-master

Rimmer prostě jen neměl štěstí a ty správné rodiče, jinak by to jistě dotáhl mnohem dál, než na 2. technika!
m-master
08. 12. 2008 | 07:03:07
+0 | -0

joshek

abys nedopadl jako rimmer... letakova kampan, placky na spendliku atp .oDDD
joshek
04. 12. 2008 | 12:43:56
+0 | -0

finch

dobrej nápad, ale možná začnu něčím menším než billboardama, třeba samolepkama :D
Jervin
04. 12. 2008 | 10:54:47
+0 | -0

finch

... uznávám, že to muže být pro někoho trochu zavádějící, ale i podprůměrného člověka takový "nesrozumitelný a zdánlivě nesmyslný" příspěvek dovede k zamyšlení, proč to ten člověk napsal a pak dojde k tomu, že je dotyčný buď mimo mísu, nebo třeba mohl vyjít článek s tímto tématem související a on reagoval na něj ... takhle je to řešený na několika jiných serverech (pak ten bordel, když by mělo jedno téma "1000" diskuzí ) :) a jinak je na to dobré políčko [b: předmět[/b: :D
finch
04. 12. 2008 | 09:01:22
+0 | -0

Obcese

on je trosku problem, kdyz si otevres hned forum, a nekdo reaguje na clanek, tak nekdy ten prispevek absolutne nedava smysl. tyka se to hlavne kdyz nekdo komentuje rozhovor k nejake akci, treba prispevek od joshka.
Obcese
04. 12. 2008 | 08:21:19
+0 | -0

pepe

vidím jen příspěvky k Emotion od února do dneška, souvisejícím článkům je ponechána jedna a tatáž diskuze. Přijde mi to celkem normální a funknční :)
pepe
03. 12. 2008 | 07:10:32
+0 | -0

tož dík teda :)

se pýřím až čepýřím. ale nechápu, proč se diskuse pod článkem míchá s nějakými jinými diskusemi pod jinými články. asi tu poslóchačům pěkně řádí webšotci.
Negrooo
03. 12. 2008 | 03:09:06
+0 | -0
Bude to opět supr mejdan,už se těším.............
finch
03. 12. 2008 | 09:52:28
+0 | -0

joshek

zkus si dat inzerat na brigadniky, treba nejakej takovej ... http://halbot.haluze.sk/images/2008-05/4159_29042008002_235.jpg http://halbot.haluze.sk/images/2008-05/4159_29042008002_235.jpg :D
joshek
03. 12. 2008 | 09:18:36
+0 | -0

:)

Deivisu, ty rád lepíš plakáty?? Pro mě je to noční můra! Hned jak budu zase něco dělat ozvu se ti s nabídkou brigády! :D
petak
03. 12. 2008 | 08:53:49
+0 | -0
Už se těším na johna!
pán z ameriky
03. 12. 2008 | 08:13:06
+0 | -0
je to chudák největší...
czech smejd
02. 12. 2008 | 11:37:05
+0 | -0
A já děkuji Deivisovi a celému jeho týmu za to, že "spáchal" celou tuhle záležitost pod názvem E-motion a za fascinující zážitky z ní... =)
jerry
20. 11. 2008 | 10:12:24
+0 | -0
cesnekovej srac.....presne tak:))
carlos
20. 11. 2008 | 10:11:27
+0 | -0
nic moc na nem nevidim....tuctovej dj...
Snoopy
16. 10. 2008 | 10:47:05
+0 | -0
Souhlasim s tim ze trochu vic skromnosti by mu neuskodilo.
1.nekuřácká
16. 10. 2008 | 10:03:50
+0 | -0
michal je česnekový sráč...
Andy
15. 10. 2008 | 03:06:24
+0 | -0
Michal je fajn, urco se na nej tesim )
m-att
15. 10. 2008 | 02:34:14
+0 | -0
Takže vážení, tento člámek nemá cenu komentovat....rád bych věděl, kdo nebo co dává panu Poliakovi to sebevědomí myslet si, že dobrý dj.To že hraje na Transmission bych docela pochopil.Když má někdo takové rodinné zázemí, tak se lze protlačit kamkoliv....na creamu jsem obdržel cd od výše jmenovaného a rovnou letělo do koše.A s tím sebevědomím by měl pán trochu ubrat a vrátit se zpátky na zem....Takže kdo si myslí, že je dobrý DJ, tak ať se probere......
Czech smejd
09. 10. 2008 | 01:44:05
+0 | -0
to 1n: ty musíš bejt naprostej tupec, ignorant nebo obojí dohromady... no cement, radej... dobre ze zustanes doma, nechtel bych se tam s tebou srazit
free.da
09. 10. 2008 | 12:48:40
+0 | -0

1n

220 je moc???no lol....jsi fakt k vysměchu
trancemanek
09. 10. 2008 | 05:21:21
+0 | -0

1n

Tak zůstaň doma.Na E-Motion bude atmosféra jako vždy, klidně i bez tebe.
1n
09. 10. 2008 | 12:38:30
+0 | -0

o ničem

tentokráte velmi slabej line-up nemá cenu ani vyjít z domu a za ty peníze.......
Negrooo
08. 10. 2008 | 10:51:41
+0 | -0
Už se těším!!! Nej tranceová klubovka
Hustey
12. 05. 2008 | 05:24:55
+0 | -0

konkurence?wtf?

nechapu proc by se mel Mind brat jako konkurence? O_o
tojo
12. 05. 2008 | 08:58:53
+0 | -0

eee emotion

party byla naprosto skvela, lidi mene pac byl majales ale o to lepsi vzduch na main stagei a take mene kuraku :) kdo ocekaval libovy trance asi odesel sklaman ale nadruhou stranu to byla hafo naslaaaplaa noc a ja se bavil jako nikdy tagze daaavaaam 9/10 juchuuu
deivis
17. 02. 2008 | 01:40:28
+0 | -0

E-MOTION PARTY (Fléda)

[b: E-MOTION birthday
7.3.2008 Fléda, Brno, Czech republic
4 STRINGS (NL), Nifra (SK), Stepan Bruck (resident), Revolt, Ljuk-M, Vyrys
Shala vs Louis Elio, Michal Pesina, Joshek, Soul Lovers live[/b:

[img: http://img03.picoodle.com/img/img03/4/2/6/f_emotion3varm_53d70a3.jpg[/img:

[b: History E-MOTION:[/b:
SolarStone (UK), Martin Roth (DE), Simon Patterson (UK), Menno de Jong (NL), Adam White (UK), Mike Foyle (UK), Airbase (Swe), Ronski Speed (DE), Will Holland (UK), Kamil Polner (Sk)

The best club trance night in the Czech Republic!

www.emotion-party.com E-MOTION I http://www.fleda.cz Fléda
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika