Green Frog Feet: Jsme punk-rocková kapela

Green Frog Feet: Jsme punk-rocková kapela

11. 12. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (2)
Německá kapela Green Frog Feet pocházející z bavorského Regesburgu patří k těm nejznámějším pop-punkovým kapelám v Evropě. Na otázky nejen o společných koncertech s českou pop-punkovou kapelou Rybičky 48 odpovídal zpěvák Tom.
Zahráli jste si se spoustou hudebních velikánů. Kterých si ceníte nejvíc?
Ceníme si všech velkých muzikantů jako jsou Simple Plan, P!nk a podobně, protože každý z nich věnoval život a samozřejmě hodně a hodně práce kapelám, než se stali velkými. Nemyslím si, že je život snadnější, pokud prodáte miliony alb. Já jsem šťastný za to, čeho jsme dosáhli.

Co pro vás znamená chystané turné se současnou českou pop-punkovou jedničkou Rybičkami 48?
Upřímně, nikdy před tímto rokem jsem nikdy o Rybičkách neslyšel. Ale když jsem je slyšel na festivalech, kde jsme hráli také, našel jsem si jejich stránky a zamiloval se do toho, co dělají. Protože jsme si uvědomili, že jsou v České republice opravdu velcí, dali jsme se s nimi a jejich managerem do kontaktu. Nyní jsme velice hrdí, že s nimi můžeme hrát 21. prosince v Retro Music Hall v Praze.

Green Frog Feet

Nejbližší společný koncert vás čeká 21. prosince v Retro Music Hall v Praze – Kde a kdy budete zase k vidění s Rybičkami 48?
Už jsme společně hráli 14. listopadu v Kolíně. Doufáme, že po koncertě 21. prosince v Praze s nimi budeme hrát v dalších městech. Koncerty budou na podzim roku 2009.

Rybičky 48 plánují v příštím roce vydat novou desku. Je možné, že na ní bude nějaký člen z vaší kapely hostovat?
To by bylo skvělé, pokud by nás s tím oslovili. Samozřejmě. To by neměl být žádný problém. Mimochodem, my budeme příští rok v březnu nahrávat čtvrtou desku. Vydána by měla být v létě 2009 a bude k dispozici na všech českých open-airech, kde budeme hrát.

Setkáváte se také s kritikou ortodoxních punkáčů, kteří nechápou, že nehrajete punk, ale pop-punk? Jak jejich narážky řešíte?
Hahá. Bože, je to tak často, jak odpovídám na tuto otázku!? Všichni tihle týpci neví o čem je řeč. Jsou tak hloupí, nemají životní zkušenosti a vlastní názor. Tak co bych na to měl říct? Kašlu na ně!

Před rokem a půl jste krátce po vydání nové desky „11Ways… To Kill Your Idols“ hráli i na českých festivalech v Přeštěnicích a Rock for People. Pamatujete si ještě na tyto koncerty a na reakci publika?
Samozřejmě jsme na tyto koncerty nezapomněli. Hráli jsme na hodně dobrých českých festivalech a v českých klubech. V Přeštěnicích jsme hráli pětkrát. Reakce byla vždy skvělá a to je důvod, proč se rádi vracíme hrát do České republiky. Vystupovali jsme v mnoha evropských zemích, ale nikde nezažíváme tak dobrou atmosféru jako u vás. Můžu říct, že vždy je to naprosto skvělé a všichni lidé paří s námi.

Jak se vám změnil život po tom, co jste v prosinci 2005 vyhráli titul „Best new rocker“ na MTV?
Hm, samozřejmě stali jsme se trochu známějšími, ale ve skutečnosti se opravdu nic moc nezměnilo. Jóó – máme lepší angažmá než dřív a náš standart je lepší. Ale nakonec to byla jen velká zkušenost. A to je nejdůležitější.

Co můžou fanoušci očekávat? Budete nadále směřovat víc od punku k popu?

Sami nikdy nevíme, co se stane. Ale jsme punk-rocková kapela a beaty můžou být někdy pomalejší a někdy rychlejší…

Jak se těšíte na Vánoční koncert v Retro Music Hall 21. prosince v Praze?
Yeeeaaah, těšíme se brzy na pořádnou párty!

Dodal: Martin Peška, Madree promotion
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Rob
12. 12. 2008 | 16:01:38
+0 | -0

Retro

Jsem zvědavej. Příjdu se podívat ;-)
Honzík
12. 12. 2008 | 10:08:01
+0 | -0

:o)

O Helence Vondráčkový tady taky něco bude?
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika