Dj Koze: Nostalgie s láhví vína

Dj Koze: Nostalgie s láhví vína

29. 01. 2009  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (1)
Ještě ho neznáte? Německý DJ a producent s příznačným přízviskem „DJ Koze“ se nedávno zavřel s lahví vína do studia a zkompletoval zde remixy skladeb, na kterých pracoval, nebo se spolupodílel během předešlých osmi let. Výsledkem je kompilace „Reincarnations - The Remix Chapter 2001-2009“.
A co nám tento německý DJ, pocházející z Hamburku, na kompilaci vlastně připravil? Za poslech určitě stojí skladba "Elementary Lover" s vokálem Matthewa Deara, který vás dožene téměř k šílenství a slzám zároveň. I když je vokál v remixu tak trochu technicky „poupraven“, neztrácí ani tak na své lehkosti, barvitosti a hravosti jako v originálu. Dalším vytříbeným kouskem je minimalový remix pro Matiase Aguayo, který se stal jedním z největších hitů loňské letní sezóny - tím pádem snad ani není třeba mluvit dál o kvalitě tohoto tracku. Atmosféra, která by se dala doslova krájet, na albu vzniká především díky Kozeho groove-minimalovým prvkům, které kombinuje se „zdrženlivějším“, řekněme až ambientním, soundem. Mezi ně patří např. Lawrencův track "Rabbit Tube" a "Mutes" od Wechsela Garlanda.



Mezi další velkolepá dílka patří také přepracování skladby „Mango Cookie“, jejíž originál má na svědomí Sascha Funke. To samé se dá říct o vynikajícím remixu "Danse Avec Moi", původně od pánů Herren Nôze a Siciliano: skladba začíná jako jakýsi svůdný elektronický šanson, který se změní v bláznivý minimalistický tanec. Na závěr se nedá nezmínit vtipné elektronické ztvárnění v tracku "Ich Liebe Euch". Koze dovede být ve své produkci vtipný až tragikomický, který ale v rámci svého osobitého humoru nikdy nezachází za hranici vkusu, což je na jeho tvorbě to nejobdïvuhodnější. DJ Koze: Reincarnations - The Remix Chapter 2001-2009 vychází na labelu Get Physical.
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

15. 03. 2009 | 18:51:27
+0 | -0

chyba

no teda! dovolte, abych uvedl na pravou miru formulaci "původně od pánů Herren Nôze a Siciliano". domnivam se, ze jde o trestuhodne chybny preklad anglickeho originalu. "herren nôze and siciliano" znamena "panove z (kapely) nôze a siciliano", pricemz danni siciliano rozhodne NENI pan, ale pani. ve zminene skladbe zpiva, coz by autorku mohlo trknout..
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika